Supraśl Uroczysko Pustelnią 1 (29.10-19.11.24)

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Jerzyk_W
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 lip 2020 15:59
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 8

Re: Supraśl Uroczysko Pustelnią 1 (29.10-19.11.24)

Post autor: Jerzyk_W »

Grazia Tychy pisze: 06 lut 2025 21:46 Piąty raz jesteśmy w sanatorium ale to w Holmed doświadczamy pełnej satysfakcji z pobytu. Począwszy od 1-wszego dnia przyjęcia. Wszystko jest na najwyższym poziomie. Lekarze - dostępni każdego dnia, fizjoterapeuci, masażyści i cała reszta obsługi. Młoda kadra daje z siebie wszystko by zabiegi były dobrze i profesjonalnie wykonane. Zawsze uśmiechnięci i chętni do pomocy. Zabiegi bardzo zróżnicowane i dopasowane dla każdego w zależności od schorzenia. Sala gimnastyczna bardzo dobrze wyposażona w nowy sprzęt, duży basen z sympatyczną i dobrze ćwiczącą obsługą. Pokoje duże, wyposażone w dużą szafę, stoliki nocne, stół i fotele, czyste, sprzątane 2 razy w tygodniu. Na każdym pietrze kąciki kuchenne z lodówką i czajnikiem. Wszystko jest takie jak być powinno. Czas wolny można spędzić w dobrze wyposażonej kawiarence z miłą obsługą i ze świeżym ciastem każdego dnia, na wycieczkach lub spacerach. Polecam.
Witam Grazia Tychy. Już zaczynam się cieszyć na myśl przyjazdu do HOLMEDU. Może napiszesz coś więcej o stołówce np. czy można wybrać tury posiłków i czy jest samoobsługa czy jednak podają do stolika? Czy każdy dostaje swój klucz do pokoju? Jakie zabiegi miałaś, a jakie byś poleciła nawet gdyby były to zabiegi odpłatne. W sumie nie pytam o czas wolny i jak go spędzić, ale jak go tam dużo zostaje do dyspozycji w dniach rehabilitacji bo myślę, że sobota i niedziela są wolne od zabiegów. Dziękuję za te kilka słów na forum. Pozdrawiam serdecznie :serce: :kwiat:
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Felice pisze: 07 lut 2025 00:30 Genever zmień podejście, a Grazia czy też Grażka od razu zyska w Twoich oczach. Jak Ty możesz żyć bez wiary w dobre intencje ludzi :D
Święte słowa 😁 moja wiara w ludzi jest zbilansowana. Nie bronię bezkrytycznie ale też staram się nie oceniać na wyrost... wiadomo w obu przypadkach można się pomylić.
A pozatym tak dziwią mnie i będą dziwić wpisy osób, które po pierwsze pierwszy post przeznaczają bądź na pochwalenie ośrodka ( z reguły mało popularnego) a i ten wpis często pozostaje jako jedyny plus drugi będący próbą wybronienia się. I opcja dwa dyskredytacja ośrodków p dobrych opiniach ( czyżby będących konkurencją)?
Ale cóż... tak bywa. Nie bawię się w adwokatów. Jedyne czego nie znoszę to czystego buractwa. Wczoraj znalazłam post jednego z forumowiczów który ma li i jedynie roszczeniowe podejście, nigdy nie napisał żadnej opinii ale po raz enty prosi o dane... które pewnie go absolutnie nie usatysfakcjonują 🤣
Życie w necie. ☺️
A pozatym to ciepło pozdrawiam ciesząc się z piątku a i słoneczko próbuje się przebić.👋
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Wiecie co, to uzdrowisko jest ode mnie rzut beretem ,
już powzięłam decyzję : jak będzie ciepło pojadę tam , sprawdzę co jest grane.
Słyszałam jednak więcej negatywów jak pozytywów , mnie jest przykro to słuchać bo to takie moje :?
Awatar użytkownika
MargeRita
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 cze 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: MargeRita »

Jestem aktualnie w Holmed!

Pokoje ( duuuze) maja normalne klucze . Dodatkowo kazda z szaf w pokoju ma klucz :D
U nas jest ogrzewanie podlogowe i stojaca suszarka na reczniki .
Jedzenie odbiera sie na tacy z bufetu , do obiadu kompot lub woda z cytryna,do kolacji i sniadania do wyboru : zbozowa , zbozowa z mlekiem, herbata czaarna lub owocowa.
Jedzenie mi bardzo pasuje , moje klimaty - bez wegety,glutaminianu ,maslo i chleb zytni na zakwasie ( jest tez bialy )
Codziennie jogurt lub owoc

Jak ktos ma problemy z chodzeniem to jego taca jest donoszona do stolika

Jest bardzo ladna kawiarnia i biblioteka z nowymi ksiazkami
W kawiarni są tance dla zaintersowanych

Zabiegi w milej atmosferze,prowadzone przez bardzo zyczliwych i zaangazowanych terapeutow

Jak ktos cos chce wiedziec prosze pytac
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Dzięki Margerita :)
ODPOWIEDZ