Rehabilitacja ogolnoustrojowa po szpitalu.

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
Edyta44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2021 17:17
Oddział NFZ: Dolnośląski

Rehabilitacja ogolnoustrojowa po szpitalu.

Post autor: Edyta44 »

Witam jestem po artroskopii barku szukam sanatorium w którym są szybkie terminy rehabilitacji. Skierowanie jest na rehabilitację ogolnoustrojową Cito (Pilne). Proszę o informację osoby które ostatnio z takiej korzystały. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Rehabilitacja ogolnoustrojowa po szpitalu.

Post autor: Felice »

Powiem tak, obdzwoniłam wszystkie możliwe miejsca, wszędzie podają 5 miesięcy, czyli w ostatnim możliwym do wykorzystania.
Edyta44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam też trochę ośrodków sanatoryjnych obdzwoniłam i terminy bardzo odległe nawet 60 miesięcy tryb pilny są te x sanatoria w których nie honorują takich skierowań. Wybór mały najszybciej do Międzywodzia można się dostać i pewnie tam wyślę choć ośrodek nie ma basenu. Dziękuję za wiadomość Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Edyta a kiedy miałaś tą artroskopię? Po zabiegu muszą przyjąć w ciągu 6 miesięcy. Chyba że zabieg miałaś dawno.
Edyta44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Zabieg miałam 4 kwietnia 2025 świeża sprawa dzwoniłam po różnych sanatoriach i to tak nie działa że rehabilitację ma się już trzeba czekać.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jeżeli masz skierowanie z kodem 4300 i jesteś świeżo po zabiegu, to muszą to zrealizować do 6 miesięcy. Proponuję Ci Wojskowy Ciechocinek, tam po barku byłam prywatnie i bardzo mi pomogli. Również polecam Wojskowy w Busku. Do obydwu dzwoniłam tydzień temu i powiedzieli mi to, co napisałam wcześniej. Nie wiem skąd te 60 miesięcy, może do kogoś nie dotarło, że jesteś świeżo po zabiegu.
Edyta44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Po świętach zadzwonię do Wojskowego do Buska ale już w kilka miejsc w Busku dzwoniłam i powiedzieli ze maja wstrzymane przyjmowanie nowych skierowań. Dziękuję za radę trzeba próbować dalej.
Edyta44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Napisz proszę czy w tych sanatoriach można wychodzić z budynku na spacery bo to odział szpitalny. Jak to wygląda w Busku i Ciechocinku w wojskowych.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: Bibi2 »

Edyta, pobyt w szpitalu uzdrowiskowym niczym się nie różni dla kuracjusza
można wszędzie chodzić , wychodzić, to nie są obiekty zamknięte.
Ośrodki wymienione przez Ciebie są bardzo dobrymi ośrodkami
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

Po operacji każdy ma pilne, Basiu tu sie nie zgodzę w części ośrodków gdzie odbywa się rehabilitacja ogólnoustrojowa wyjście po za teren ośrodka zakazany( Jantar, Wojskowy Krynica Karpacz), Marconi wstrzymał we Włókniarzu podobnie .We Włókniarzu po zabiegu szycia łąkotek ponad to nie kwalifikują na rehabilitację mimo skierowania 4300 . Gdzie indziej rozpatrują dwa tygodnie a czas płynie i ważność skierowania również. wszędzie się czeka do 6 miesiecy . Norma . basen choć jest to nie zawsze jest wskazany przez lekarza to od niego zależy czy dostaniesz taki zabieg. miałem ten sam kłopot w końcu złożyłem do Goplany Świeradów Zdrój(początek września). Wolne miejsca są w Stoczniowcu Cieplice tam dzwoniłem (jednak ze wzgledu na opinie zrezygnowałem) teoria swoje a życie swoje. Mimo niewielu opinii wybrałem Goplane głównie na atrakcje terenu gdzie się znajduje. teren atrakcyjny turystycznie i krajoznawczo. najgorsze w tym wszystkim jest to , że długo rozpatrują o przyjeciu lub nie .
pozdrawiam forum przed świątecznie . w większości sanatoriów mają ustalone godziny do informacji, zapytań a i tak cud aby sie dodzwonić. to się zgadza Felice mi też w Wojskowym w Busku takiej odpowiedzi udzielono mają full pacjentów.
ODPOWIEDZ