Energetyk w Świnoujściu
Energetyk w Świnoujściu
Mam skierowanie do sanatorium Energetyk w Świnoujściu. Proszę o opinię o tym ośrodku. Czy mam szansę na jedynkę?
Pozdrawiam forumowych znajomych
Re: Energetyk w Świnoujściu
Powinnaś znaleźć informacje, opinie.
Nie wiem czy będą tam wskazówki co do
" jedynek".
Pewne jest to, że w chwili obecnej uzyskanie "jedynek" na turnus z NFZ w większości sanatoriów graniczy z cudem, gdyż nawet osoby ze wskazaniem i zaświadczeniem od lekarza mają z tym spory problem.
Pozdrawiam
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowano: 62 razy
W Świnoujściu możesz zapomnieć o jedynce, bo w żadnym obiekcie jej nie dostaniesz nawet w Energetyku, chyba, że komercyjnie lub masz ze sobą aparat tlenowy z butlą tlenową do oddychania.
Wiem co piszę, bo pracowałem w Świnoujściu w jednym z sanatoriów i często jeździłem komercyjnie i na NFZ.
O Energetyku chyba na forum tylko dwie osoby źle pisały i polemizowałem z tymi osobami, bo ja znam pozytywne opinie. Jest to jedyne sanatorium w Świnoujściu posiadające swoją bazę zabiegową, bo z reszty obiektów trzeba dochodzić na zabiegi po 300 metrów do Rusałki.
Sam w ty sanatorium nie byłem.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Ja też kiedyś miałem w Trzygłowie jedynkę i w Bursztynie, ale teraz mi powiedziano, że mogę o jedynce zapomnieć.
Dla kuracjuszy z NFZ nie ma jedynek, bo są tylko dla gości komercyjnych.
Tyle w temacie i dlatego na razie rezygnuję z wyjazdów do sanatorium z NFZ, bo nie mam zamiaru się kimś opiekować przez trzy tygodnie jak to było w Verano-horror.
Lubię Świnoujście, ale przeraża mnie mieszkanie z kimś....
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Pozostają tylko wyjazdy komercyjne i tu nikt mi nie będzie robił łaski, że chcę mieszkać w jedynce.
Na razie rezygnuje z wyjazdów z NFZ i poczekam, aż się coś zmieni z w ofertach mieszkaniowych w sanatoriach.
Nikt mnie nie namówi na pobyt trzy tygodnie z nieznaną mi osobą w każdej porze roku.
Jak wiesz też jestem fanem Świnoujścia i mój najbliższy wyjazd komercyjny będzie do tego uzdrowiska, bo w Kołobrzegu w Verano przeżyłem faktycznie horror w dwójce.
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowano: 3 razy
Moja serdeczna koleżanka ze szkoły średniej była niedawno tam, w dniach 3-24 luty w Energetyku w jedynce, na II piętrze i była bardzo zadowolona/ turnus od poniedziałku do poniedziałku. Rozmawiałam z nią wielokrotnie w czasie pobytu i twierdziła, że zabiegi ok i że dobrze jest. Powiedziała - jak będzie miała możliwość, to jeszcze raz tam pojedzie… Wcześniej widziałyśmy się dwa lata temu w Świnoujściu w lutym i w Lazurze była. W Energetyku są pokoje nad wejściem do Scaliano- do kawiarni , z balkonami w takimi rzędzie- tj. w tym miejscu też i ona była. Ponadto pożyczała też rower i jeździła. Ale oczywiście decyzja zależy wyłącznie od Ciebie.
Proszę jak zdecydujesz się i tam pojedziesz jednak - to napisz …Wszystkiego dobrego życzę. Serdecznie pozdrawiam
Dziękuję za informację. Do sanatorium mam skierowanie dopiero na lipiec, z jedynką to czuję że nic nie załatwię a myślę nad tym bo mam problemy ze snem i jeśli będzie ktoś chrapał lub wiercił się to mam noc z głowy. Będę na pewno tam dzwoniła
Jeśli pojadę to po powrocie napiszę jak było
Pozdrawiam serdecznie