ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
kryzny
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2015 09:26
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: kryzny »

Zaczynam. Mój wagonik ma nr 21185. Czas oczekiwania 10 miesięcy.
Awatar użytkownika
Atja
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2014 18:58
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz

Post autor: Atja »

Ania52 pisze: 09 maja 2025 09:24 W listopadzie składałam wniosek i w listopadzie pojadę do sanatorium. Nie dzwoniłam po zwroty, bo jadę z mężem. Szkopuł w tym, że mamy różne schorzenia. Jeżeli ktoś był w Muszynie w sanatorium Wiarus, proszę o informację. Miłego dnia.
Ania 52 nie byłam w Wiarusie, ale byłam w Muszynie 2 lata temu we wrześniu. Znam dobrze to uzdrowisko i wiem, gdzie jest Wiarus. Mam nadzieję, że pojedziecie autem, bo to już na końcu miejscowości, prawie pod Szczawikiem. świetne miejsce wypadowe na szlaki, ale w listopadzie, grudniu - trochę kiepsko.
Do centrum Muszyny będzie koło 3-4 km...

Nic więcej nie pomogę....
dorotka65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2018 18:33
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: dorotka65 »

Witam.
We Wiarusie był mój mąż,sanatorium dobre ,brak tylko basenu.
Życzę miłego pobytu :kwiat:
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2016 17:48

Post autor: Ania52 »

Atja, dorotka65 dziękuję za informację. Czytałam opinię z 2021r , pozytywna, ale to sprzed 4 lat. Tak sobie myślę, czy nie wysłać prośby o zmianę terminu na październik tylko, że wtedy możemy czekać do przyszłego roku. Sama nie wiem co robić. Pozdrawiam Wszystkich.
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

viewtopic.php?t=28007&hilit=wiarus to z 2024 bozenki najnowsze.
a-bara
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2025 12:40

Post autor: a-bara »

Witam deszczowo.

Gratuluję wszystkim tym, którzy cieszą się z przydziałów. :serce:

W piątek dostałam list z potwierdzeniem przydziału. Ponieważ to moja pierwsza przygoda z sanatorium więc jestem zielona w tym temacie :mrgreen:
Czy ja muszę jakoś potwierdzić akceptację przydziału? NFZ albo sanatorium do którego mam jechać?
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: seti36 »

Witaj a-bara :kwiat:
Nie nic nigdzie nie musisz niczego potwierdzać tylko w wybranym terminie zgłosić się do przydzielonego w skierowaniu ośrodku sanatoryjnym
Jak byś chciała coś więcej się dowiedzieć o danym ośrodku to można tam zadzwonić i co nieco dopytać .W prawym górnym rogu jest taka mała lupa i pisze szukaj, tam wpiszesz nazwę przydzielonego ośrodka i powinny wyskoczyć opinie kuracjuszy o danym ośrodku
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Samosia »

a-bara pisze: 11 maja 2025 14:25 Witam deszczowo.

Gratuluję wszystkim tym, którzy cieszą się z przydziałów. :serce:

W piątek dostałam list z potwierdzeniem przydziału. Ponieważ to moja pierwsza przygoda z sanatorium więc jestem zielona w tym temacie :mrgreen:
Czy ja muszę jakoś potwierdzić akceptację przydziału? NFZ albo sanatorium do którego mam jechać?
Witaj a-bara....nic nie potwierdzasz...w wyznaczonym terminie stawiasz się w ośrodku ze skierowaniem,które otrzymałaś z NFZ i swoim dokumentem tożsamości....dodatkowo jeśli nie jedziesz swoim samochodem zadzwoń do ośrodka i dopytaj czy np.możesz do nich przesłać swój bagaż z rzeczami potrzebnymi na pobyt...bo po co masz to wszystko dżwigać...zainteresuj się też jeśli jedziesz środkami lokomocji publicznej jak dojechać i kup bilety wcześniej bo zapewne do miejsowości gdzie jedziesz pojedzie do innych ośrodków więcej osób na kurację a np.w autobusach jest ograniczona liczba miejsc.Masz też czas aby pomyśleć jakie ubrania chcesz zabrać,jeśli przyjmujesz jakieś leki musisz mieć ich odpowiednia ilość....a tak to udanej kuracji,trafionych zabiegów i super towarzystwa Ci życzę :)
a-bara
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2025 12:40

Post autor: a-bara »

Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi :)
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2016 17:48

Post autor: Ania52 »

Dagna, dziękuję za informację o Wiarusie. Jeszcze nie wiem, czy nie zrezygnujemy, to jest "koniec świata" i ten termin? Pozdrawiam .
ODPOWIEDZ