Bulwersujący przypadek
Bulwersujący przypadek
Leżę na leżance w strefie borowinowej. W tym dniu borowinę aplikowali dwaj młodzi męższczyžni (wiadra z borowiną są ciężkie). Z sąsiedniego boksu słyszę jak starsza kobieta (przed chwilą widziałem ją w poczekalni) zwróciła się z pytaniem: ... Czy dostanę takie jednorazowe majteczki... Rehabilitacji zaczęli się bardzo głośno śmiać. Wprost zanosili się od śmiechu. Gdy się trochę uspokoili jeden odparł: ... Jakie majteczki, nie ma żadnych majteczek ...(znów głośny śmiech). Pani cicho odezwała się jeszcze: ... To jak będzie... Oni: ...Bez majteczek... (Kolejny wybuch bardzo głośnego śmiechu) Pani leżąca w sąsiednim boksie już więcej się nie odezwała. Byłem zbulwersowany, że że strony obsługi nie było żadnej próby załagodzenia tej krępującej sytuacji.
Re: Bulwersujący przypadek
- Leon43
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 sty 2014 22:24
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowano: 26 razy
Swoją postawą pokazałeś przyzwolenie na takie zachowanie...przykre...
No, ale taka już jestem, taka moja natura i charakter...I zdaję sobie sprawę, że nie każdego stać na takie zachowanie, z różnych powodów: obawa przed nieprzyjemnościami teraz i na przyszłość, czy zwykła obojętność, bo zdarzenie nie dotyczy nikogo z bliskich, znajomych.I mam nadzieję, że wiek, czy płeć nie odegrał w tym przypadku istotnej roli dla braku reakcji.
I nie każdy musi być " bohaterem".
Ale jeżeli nie mogliśmy, czy nie chcieliśmy zareagować, to myślę, że gdy szczera refleksja przyjdzie nawet po czasie, to dobry znak na przyszłość.
No, ale ja na miejscu Tonego nie chwaliła bym się tym takim zajściem, zwłaszcza swoją biernością, obojętnością, pomimo wywołania u niego tak dużych emocji- "bulwersacji", bo to jakoś mi nie "idzie w parze "
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowano: 33 razy