Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?
Aniu , nasz NFZ bardzo złagodniał , idą kuracjuszom na rękę. Spróbuj zadzwonić , jak trafisz na fajną osobę , może coś wskórasz. Ja od kilku dni , jestem w Połczynie Zdroju . Dzwoniłam przez 3 dni aż się udało. Panie naprawdę bardzo sympatyczne. Jak nie spróbujesz zmienić miejsca , będziesz sobie zarzucała że nic w tym kierunku nie zrobiłaś. Próbuj .... powodzenia.
-
Marek58
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 09 wrz 2020 12:28
- Staż sanatoryjny: 4
Teraz posłuchaj rady Ewiko, którą serdecznie pozdrawiam. Dwa lata temu wyjechała miesiąc wcześniej niż ja. Teraz jadę do Kołobrzegu - Gryf I od 29.06 - 20.07.25 - reumatologia. Wniosek składany 17.09.2024.
Pozdrawiam wszystkich oczekujących życząc wymarzonych (ulubionych) miejscówek.
- Ania06
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 sty 2017 20:55
- Staż sanatoryjny: 7
- jaga167
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2015 08:11
- Staż sanatoryjny: 6
Aniu, od dwóch dni dzwonię w sprawie zwrotów. Sytuacja nie jest dobra. Morza nie ma wcale, same miejscowości górskie. Była Krynica Zdrój ale nie zdecydowałam się od razu a gdy za 10 minut zadzwoniłam zdecydowana to już jej nie było. Dziś ta sama sytuacja i też była Krynica Zdrój, którą biorę (z musu) pod uwagę. Pytałam o szczegóły związane z np. z dostępnością jedynek, położeniem (wysoko na zboczu, czy nisko) ale panie zawsze odpowiadają "nie mamy wiedzy na ten temat", no więc zdecydowałam się w ciemno ale jak mi powiedziano w recepcji sanatorium położone jest wysoko, dochodzi się po schodach, których jest 60! Po 10 min od pierwszej rozmowy zadzwoniłam więc ponownie i zrezygnowałam. Dowiedziałam się, że raz mogą anulować, ale tylko raz. Jutro znów zadzwonię bo w każdej chwili mogę dostać przydział (nr 2200) przydzielają obecnie na sierpień, wrzesień a ja wtedy nie mogę. Bardzo to stresujące, nie trafiłam na informatorkę, która chciałaby doradzić lub przynajmniej powiedzieć coś na temat proponowanego miejsca. To może dobrze, że już nie musisz tego doświadczać bo już wiesz co masz. Życzę Ci miłego wypoczynku bez skoków ciśnienia.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 76 razy
Może powinnaś wcześniej zebrać informacje i celować w konkretne sanatorium.Jeżeli zależy Ci na dobrych zabiegach to Wojskowy, ja chwaliłam sobie Lwigród, NDZ jest do przyjęcia i Leśnik Drzewiarz. Z małych to Energetyk i Abaton. Te bym brała pod uwagę.
- jaga167
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2015 08:11
- Staż sanatoryjny: 6
- Teri5
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 02 cze 2011 19:18
- Staż sanatoryjny: 10
- Ania06
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 sty 2017 20:55
- Staż sanatoryjny: 7
Pzyzwyczaiłam się do myśli, że jadę do Piwnicznej. Tereny piękne, sanatorium kameralne, to duzy plus. . Opinie nt. Limby są pozytywne, zatem czekam na wyjazdjaga167 pisze: 07 kwie 2025 17:26Aniu, od dwóch dni dzwonię w sprawie zwrotów. Sytuacja nie jest dobra. Morza nie ma wcale, same miejscowości górskie. Była Krynica Zdrój ale nie zdecydowałam się od razu a gdy za 10 minut zadzwoniłam zdecydowana to już jej nie było. Dziś ta sama sytuacja i też była Krynica Zdrój, którą biorę (z musu) pod uwagę. Pytałam o szczegóły związane z np. z dostępnością jedynek, położeniem (wysoko na zboczu, czy nisko) ale panie zawsze odpowiadają "nie mamy wiedzy na ten temat", no więc zdecydowałam się w ciemno ale jak mi powiedziano w recepcji sanatorium położone jest wysoko, dochodzi się po schodach, których jest 60! Po 10 min od pierwszej rozmowy zadzwoniłam więc ponownie i zrezygnowałam. Dowiedziałam się, że raz mogą anulować, ale tylko raz. Jutro znów zadzwonię bo w każdej chwili mogę dostać przydział (nr 2200) przydzielają obecnie na sierpień, wrzesień a ja wtedy nie mogę. Bardzo to stresujące, nie trafiłam na informatorkę, która chciałaby doradzić lub przynajmniej powiedzieć coś na temat proponowanego miejsca. To może dobrze, że już nie musisz tego doświadczać bo już wiesz co masz. Życzę Ci miłego wypoczynku bez skoków ciśnienia.