ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Nie czaję tej metody, ale ważne, że tak lubisz. :oops: :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Już rozmawialiśmy na ten temat. Nie myję dwóch rzeczy, zwłaszcza że nie są zabrudzone tłuszczami czy innymi rzeczami które w cieple zaczynają się szybko psuć...... i wanieć :roll: . Teraz już muszę, bo są po mięsie i gotowaniu, a reszta po sokach czy owocach mogła poczekać, zwłaszcza że wysycha...... nawet muchy nie przylatywały :P :lol: .
Tak np. parę skarpet nie piorę w pralce, tylko podczas mycia czy prysznica. Tak jest wygodniej i eko :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wiem, pisałeś, ale nie jestem w stanie zaakceptować brudnych garów oczekujących w zlewie :roll: , ale to moje, a ty rób jak uważasz. :)
Metodę na pranie pod prysznicem znam i stosuję na wyjazdach. :D W domu mam specjalną szafkę na rzeczy, które oczekują na pranie w pralce, czyli tzw. brudownik. :D Ręcznie piorę rzadko. :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dlatego na nie nie patrzę :lol: .
Drobne rzeczy tak jak skarpety to nie odkładam, to tylko minuta czasu. Na większe rzeczy jest pralka i kosz, a nawet dwa.
Przy brudnej pracy, ręce się lepiej umyją ze skarpetami :P .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Minuta czy nie, od tego mam pralkę, żeby za mnie prała, a nie tylko stała i się kurzyła. :P
Może i ślepa jestem, a już na pewno słabowidząca, ale garów w zlewie nie jestem w stanie przeoczyć i kropka. :P
Kiedyś słyszałam taką teorię, że osobom uporządkowanym wewnętrznie nie wadzi bałagan dookoła i odwrotnie, ten kto ma wewnątrz chaos, potrzebuje dla równowagi uporządkowanej przestrzeni wokół. Coś w tym jest. :?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie wiem, nie zastanawiałem się nad tym...... ale lubię jak narzędzia są na swoim miejscu ;) .
U mnie pralka stworzona jest do większych celów :lol: . Takie mam przyzwyczajenia czy nawyki........ z dzieciństwa ? :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

U mnie pralka stworzona jest do większych celów :lol: .
Niezłe. :lol: I co, stoi na złotym piedestale, by emitować lecznicze wibracje? ;)
Przekonania są nam wpajane na różnych poziomach, w różny sposób i najczęściej nieświadomie. A propos tychże, to podczas mycia okien wysłuchałam ciekawego materiału na temat telewizji i jej obecnej roli oraz ogromnego wpływu na nasze życie, właśnie poprzez kształtowanie określonych przekonań. Większość poruszonych w nim aspektów były już mi znane, ale zawsze zebranie ich w jedno, fajnie porządkuje moją wiedzę. :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nieeeee, na czterech szarych gumowych nóżkach :P .
Dlatego oglądam to co mi przynosi wiedzą....... lub przyjemności :lol: .
Jak jesteśmy w miarę pełni rozumu, to umiemy oddzielić to co nam służy, a co jest badziewiem :roll: .
Też nawyki jak się okażą przydatne lub nie.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A ja uważam, że nie jest to takie proste jak myślisz i nie chodzi tylko wyłącznie o badziewie. Manipulacja bywa tak dyskretna, że się jej nie dopatrzysz. W dzisiejszym świecie bardzo trudno jest w stuprocentach stwierdzić czy to co myślisz jest Twoje, czy też głosem tego, co podświadomie ci zakodowano. To tak jak z tymi nawykami. Nie zawsze się zastanawiasz skąd one się wzięły, czy na pewno ci służą, poprostu je powielasz, bo...
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja nie mówię że jest proste, tylko trzeba posługiwać się mózgiem. Z reguły sprawdzam z paru źródeł czy dana informacja jest prawdziwa i rzetelna....... nawyk czy przezorność ?
Manipulacja to dla mnie kłamstwo lub nawet przestępstwo, bo świadomie wprowadza w błąd lub fałszuje rzeczywistość...... tak jak reklamy. Obecnie gdy coraz więcej ludzi pozbawionych jest samokrytycyzmu i bezmyślnie powiela kłamstwa czy w nie wierzy, bardzo łatwo jest nimi sterować (to określenie bardziej mi odpowiada) . Coraz większy wpływ algorytmów i AI już powoduje, że coraz ciężej odnajdujemy prawdę i może być jeszcze gorzej. Unia czy inne kraje chcą to zastopować, a przynajmniej ograniczyć lub żeby było to wyraźnie zaznaczone. Niestety tak jak każda rzecz ma dwa końce, tak chciwość ludzka tylko jeden kierunek :evil: .
Czy zauważasz że coraz więcej ludzi chce być sterowana ?..... nawet za przysłowiową miskę ryżu ? :oops: . Powoli będziemy robić się społeczeństwem robotów czy "niewolników", a elyta będzie dyrygować........ praca, papu, spanie, praca, papu, spanie, praca, papu, spanie :? . Chiny już brylują.
I tak przez nawyki wszedłem do następnego wieku. Choć patrząc na postęp, to mogą to być już niedalekie lata :roll: .
ODPOWIEDZ