Sanatorium z pupilem 2025
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowano: 52 razy
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 35 razy
Re: Sanatorium z pupilem 2025
AtinoAtina pisze: 22 lut 2025 21:20 Często bywam w Holandii tam na każdym rogu są woreczki na odchody...plus kosze do tego przeznaczonemożna, można każdy sprząta
Droga Atino
Na moim osiedlu RÓWNIŻ są
Są Nawet specjalne POJEMNIKI na woreczki i ...Zwirek po Kotkach
Ale czy WYOBRAŻASZ sobie Pancię chyba cała w Botoksach która by się schylila PO NAWÓZ
Mój sąsiad ,który ma Hodowlę Hartów
TWIERDZI ,że to nie jego pieski
Że to tej starszej Pani Babci ,która fakt miała suczkę ale od chyba 5-6 lat ma Pieska
Sluchajcie BARDZO ładne Płytki podłogowe Białe tafle i PROBLEMY po pieskach
Akurat hol schody i do 1 piętra
Fakt może już jestem bardzo stary i STAŁEM się czepialski
No ale skoro udało mi się wejść w minę po piesku i zostawić to w samochodzie na ..pedałach i wycieraczce i gdy Właczyłem ogrzewanie to chyba Każdy z Was by się ..poirytował
W 2 Myjniach pracownicy nie chcieli doprowadzić samochód do stanu Normalności
-
Bibi2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowano: 32 razy
czy też w innych ośrodkach rehabilitacyjnych.
Hotele czy pensjonaty to trochę co innego , ale nie chciałabym w nich mieszkać .
Rozumiem też , że nie łatwo mają osoby posiadające zwierzaka i chcący z nim odpoczywać .
Genever świetna wypowiedź
-
Genever
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 maja 2022 06:44
- Podziękował: 19 razy
- Podziękowano: 73 razy
Kleine Felice....piszecie to co myślę i ja...czasami trudno mi ubrać myśli w słowa.
Wczoraj rozmawiałam długo z moim partnerem i upewniłam się po raz enty, że z zero jedynkowymi ludźmi mi nie po drodze, obydwoje mamy identyczne podejście do zwierząt a czasami jego wrażliwość przewyższa moją.
Tym niemniej szanuję poglądy pozostałych konwersarzy, czasami po prostu można pięknie się ulokować na innej odbicie jeżeli chodzi odbieranie świata w danym temacie.
Zaś co do kup... pisałam o tym. Woreczki są w miastach i za grosze w sklepach. To kultura ludzi stanowi o sprawie a nie potrzeba psa.
Miłej niedzieli dla wszystkich. Idę ogarnąć jakiś obiad.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 76 razy
Ze względu na mój wiek świadomie zdecydowałam, że już żadnego zwierzaka w domu nie będzie. Zacytuję Szymborską „Umrzeć- tego się nie robi kotu”. Innemu zwierzęciu też.
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękowano: 1 raz
Gdzie psich odchodów nie widać na chodnikach ,parkingach itp. U nas wręcz przeciwnie . każdy sprząta po swoim pupilu tylko jak dojdzie co do czego to 90 procent tego nie robi.a już w zimie kiedy ciemno praktycznie prawie nikt . Można przekonać się ile tych darów ,precelków będzie jak śnieg stopnieje . od 2014 roku nie mam zwierzaka ale u siebie na osiedlu byłem chyba jednym z pionierów którzy po swoim pupilu sprzątali -zawsze nawet kiedy miał biegunkę choć było ciężko. W blokach wielorodzinnych ludzie trzymają po dwa ,trzy małe krzykacze co powiem dosadnie terroryzują pozostałych mieszkańców swoim bezzasadnym ujadaniem .mam to za ścianą Jak się nie chce wyjść to potrafi sąsiadka (teraz nie bo zagroziłem strażą )wypuścić na balkon a potem wiaderko i wszystko spływa do ogródka pod balkonem ,latem smród niemożliwy. (mieszkamy na parterze). nie winię w tym wypadku zwierząt bo co one winne ale właścicieli którzy po za swoim nosem nic nie widzą . aby tylko nie utyskiwać powiem ,że są już osoby a nawet dzieci ( takie najlepiej z pieskami puszczać)które widzę sprzątają. myślę ,że placówki które mają refundację z NFZ nie zgodzą się długo na pobyty z pupilami . Sanatoria dla ludzi nie dla zwierząt. Temat dlugi jak rzeka.
i na koniec proszę się nie obrażać na to co napisałem bo taka jest prawda.
-
Gość
Jak by nie było sanatorium wciąż należy traktować jako placówkę medyczną, a w takowej nie do pomyślenia jest obecność zwierzaków, choćby nie wiem jak kochanych. Jedziemy tam w końcu z własnej woli i tak musimy sobie wszystko zorganizować, żeby na czas pobytu w kurorcie pupil był odpowiednio zaopiekowany, ale w miejscu gdzie żyje. Pobyt w sanatorium to nie "tanie wczasy" jak to się ostatnio sugeruje, szczególnie w kontekście wspólnego wyjazdu par, jednak jedziemy tam się leczyć czy rehabilitować i to niestety wyklucza według mnie zabranie ze sobą czworonoga.
Miłych, udanych, owocnych kuracji życzę.
-
Gość
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowano: 52 razy
Psy terapeutyczne w szpitalu pracują na całym świecie, także i w Polsce. Udowodniono, że bliska obecność psów, ale także innych zwierząt, wspomaga proces leczenia i ułatwia radzenie sobie zarówno z niepokojem jak i bólem. Wiem, to inna bajka, ale...
Zbaczając na tę resztę...
Tak jak pisze Genever, psy odczuwają nie tylko ból czy chłód, ale i głębsze uczucia. Dotyczy to zresztą wszystkich zwierząt, tylko może nie chcemy, bądź nie mamy okazji się o tym przekonać?
[link]
Powód: usunięto link