HORYNIEC-ZDRÓJ , sanatorium Bajka

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Ela50+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 maja 2009 14:21
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: HORYNIEC-ZDRÓJ , sanatorium Bajka

Post autor: Ela50+ »

Aniu W. Jestem obecnie Horyńcu Zdroju w Bajce opis się zgadza. Nam udało się zarezerwować pokój z pełnym węzłem sanitarnym. Jedzenie dobre i w wystarczającej ilości nawet jak są ciepłe kolację to za dużo jak dla mnie. Baza zabiegowa fajna, a fizjoterapełci sympatyczni i pomocni.Zgodnie z opinią zaopatrzyłam się w pled i dodatkowe ręczniki. Jesteśmy samochodem z dużym bagażnikiem. Miejsca parkingowe dostępne i płatne 4,50 za dzień. Można korzystać z biblioteki.
AniaW
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 lis 2022 16:31
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: AniaW »

Cieszę się że warunki odpowiadają. Wiem że daleko do luksusu ale to sanatorium ma swój klimat, park, przepiękne drzewa, spokój, super fizjoterapeuci i dobre domowe jedzenie pomagają się zregenerować.
Polecam restaurację Aleksandrówka - dobre jedzenie, potrawy regionalne.
Alicja z Warszawy
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2022 17:38
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Alicja z Warszawy »

Wszystko ok, szczególnie lekarze. pielęgniarki [ zabiegi super ale jedzenie marne, śniadania dobre. kolacje marne, obiady możliwe. żle dobrane składniki.
AniaW
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 lis 2022 16:31
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: AniaW »

No może faktycznie brakuje trochę zindywidualizowanych diet, wegetariańskie itp. ale w sumie chciałam trochę schudnąć więc to że nie zawsze jedzenie było super i dużo to mi nie przeszkadzało. Doceniałam za to w okresie wakacyjno- jesiennym że było dużo świeżych produktów z ogródka obok, sporo warzyw, pyszne dżemy własnej produkcji. No i rewelacyjne pieczywo.
aga_76
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 paź 2014 12:06

Post autor: aga_76 »

Ja będę w Horyńcu pod koniec maja 2025 na RO w Centrum Diagnostycznym, chciałabym pokój jednoosobowy, czy ktoś z Państwa mógłby mi
podpowiedzieć jakiś pomysł jak to zrobić. Mogę pojechać na tak zwany przedprzyjazd:)
Gość

Post autor: Gość »

To jest temat o Sanatorium "Bajka" a Ciebie będą interesować opinie i podpowiedzi kuracjuszy Domu Zdrojowego. To inny rejon Horyńca i inny właściciel.
Najlepiej załóż własny temat z odpowiednią nazwą i tam zadaj pytanie.
ODPOWIEDZ