Kołobrzeg OSW Posejdon 6-27 grudnia

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
wrocanka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2024 17:08
Oddział NFZ: Dolnośląski

Kołobrzeg OSW Posejdon 6-27 grudnia

Post autor: wrocanka »

Szanowni! Po dojechaniu do końca kolejki i ja mam już przydział. Czeka mnie grudzień w Kołobrzegu, mam nadzieję na dobrą regenerację :)
Jeśli macie własne informacje lub wskazówki dotyczące miejsca - dajcie znać :kwiat:
stacy+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2024 15:38

Re: Kołobrzeg OSW Posejdon 6-27 grudnia

Post autor: stacy+ »

Gratuluję.Ten sam oddział NFZ.Też zaglądam codziennie do przeglądarki.
z jakim numerem dostałas skierowanie?
Ja składałam wnisek w marcu i w tej chwili nr 4510.lada moment się spodziewam...
Też bym chciała do Kołobrzegu :P
wrocanka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Stacy+ - dziękuję :) Będę w Kołobrzegu pierwszy raz, mam nadzieję że będzie ok. Spodziewałam się zimowego przydziału i chciałam czystego, jodowego powietrza, więc jestem zadowolona. Cieszę się, że nie jest to w jakiejś głuszy, nie potrzebuję izolacji :)

Ja dostałam przydział z numerem 12, do którego dobiłam już w piątek i dzisiaj już nie ulegał zmianie. Informacja o miejscu i terminie pojawiła się dopiero po godz. 15. Kolejka po prostu się realizuje do końca, jak widać. Tak więc myślę, że jeszcze poczekasz miesiąc albo dłużej. Trzymam kciuki za Kołobrzeg dla Ciebie, ale też pomóż sobie i napisz na IKP wniosek o przydział w to miejsce.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 163 razy
Podziękowano: 105 razy

Post autor: GIENIA »

Wrocanko , byłam w Posejdonie , ale w 2017 roku . Od tamtej pory mogło się wiele zmienić .
Wtedy pokoje były dla singli tylko trójki , basen w ośrodku , zabiegi , wyżywienie i atmosfera ośrodka ogólnie dobre ... pokoje nie były zbyt małe , w tym , w którym ja mieszkałam , spokojnie zmieściłoby się czwarte łóżko ... mam nadzieję , że nikt nie wpadł na pomysł aby go dostawić :? Narzekano wtedy na jednego lekarza , że gburowaty i chamski . Noo , nazwiska nie podam ... może Go już nie ma , bo to był taki niemłody pan . Sympatyczna była p dr Beata . Czy jeszcze pracuje tam ? nie wiem ...
Życzę Ci zadowolenia z pobytu i wierzę , że podzielisz się z nami swoimi spostrzeżeniami :) .
stacy+
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2024 15:38

Post autor: stacy+ »

:cry: Witam,to mnie zmartwiłaś a może i nie.Poprzednim razem dostałam przydział na 3500 numerze.Może zależy od schorzenia?
Na pewno widziałaś jak ta kolejka zapieprzała na na początku kwietnia. Po 300 numerów nieraz w jeden dzień?
Planowałam ze zwrotów wczesną jesień ale jeszcze mi nie minęło 180 dni od poprzedniego powrotu.
Nie wiem jak to będzie jak już dostanę przydział?
Czy będę mogła skorzystać z tej opcji?
Z tymi pytaniami przeniosę się do innego wątku,a Tobie szczerze zazdroszczę i miłego podreperowania zdrowia :kwiat:
Kołobrzeg o każdej porze roku ma urok :)
wrocanka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

stacy+ dziękuję za życzenia :kwiat: Mnie zwroty ominęły, bo chociaż złożyłam pisemny wniosek o kontakt w tej sprawie, to nie dostałam żadnej propozycji. Cisza. Być może te wolne miejsca rozchodzą się w oddziałach NFZ z łatwiejszym dostępem, z możliwością telefonicznych zapytań :?: Co do oczekiwania, to moja kolejka też gnała, tak do weekendu majowego. Obserwowałam, że potem nie tylko wolniej przydzielano skierowania, ale też z coraz dłuższym czasem oczekiwania na turnus. Składając wniosek myślałam o początkach jesieni, a tymczasem mam przydział na wyjazd za niemal 6 miesięcy :lol: No ale powiem tak, przerwa od smogu w szczycie sezonu, w dodatku na całe 3 tygodnie to LUKSUS :serce:
ODPOWIEDZ