ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

To rzeczywiście nastąpiło zmęczenie materiału, tyle że w klawiaturze. :o :shock:
Dobranoc :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Cześć Aniołku :D , nie tylko klawiatury........ ululałem się i nocka przespana :lol: . Czasami odprężenie przychodzi dopiero po wykonaniu planu :) . Chociaż ta majówka troszkę krzyżuje mi kolejne plany o jeden no może dwa dni :roll: . Ale to nic, w poniedziałek wykonamy telefon i wszystko się wyjaśni......... czy rączki odpoczną ;) .
Klawiatura też odzyskała humor i nie figluje :lol: . Ma prawo....... część się już całkowicie wytarła :P .
Słonecznej pogody ciąg dalszy, choć nocka chłodna to kwiatuszki weszły na nocleg do mieszkania....... chochoła nie będę im robił :lol: .
Miłej handlowej niedzieli i relaksu w naturze :D ....... a jak tam się udał festiwal kwiatowy ?
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Widzisz, sprawdzają się słowa pewnego mnicha, że to nie sama praca jest problemem, a myślenie o niej. Dlatego warto za dużo nie myśleć o dniu jutrzejszym, a skupić się na tu i teraz. Pomaga zwłaszcza na sen. :D
Dzień dobry. :kwiat:
Festiwal średnio wypadł, ale to ze względu na moje oczekiwania. Uległam magi reklamy. :roll: Myślałam, że będzie więcej roślin ogrodowych, ale kilka krzewów, nasionek przyjechało. :)
Dzięki :kwiat: , z handlowej to korzystać nie będę, ale ze słonecznej już tak i Tobie również tego życzę. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak to z reklamami bywa :roll: .
Ale jak miał być kwiatowy to co krzaki tam robiły ? :roll: ..... chyba że bezowe ;) . Teraz w pełni kwitną rozsiewając piękny aromat :D .
Dziękuję, niedziela będzie spokojnie spędzana obok tv :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A to ja napisałam, że kwiatowy? :? To się pomyliłam. :roll: Festiwal roślin to był i jak się okazało głównie doniczkowych, ale w info podawali, że również ogrodowych, a na takich mi zależało. :oops:
Bzy mam jeszcze maleńkie, ale jeden po raz pierwszy zakwitł. :D Wracałam z lasu przez taką starą wieś, gdzie jeszcze ogrody mają dawny, rustykalny charakter, takie jakie lubię. Gdzie trawniki są obsypane mniszkiem, bzy są wielkie niczym drzewa i właśnie w pełnym rozkwicie, a wszystko ma charakter nieuporządkowany, jakby natura sama się tam rządziła. Nie wiem czy wiesz, ale kwiaty bzu lilaka są jadalne i mają właściwości lecznicze. :D Przyznaję się bez bicia, że byłam na grandzie przy starej leśniczówce. :oops: Czas coś przekąsić. :P
Nie siedź cały dzień przed tv, tylko pospaceruj wśród tych bzów i delektuj się ich zapachem póki jest nań czas. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Właśnie wróciłem z dwugodzinnego rekonesansu :) , tyle tylko że więcej przesiedziałem niż przechadzałem :lol: . Ale przepiękna pogoda. Słoneczko na czyściutkim błękitnym niebie, nie za gorąco bo wiaterek cały czas przyjemnie powiewa :D ...... a ludzie jeszcze w zimowych płaszczach chodzą :shock: .
Zdecydowana większość roślin jest leczniczych, nawet te trujące........ jad żmii i skorpiona też ;) :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie ważne czy spacerek czy posiadówka, ważne, że w otoczeniu przyrody. :D
Każdy inaczej odbiera temperaturę, bo każdy jest inny i do czego innego nawykły. Też dziś lekką czapeczkę wzięłam ze sobą na spacer, którą raz zakładałam, a raz zdejmowałam, bo mam wrażliwe uszy na przewianie (pokłosie chojrakowania w minionych latach), ale bez kurtki zimowej, bo te już w szafie na poddaszu wylądowały. :)
Zgadza się, wszystko zależy od dawki, ale są i takie roślinki, które jednak mogą uśpić na amen. :shock: :oops: Co ciekawe miałam na ten temat ciekawą rozmowę przy świątecznym stole. :o Nie wiem czy jakieś rośliny nie zostały wykopane z ogrodów przez mężów, którym posiłki serwują żony. :oops: ;) :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Na pewno przyroda działa na nas pozytywnie....... relaksująco- rozluźniająco-wzmacniająco :lol: , a najlepiej przynajmniej dla mnie w spokoju, ciszy. Odgłosy cywilizacji toleruję z bardzo daleka :P .
Ja rozumiem głowę czy dzieci, bo wiaterek cały czas wiał, ale dysonans miedzy płaszczami zimowymi (nie jednym) i nie tylko moim ubiorem (krótki rękawek) jest olbrzymi :lol: . No cóż, każdy jest na swój sposób....... czuły ;) .
Takie zaufanie wśród małżonków ? :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A w październiku też chodzisz w krótkim rękawku? :? :P
https://www.facebook.com/share/p/16bTknDB8Y/
I co założysz, a raczej co zdejmiesz w lipcu czy sierpniu, gdy będzie 30°C? :? :mrgreen:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przez cały rok chodzę z krótkim :P . Poniżej dziesięciu zakładam kurteczkę........... letnią :lol: .
Zapraszam Cię na lipiec, to sama będziesz się mogła przekonać ;) .
ODPOWIEDZ