Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
malgonia pisze:Sanatorium z ZUS to zupełnie inna bajka niż sanatorium z NFZ.Mam porównanie ponieważ byłam na jednych i drugich.Z ZUS są przedewszystkim ludzie duzo młodsi.Zabiegów jest bardzo dużo, oraz jest wieksza dyscyplina w ośrodku.Wszystko zależy jak sie trafi i ile ma się szczęścia w życiuhttp://forum.nasze-sanatorium.pl/images/icons/smile/mrgreen.gif.Zawsze można próbować zmienic zabiegi i dogadac się z lekarzem.
z zus-u wysyłane są osoby po to by poprawić swoje zdrowie by móc wrócić do pracy jak najszybciej. siłą rzeczy średnia wieku będzie dużo niższa, gdyż są to ludzie w wieku produkcyjnym. ilość zabiegów również będzie zwiększona, gdyż tylko tak można poprawić w szybkim czasie zdrowie. tak jak moja córka przeszła operację, po zwolnieniu miała świadczenie rehabilitacyjne. a że młoda to i rokuje na poprawę, dlatego też dostała i skierowanie z zus-u.
a co do rygoru - przecież to nie miały być wakacje
Wierzysz w cudowne ozdrowienie po turnusie z ZUS ....... ......chcesz to wierz
Mój znajomy takiego ozdrowienia doznał...
Po odwołaniu rentę mu przywrócili.
Mirabella pisze:Wierzysz w cudowne ozdrowienie po turnusie z ZUS ....... ......chcesz to wierz
Mój znajomy takiego ozdrowienia doznał...
Po odwołaniu rentę mu przywrócili.
w cuda nie wierzę. niemniej często się nie dba o siebie. albo wręcz sobie samemu się szkodzi.
Tak, to takie oczywiste, nic nie jest ważne oprócz ZDROWIA..... , lecz żeby się leczyć potrzebne są fundusze (niemałe). Kiedy stracimy pracę ( a tak może być gdy często nas nie ma w firmie) , stracimy również zdrowie. Stres i brak środków do życia powoli nas zabija....
Byłam w sanatorium i z ZUS-u i z NFZ. ZUS wyslał mnie po wypadku i operacji na rehabilitację. Byłam , widziałam i wiem jedno 75% ludzi nie chce sobie pomóc Chcą renty i koniec Na moim turnusie były osoby które wcale nie chodziły na zabiegi chodziły tylko po pieczątki Wzystko im szkodziło basen , laser , gimastyka , kriokomora masaże Pobyt 24 dniowy w ich przypadku nie mógł nic pomóc , bo tacy pacjenci nie chcą lepiej sie poczuć nie chcą być zdrowi Poprawa stanu zdrowia to powrót do pracy a tego to baaaaaaaaardzo nie chcą Co do dyscypliny ok 22 pielęgniarka chodziła po pokojach Większość zabiegów miałam do godz 14.Dużo wycieczek w soboty i niedziele Średnia wieku rzeczywiście dużo niższa 40-50 lat
Z NFZ zabiegów dużo mniej średnia wieku 70-78 Emeryci chętnie korzystają z zabiegów Też ok 22 pielęgniarka chodziła po pokojach