Niespodziewane Uczucie

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Re: Niespodziewane Uczucie

Post autor: eluunia »

Sloneczko pisze:Nikogo nie skrzywdzić????? A o kim mówicie???? O kochanku /kochance czy mężu/ żonie??? Ciekawy temat :D .
.....zawsze ktoś będzie cierpiał ;) ...ale jestem zdania aby otworzyć następne drzwi ...trzeba zatrzasnąć stare ...albo zostaje fajna przyjaźń :)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Sloneczko »

biedroneczka pisze:Mariko, jeśli kochasz mocno i....wiesz, że jesteś kochana, to idź za głosem serca :serce: .... życie mamy jedno i myśl, że się nie spróbowało i zrezygnowało ze szczęścia będzie kiedyś nie do zniesienia :serce: powodzenia.... :kwiat:
No właśnie Biedroneczko :kwiat: , masz rację. Dlaczego to mężczyźni zazwyczaj mówią o tym aby nikogo nie krzywdzić a sami to czynią :shock: :?: :?:
Awatar użytkownika
teśka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2011 19:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: teśka »

Pobyt w sanatorium i...... zaskakujące nas uczucie........ Co wtedy?

W sanatorium jest "inny świat". Brak obowiązków, prócz planowanych zabiegów i posiłków.
Brak problemów prócz tych, w co ubrać się na tańce i by wieczór był pełen uśmiechu. No może jeszcze to, by od rana nie chodzić z podkrążonymi oczami a czuć się lekko i świeżo. Nawet problemy zdrowotne. z którymi tam się przyjeżdża odchodzą gdzieś na drugi plan. Mamy czas tylko dla siebie. Jakże łatwo wtedy uśpić "rozsądne" myślenie i zbłądzić wśród niecodziennych chwil.... Spotykasz kogoś na swojej drodze.... Myślisz.... o Takim mężczyźnie marzyłam.... Wiem, że wtedy nie łatwo pogodzić logikę z sercem.
Przychodzi czas rozstania i co wtedy? Jeżeli dwoje ludzi chce zmienić coś w swoim życiu, może to spotkanie będzie szansą na takie zmiany.Może.... Należy jednak pamiętać, że "zachłyśnięcie nastolatki" jest już za nami. Że to, co budujemy teraz powinno być piękne, wyjątkowe ale rozsądne. Wiem, że nie łatwo w takich chwilach o rozsądek ale czas i opanowanie emocji to najlepszy doradca.
Mariko :kwiat: Pielęgnuj w sobie to, co piękne. Jeżeli ta osoba ma szansę na dłużej zaistnieć w Twoim życiu, nie rezygnuj.... Pozwól realiom codzienności rozwinąć tę znajomość. Jeżeli musisz coś zaryzykować zastanów się czy warto.... I pamiętaj.... WSPOMNIENIA są naszym skarbem. Ukryte głęboko w naszym wnętrzu, pozostaną z nami na zawsze.

Życzę Wszystkim Przepięknych chwil w życiu. Jeżeli niektórzy przeżywają je właśnie w sanatorium....może tak musi być....
I niech ten skarb, jakim są wspomnienia, będzie powodem naszego uśmiechu nawet wtedy, gdy łezka tęsknoty zakręci się w oku...Pozdrawiam :serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

.....ale nie tylko nas amorek trafia ...panowie też dostają maślanych oczu ... :lol: :lol: troszkę ciepłego uczucia nikomu nie zaszkodziło w dosłownie tego słowa znaczeniu ;)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Uważam, ze nie należy nikogo oszukiwać i albo jestem w związku albo jestem luzak...biorę rozwód i ....droga wolna.....szaleje na całego. .Jeżeli coś się dzieje w związku to trzeba o tym powiedzieć drugiej osobie.Nie wolno się oszukiwać. Dozwolone to było jeszcze jak się było małolatem ale teraz człowiek na tyle jest dorosły:) i wie czego chce , że albo RYBKI albo AKWARIUM jak mówi moja koleżanka :D Wszystko dozwolone
Awatar użytkownika
teśka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Sloneczko pisze:Uważam, ze nie należy nikogo oszukiwać i albo jestem w związku albo jestem luzak...biorę rozwód i ....droga wolna.....szaleje na całego. .Jeżeli coś się dzieje w związku to trzeba o tym powiedzieć drugiej osobie.Nie wolno się oszukiwać. Dozwolone to było jeszcze jak się było małolatem ale teraz człowiek na tyle jest dorosły:) i wie czego chce , że albo RYBKI albo AKWARIUM jak mówi moja koleżanka :D Wszystko dozwolone
To nie takie proste Słoneczko. Wszystko wymaga przemyślenia. Musimy być pewni drugiej strony. Na wszystko trzeba czasu a tym bardziej nie można podejmować takich decyzji po powrocie z sanatorium. Takie jest moje zdanie.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

teśka pisze:
Sloneczko pisze:Uważam, ze nie należy nikogo oszukiwać i albo jestem w związku albo jestem luzak...biorę rozwód i ....droga wolna.....szaleje na całego. .Jeżeli coś się dzieje w związku to trzeba o tym powiedzieć drugiej osobie.Nie wolno się oszukiwać. Dozwolone to było jeszcze jak się było małolatem ale teraz człowiek na tyle jest dorosły:) i wie czego chce , że albo RYBKI albo AKWARIUM jak mówi moja koleżanka :D Wszystko dozwolone
To nie takie proste Słoneczko. Wszystko wymaga przemyślenia. Musimy być pewni drugiej strony. Na wszystko trzeba czasu a tym bardziej nie można podejmować takich decyzji po powrocie z sanatorium. Takie jest moje zdanie.
Tesiu :kwiat: dużo bym ci powiedziała na ten temat :?
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dziewczynki miłość jest bardzo prosta ...po prostu trzeba kochać :D
Awatar użytkownika
teśka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

eluunia pisze:Dziewczynki miłość jest bardzo prosta ...po prostu trzeba kochać :D
Eluuniu... trzeba też mieć to szczęście by być kochanym :serce:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

eluunia pisze:Dziewczynki miłość jest bardzo prosta ...po prostu trzeba kochać :D
Eluniu :kwiat: miłość jest skomplikowana i bardzo krzywdzi ludzi........ ludzi, którzy kochają i ludzi którzy chcą być kochani. Nie można być zona jednego człowieka i kochanką drugiego, bo wtedy jesteś nieszczęśliwa kobietą i przy sobie masz dwóch nieszczęśliwych mężczyzn.
ODPOWIEDZ