Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Aktualności do opisów „lawendy” z maja 2019 i Leona43 ze stycznia 2024 dodam swoje 5 groszy. Opis subiektywny po turnusie 14.11-5.12.2024 NFZ Dolnośląski. Moja rezerwacja bezproblemowa przez stronę Sanatorium i telefonicznie (wskazane zaraz po ukazaniu się na stronie IKP lub po fizycznym otrzymaniu skierowania ) pokoju 1 osobowego –wszystkie usytułowane są w skrzydle południowym. Zdjęcia takiego pokoju jak mój na II p. umieściła „lawenda” z dnia 22 maja 2019r. Przyjęcia do Sanatorium odbywają się tylko w dniu określonym od godz.14 tej. Pokój 1 os. około 16 m2, a w nim TV 20 ‘’ z 20 programami ale płatne, czajnik elektr.,szklanka ,spodeczek i łyżeczka, duży grzejnik płytowy pod oknem. Biurko ,stolik okrągły 2 krzesła . Szafa ubraniowa z wieszakami i pólkami. Balkon z linką i spinaczami .W sanitariacie lustro, kabina prysznicowa, miednica i grzejnik rurowy,2 ręczniki duży i mały oraz ściereczka po prysznicu. Suszarkę do włosów i żelazko do wypożyczenia. Sprzątanie pokoi poniedziałek i czwartek, wymiana ręczników w połowie turnusu. Ze względu na brak lodówki nie jest wskazane zostawianie żywności na balkonie ponieważ gołębie zaraz się nimi „zainteresują” Przed pierwszą wizytą do lekarza należy już w przyznanym pokoju wypełnić ankietę zdrowotną o przebytych i istniejących chorobach, zażywanych leków, dietach itp. Zabiegi wg. schorzeń pacjenta o których decyduje lekarz przyjmujący na ogół 54 dla pacjentów NFZ- można coś od siebie zaproponować, ale o tym decyzja lekarza. Ciekawymi zabiegami na 6 różnych stołach była dla mnie chiroterapia- gimnastyka bierna. Zabrać: oprócz bielizny, ubioru, lekarstw, przyborów higieny osobistej, - poduszeczkę i strój kąpielowy -może 2 kpl. zdarzyć się może że zabiegi mokre –czyli hydromasaże w wannie, kąpiele solankowe można dostać codziennie i nie będzie możliwości wyschnięcia z dnia poprzedniego . Zabiegi od 3 do 4-ch dziennie od godz.7.30 do ok 17.00 od poniedziałku do soboty. Co do jakości wykonywanych zabiegów to rzecz indywidualna. Okłady borowinowe mokre na wskazanych miejscach przez lekarza np. kręgosłup, biodra, ręce, stopy. Turnus podzielony na 2 grupy. Posiłki przygotowywane przez kuchnie na miejscu- urozmaicone zgodnie z dietą ,były też jabłka i ciasta drożdżowe -dla mnie smaczne i wystarczające .Posiłki podawane są do stołów 8 i 4 osobowych zależne od grupy. Diety: purynowa, cukrzycowa, lekkostrawna i podstawowa. Godziny posiłków śniadania 8 i 9, obiady 13 i 14, kolacje 17 i 18. Obsługa stołówki wzorowa . Kawiarnia z dobrym ciastem , kawą, herbatą i innymi napojami ,czynna codziennie w określonych godzinach oprócz poniedziałków. Kończący się remont 3 piętra strona południowa pokoje 1-dynki.Komunikacja :w pobliżu przystanki MZK kierunek Sobieszów i Jelenia Góra.
PS. Dziękuję za wpisy w dziale "Oceń sanatorium" ewasz,Felice,Gienia,Atina,Bibi2.Przez moją nieuwagę wpis znalazł się nie w tym dziale. Tutaj będzie może bardziej przydatny.
Pozdrawiam obsługę Sanatorium i przyszłych kuracjuszy życząc skutecznych dla zdrowotności zabiegów sanatoryjnych i bezpiecznych powrotów.
Mam pytanie odnośnie pobytu w Agacie w miesiącach jesiennych, październik-listopad. Czy w tym czasie organizowane są wycieczki ? Chciałabym pojechać do zamku Książ i zobaczyć pobliskie atrakcje.Mam przydział w tych miesiącach . Wyjazd sanatoryjny.