Nasze kochane zwierzaki
-
Gość
Re: Nasze kochane zwierzaki
Felice, jakiego fortelu używałaś żeby przemycić pewne gorzkie tabletki, które kot wychodzący musi dostawać częściej niż taki domator jak Twój Fred?
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
Ja na razie mam dosyć zwierząt chociaż bardzo je kocham i nigdy bym nie skrzywdziła żadnego.Ale przez tydzień miałam psa w domu,papugę swoją i papugę Nimfę córki do której codziennie dochodziłam .Więc moja papuga mi wystarczy do zabawy
-
Gość
Ja obserwuję z bliska życie dzikich ptaszków, od malutkiej sikorki z takim krótkim śmiesznym dzióbkiem (nazywamy je sówkami) począwszy aż po dużego dzięcioła zielonego. Po drodze zięby, trznadle, mazurki, sikorki pospolite, dzwońce, kopciuszki, pleszki, pliszki, drozdy, kosy, paszkoty, dzięcioły duże i średnie, sierpówki, grzywacze, sójki, sroki ... To te niemal na wyciągnięcie ręki, a troszkę dalej kaczki, dzikie gęsi, czaple, jakieś drapieżniki w powietrzu. W życiu nie przypuszczałem że na starość przyjdzie mi żyć niemalże w zoo (przez kilka miesięcy w roku). Ale to fajne...
Natomiast nie wiem co się stało z ptaszkami warszawskimi. Tej zimy nie przyleciała do karmnika ANI JEDNA sikorka.
Pozdrawiam.
- Princi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 17 cze 2014 16:28
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10

-
Gość
- Princi
- Przyjaciel forum

-
Gość
- Princi
- Przyjaciel forum

-
Gość
Obserwuję od dawna, że z każdego dostępnego naczynia w którym jest woda korzysta ptactwo wszelkiej maści oraz wiewiórki. Niestety ale z dużych zbiorników typu rzeka czy staw one nie są w stanie skorzystać.