Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Dzień dobry, byłem kilka razy w sanatorium ale nigdy z żoną. Jakoś tak było że praca nas pochłonęła i wydawało nam się żę nie mamy na to czasu. Ja kilka lat jestem już na emeryturze a żona właśnie na nią przeszła. Nadszedł czas aby choć raz wspólnie wyjechać. Pójdziemy wspólnie do lekarza rodzinnego, pewnie bez problemu wypisze i wyśle wniosek (oboje mamy ponad 40to letni staż pracy) tylko kiedy trzeba wysłać wniosek do NFZ z prośbą o połączenie skierowań? Jak Wy to załatwiacie?
zbyszko61 pisze: 13 cze 2025 13:23
Dzień dobry, byłem kilka razy w sanatorium ale nigdy z żoną. Jakoś tak było że praca nas pochłonęła i wydawało nam się żę nie mamy na to czasu. Ja kilka lat jestem już na emeryturze a żona właśnie na nią przeszła. Nadszedł czas aby choć raz wspólnie wyjechać. Pójdziemy wspólnie do lekarza rodzinnego, pewnie bez problemu wypisze i wyśle wniosek (oboje mamy ponad 40to letni staż pracy) tylko kiedy trzeba wysłać wniosek do NFZ z prośbą o połączenie skierowań? Jak Wy to załatwiacie?
Nie musieliśmy nic robić, żeby połączono nasze skierowania.
Rodzinny zrobił adnotację w naszych wspólnych wnioskach i to wszystko.
Przynajmniej tak było w naszej przychodni.
Tydzień temu wróciliśmy z sanatorium
No więc złozyłem wniosek wraz z żoną i zaraz jak w IKP wyszło że jest oczekujące dla pewności wysłałem drogą elektroniczną wniosek o połączenie skierowań uzasadniając względami ekonomicznymi oraz tym że jestem po trudnej operacji kręgosłupa i czasem przy niektórych czynnościach potrzebuję małej pomocy. Dziś dzwoni do mnie telefon a numer nieznany. Odebrałem a tu bardzo miła Pani z NFZ informuje mnie że skierowania są połączone i żeby się nie martwić bo napewno pojedziemy razem. Byłem trochę w szoku bo nie spodziewałem się takie informacji. Uświadomiło mi to jednak że są jeszcze dobrzy ludzie Dodam że to NFZ Śląskie
Zbyszko61 to co napisałeś o naszym NFZ to prawda bo i ja tego doświadczyłam.
Mamy na prawdę w naszym NFZ odpowiednie osoby na odpowiednich stanowiskach.
Bardzo empatyczni ludzie.
Ewuś i Zbyszko61 podpisuje się też pod słowami,że w Śląskim NFZ trafić można na odpowiednie osoby na odpowiednim miejscu My równieżsię o tym przekonaliśmy
9.09 => Wystawienie skierowania
16.09 => Zatwierdzenie skierowania -zasadne
16.09 => Wysłane pismo z prośbą o połączenie skierowań i wspólny wyjazd ( drogą elektroniczną )
30.09 => Telefon z oddziału NFZ - Skierowania zostały połączone
Teraz spokojnie oczekiwanie na realizacje i upływ 18 mc od ostatniego wyjazdu