ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
szira
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2022 12:23
Oddział NFZ: Śląski

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: szira »

Miejsce moze byc termin też super ale jak czytam o warunkach w tym obiekcie to mnie odrzuca. Już kiedyś byliśmy w Ustroniu sanatorium Narcyz. Pokoje fatalne ale wytrwaliśmy. Teraz jest już po remoncie. To my znowu do komunistycznego sanatorium. Ehhh...
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

szira pisze: 03 mar 2025 14:36 Bo się nasłuchalam że to fatalne komunistyczne sanatorium, w samym lesie i wszędzie daleko.
Ejjjj czerwiec w Sopocie cudownie, fakt trzeba dojechać autobusem nad morze ale Sopot to Sopot ,marzenie wielu...
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: berbla65 »

Szira...tak jak pisze Atina....SOPOT marzenie wielu. W czerwcu jeszcze nie ma jeszcze wakacji więc jest luźniej. Mnie by się nie nudziło ...do centrum autobusem i potem w pociąg....Gdynia, Gdańsk.... Albo spacer....z dala od tłumów....mnie by pasowało. Ale każdy jest inny....wybór należy do Ciebie....zrezygnować zawsze możesz. Pozdrawiam :kwiat:
szira
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2022 12:23

Post autor: szira »

Będziemy myśleć. Fakt , że trzy tygodnie nad morzem pewnie posłuży zdrowiu. Czerwiec piękny miesiąc. Sanatoria powinny być wyremontowane bo to już nie te czasy kiedy ludziom obojętne są warunki.
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2020 12:11
Podziękowano: 2 razy

Post autor: olikkk »

szira pisze: 03 mar 2025 14:36 Bo się nasłuchalam że to fatalne komunistyczne sanatorium, w samym lesie i wszędzie daleko.
Podobnych opinii nasłuchałam się o Modrzewiu w Inowrocławiu i też miałam termin w czerwcu.
Zignorowałem negatywne opinie, pojechałam i byłam bardzo zadowolona ze wszystkiego pomimo komunistycznego obiektu, więc bądź dobrej myśli :)
skarabeuszka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2018 13:29
Podziękował: 1 raz

Post autor: skarabeuszka »

Witam
Mam pytanie jak długo czeka się po złożeniu wniosku na przydział do sanatorom reumatologia ?
Jestem emerytką ostatnio było 11 miesięcy i nie wiem czy coś się zmieniło .
Po jakim czasie od ostatniego pobytu można składać wniosek ?
Z góry dziękuje za podpowiedzi.

Emerytka
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 1 raz

Post autor: Samosia »

Droga Skarabeuszko aby złożyć kolejny wniosek do sanatorium musi upłynąć pełne 12 miesięcy + jeden dwa dni lepiej dodać aby nie odrxucili i z tego co czytam to niby się czeka na wyjazd od złożenia wniosku 11 miesięcy ale różnie to bywa bo zależne jest to od profilu leczenia.
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Archibald »

Darek55 pisze: 03 mar 2025 13:23 Dzień dobry mój nr 3157. Dziękuję za info Barbla65. Przy tym nr powinienem mieć termin na sierpień - było by wspaniale.
I jak tam u Ciebie, bo miałeś bardzo blisko, a numerki przyspieszyły. U mnie dzisiaj 2 572 :!: Ostatnio przy takim numerku miałem już skierowanie. Berbla65 a jak u Ciebie :?:
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy

Post autor: berbla65 »

Hejka, u mnie dziś 4541 ...w tym tygodniu szybko lecą w dół. Archibald może jutro będziesz miał przydział? Jeżeli takie tempo będzie nadal to za tydzień i ja powinnam mieć przydział. Pozdrawiam :kwiat:
olikkk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2020 12:11

Post autor: olikkk »

U koleżanki 2880 więc też lada dzień powinna zostać termin ;)
ODPOWIEDZ