ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Tańsze, ale nietrwałe, trzeba zwijać na zimę jeśli chcesz, by służyły dłużej. Przerobiłam temat i z wypowiedzi doświadczonych ludzi, lepsze są z poliwęglanu, a marzeniem są kopuły sferyczne. []
Ceny bajońskie. :roll:
Ostatnio zmieniony 19 cze 2025 07:40 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Na takie wysokie sferyczne o wiele więcej materiału potrzeba. Co jakiś czas przydałoby się oczyścić, a na taką wysokość i pochyłość drabina nie wystarczy. Tańsza i chyba wygodniejsza byłyba o tradycyjnym kształcie.
Najdrożej wychodzą płyty z poliwęglanu, a przy sferycznym kształcie najwięcej byłoby odpadów :oops: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Myślę, że już tam wiedzą jak robić by nie było odpadów, a mycie? Nie wiem, ale może tak jak w oknach połaciowych, mają funkcję samoczyszczenia. :? Do jednego mojego okna nie jestem w stanie się dostać, chyba że rusztowanie by rozstawiła, czego nie robię i trzy lata jest nie myte. :o Jakoś światło dochodzi, brudu z dołu nie widać. :D Znam ludzi, którzy mają dom od nastu lat i takich okien nigdy nie myli i jest dobrze. Także tego. :D
Czas na książkę i łóżeczko. :D
Dobranoc :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Spokojnej, dobranoc :kwiat: .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , wiem wiem........ zawsze można zwalić na zaćmienie słońca :lol: . Może karcher dosięgnie :P .
Nie wiem czy jest coś tak śliskie, żeby się bród nie przyczepiał :roll: . Choć naukowcy biorą przykład z niektórych roślin, ale one są nieprzeźroczyste. Bardziej chcą stosować do ubrań........ żeby nie prać :lol: .
Z powierzchni kwadratowej czy prostokątnej nie sposób wyciąć trójkątów bez odpadów :roll: .
Żółcień złocisty i błękit królują na niebie, to przydałoby się wreszcie podnieść ;) .
Za chwilę lato, a ja coraz bardziej zmęczony :oops: . Jeszcze ze trzy tygodnie i może odpocznę :roll: .
A na razie przygotowania do śniadanka....... i pracy.
Miłego i słonecznego :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Na pewno nie z ziemi i tak potrzebna byłaby drabina tylko po co, jak technologia mnie wyręcza. :D Działa to tak: []
I uwież, nie potrzeba zwalać na zaćmienie. :P
Dzień dobry :kwiat:
Z powierzchni kwadratowej czy prostokątnej nie sposób wyciąć trójkątów bez odpadów :roll: .
Żartujesz sobie? :? :shock: :D
Też już wyczekuję odpoczynku, a na razie przygotowania do imprez, które jawią się na horyzoncie. Prezenty i outfity już są, także kolejne zadania odhaczone. :D
Miłego i pracowitego z sukcesami. :kwiat:
Ostatnio zmieniony 19 cze 2025 07:41 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Szyba samoczyszcząca w zależności od tego, jak dobrze została nałożona i jak dobrze jest konserwowana, powinna wytrzymać od 3 do 10 lat ........ moje już ponad dwadzieścia :P . A różnica w cenie ? :roll: .
Jak przyjdzie czas, to i swoje umyję......... kiedyś :lol: .
Nie żartuję bo nie mówię o prostokątnych, tylko o równoramiennych które są w kopule sferycznej :roll: .
Dziękuję, już ten sukces zobaczyłem :oops: . Po naklejeniu zaczęła się odwijać :evil: . Dobrze że wcześniej kupiłem inną i nią robię........ wzór jest trochę kłopotliwy :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak, i żeby zaoszczędzić na jednym oknie, będziesz się skrabał jakieś 6 m w górę. :o Dziękuję bardzo, skorzystałam z tego co przyniosła technologia. Nie po to człowiek pracuje całe życie, żeby sobie odmawiać udogodnień. :D Przypominam, że nie mówię tu o zwykłych oknach, a oknie w dachu, do tego nad wysokim holem.
Ale przecież z kwadratu wyjdą równoramienne. :?
A jakiej tapety używasz? I czy smarowałeś klejem ścianę czy tapetę?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Skierowałaś mnie tam , to się zapoznałem........ i z tematami pobocznymi związanymi też :P .
Przepraszam :oops: , dawno do szkoły nie chodziłem, a zwłaszcza na matematykę, a w szczególności na geometrię :P . Chodziło mi o równoboczne........ tyle tych trójkątów :roll: ;) .
Aniołku, tapetuję od lat osiemdziesiątych i papierowymi i powlekanymi i winylowymi. Nawet cienką wykładzinę przyklejałem na ścianę, a tu klops :roll: . Maziam tylko ścianę, ale tapeta za szybko wciąga i nie wiem dlaczego zawija się na zewnątrz. Tak jakby wierzchnia warstwa kurczyła się i ściągała papierowy spód. Robiły się bąble, których nie można było wypchnąć, a po wyschnięciu zniknęły :lol:.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Całe szczęście, że oceny już wystawione, bo byłaby repeta. ;) :lol:
Może i tapetujesz 40 lat, a i tak Cię sytuacja zaskoczyła. :P :oops: Osobiście nie tapetuję, ale jako inwestorka doglądam prac i takie cudeńka już widziałam. :)
Minęła 22.00 czas na łóżeczko i książeczkę. :D Dobranoc :kwiat:
ODPOWIEDZ