Energetyk w Świnoujściu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 3 razy

Re: Energetyk w Świnoujściu

Post autor: Muzyczka »

Milutka. Dziękuję za odpisanie i nie ma za co , zawsze służę radą ale skoro taki termin, ja bym jechała.. Byłam sierpień wrzesień w Świnoujściu dwa razy i raz poznaliśmy się na plaży ze znajomą, ( na leżakach i tak codziennie, z przerwą na obiad, jak była pogoda ) i ta osoba była z Energetyka z funduszu i jej mąż był prywatnie ale to inna sytuacja ale naprawdę byli zadowoleni i jeszcze przyjeżdżała na parę dni pod koniec do nich starsza osoba babcia ..Latem przebywa się mało w pokoju , dużo nad morzem i na powietrzu ( jeśli nie pada), sama wiesz jest dużo przeróżnych atrakcji tam ) .. Gdyby coś było aż tak tragicznie to zawsze można wyjechać wcześniej lub odwoływać się- reklamować czy działać na bieżąco... W Wieńcu kolega był - klarnecista, który uczy u mnie w szkole muzycznej i opowiadał że byli w trójkę i jeden pan tak głośno chrapał od początku, że tych dwóch panów cały czas chodziło do recepcji codziennie i monitorowali, że nie da się i po 5 dniach przenieśli ich osobno gdzie indziej. Ja jeżdżę zawsze ze stoperami w uszach i to dwie pary zawsze mam, gdyż czasem giną mi w pościeli...hi... i muszę sobie w ten sposób radzić, trzeba i nie ma innego wyjścia..też nie mogę nigdy spać jak ktoś chrapie - nic a nic..
Serdecznie pozdrawiam...
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

malutka41 pisze: 19 mar 2025 20:05 Witaj
Dziękuję za informację. Do sanatorium mam skierowanie dopiero na lipiec, z jedynką to czuję że nic nie załatwię a myślę nad tym bo mam problemy ze snem i jeśli będzie ktoś chrapał lub wiercił się to mam noc z głowy. Będę na pewno tam dzwoniła
Jeśli pojadę to po powrocie napiszę jak było
Pozdrawiam serdecznie
Pozwole sobie na opisanie SKRAJNEGO przypadku.
Czas temu w jednym z obiektów sanatoryjnych słychac było ,ze ktoś jedzie na totalnym bezdechu.
Słychać było mocne chrapanie i to juz od około 22
W tym pokoju było 3 Panów ,a wiadom jaka jest opinia o Panach..wypil piwo czy cos ocniejszego i piłuje
Współspacze dawali radę 1-2..3 noc
Rano wyglądali troszkę na zmaltretowanych

wg relacji Osób 2gich
Panowie zgłosili Problem u Pani Pielęgniarki -BEZ EFEKTU
ok
chyba od 4-5 nocy zaczęli zjeżdżac przed Recepcje i na kanapach fotelach robili sobie BIWAK
W pidżamach z poduszkami i kołdrami
Afera po 2 nocach Afera bo ktoś chyba Osoba komercyjna wracała z nocnego spaceru i zadała pytanie
Co panowie robia w holu na sofach

UDAŁO się Dyrekcja uległa Pana z Bezdechem przeniesiono do pokoju 2+1
a Panowie do końca Turnusu mieli do swojej dyspozycji pokój 3 osobowy dla 2

NIESTETY co raz więcej kuracjuszy zaczyna postępowac RADYKALNIE

DOMAGAJĄC się komfortu psychicznego podczas pobytu sanatoryjnego
Wszak My jedziemy się zregenerować w warunkach jak najlepszych
a nie tak jak wspominał Zbyszek być Pomocnikiem Pani Pielęgniarki
Czy mieć bezsenne noce
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Malutka jedź do tego Świnoujścia, bo masz termin lipcowy, a tam w lipcu, to możesz się szwendać od obiadu do 22.00, a jak współspaczki będą chrapać, to zrobisz, jak radzi Darek.
Kołdrę i poduszkę pod pachę na recepcję i spisz spokojnie. :lol:
Lipiec wymarzony czas nad morzem, a jeszcze w Świnoujściu, to luksus.
Ja będę w tym czasie pracował nad morzem, ale w Mrzeżynie, czyli blisko Kołobrzegu.
Zapomniałem dodać, żebyś zabrała jakąś seksowną piżamę na to ewentualne spanie przy recepcji. :lol:
Awatar użytkownika
malutka41
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2012 21:42

Post autor: malutka41 »

Chyba przekonaliscie mnie A ta seksowna piżama i kanapa na holu brzmi intrygująco 😂😂😂
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Darek,- ohoho... uśmiałam się troszku i wielkie dzięki za opisywanie ciekawego - bardzo - przypadku....i tak bywa....z życia wzięte są najlepsze przykłady i rzeczywiście tak bywa....Malutka- dobrze że przekonaliśmy...tak trzymać..

Serdecznie pozdrawiam i dużo zdrówka Wszystkim życzę.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

tutaj NIE ma co się obawiać

LIPIEC
Szczyt sezonu urlopowego nad Bałtykiem

Ile będziesz przebywać w pokoju
Prysznic poranny zabiegi w locie i dopiero powrót wieczorem do spania

Osobiście uważam że pobyt w Kołobrzegu /Swinoujście w okresie czerwiec-wrzesień
to na kwadracie --pokoju przebywa się aby się tylko Przebrać i odświezyć

Gdyby to była jesień -zima ok

A opisywany przykład z nocowanie w holu miał miejsce w kołobrzeskiej Perle
Wg ostatniej informacji
Bo pokoje przydziela Recepcja
Pielęgniarka koryguje schorzenia

Będzie dobrze
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Darek.. masz rację...A te różne przypadki to rzeczywiście ciekawe rzeczy opisałeś... Przeróżnie bywa , A szczególnie w tym dużym obiekcie i masz wiele doświadczenia ( książkę możesz napisać- żartuję) i to prawda- samo życie czasem buduje różny scenariusz ..ale tam w holu w Perle Bałtyku no to przecież szerokie duże sofy są i wielkie fotele ( były- Od pewnego czasu recepcja i Hol po remoncie, chyba minie dwa lata we wrześniu jakoś tak..) i rzeczywiście było tam gdzie spać i szczerze mówiąc chyba lepsze miejsce niż w pokoju z hałasem chrapania...hi.. Ale mieli pomysł!!!...

Z tego chrapania to też nie ma co żartować - ludzie mają problem zdrowotny i czasami jest im samym też ciężko ale tak ludzie miewają.. Nie raz miałam fajne koleżanki w pokoju , w dwójce bywałam i trudno było...jak spały na plecach to tak głośno było że tylko stopery mnie ratowały.. A jeszcze ludzie miewają astmę bo i tacy przybywają nad morze by leczyć się i to jest rzeczywiście ciężko i trzeba to zrozumieć też w pewnym sensie...

Świnoujście piękne miejsce i też bym nie rezygnowała latem, ale każdy ma prawo do swojego zdania..

Jeszcze odnośnie pobytu, no to tak dobierają rocznikami żeby były osoby w podobnym wieku a i też lubię być z młodszymi np. były dziewczyny po 10 czy 12 lat młodsze i fajnie ale też była koleżanka z tego samego miesiąca i z tego samego rocznika - super dziewczyna.. Trzymam mocno kciuki by było ok....
Serdecznie pozdrawiam
ODPOWIEDZ