OPOLSKI NFZ - kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: OPOLSKI NFZ - kolejka

Post autor: ewasz »

Lawendo, myślę że jak będziesz miała dokumentację medyczną wskazującą na schorzenie, które chciałabyś leczyć to dostaniesz na nie zabiegi.
Tak jak napisał Ci Violet58...
Pozdrawiam i bądź dobrej myśli :D
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Lawenda takie niskie nr dostajecie to super
mi jak przyznano nr to miałem 12600 ,obecnie
mam okm 8tys i numerki słabo schodzą,i tak
bedzie zimowy wyjazd ,od wiktorka :serce: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Lawenda. Jestem z zachodniopomorskiego. Moja pani doktor wypisała błędnie mój wniosek. Wpisała błędne schorzenie. Następnego dnia byłam u niej a ona: no tak, od razu to poprawiamy. W końcu nie mogę jechać na coś czego leczenia w dokumentacji nie ma. Pani doktor wypisała kolejny wniosek, który jest aktualizacją poprzedniego. Pisałam maile do NFZ aby to wyjaśnić. Czekałam na decyzję balneologa. Jak się pojawiła to znowu z błędem. Znowu mail do NFZ I znowu rozmowa i obietnica, że poprawią. Dostałam pisemne potwierdzenie z prawidłową jednostką chorobową. I mam nadzieję, że nie będzie już inaczej. Ale da się.
Pozdrawiam
Bogutka
Mijariolka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2023 20:07
Podziękowano: 11 razy

Post autor: Mijariolka »

Witaj Lawendo :D
nigdy nie znalazłam się w takiej sytuacji, a więc niewiele mogę poradzić. Myślę, że będzie wszystko ok i w sanatorium, do którego zostaniesz skierowana spotkasz lekarza, który podejdzie do sprawy profesjonalnie. Tego życzę Tobie z całego serducha, bądź dobrej myśli, a na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki i pozdrawiam cieplutko :serce:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

violet58 pisze: 23 lip 2025 10:54 Jeśli będzie lekarz - może się udać, jeśli lekarka - na dwoje babka wróżyła ;) :D :lol:
Pozdrawiam :kwiat:
:lol:...dobre :lol:

A tak na poważnie jak się trafi na lekarza z ludzką twarzą to tak...już kiedyś doświadczyłam że był przychylny na moją prośbę
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Wiktorku u nas ostatnio dostajemy bardzo niskie numerki, ale nie zmienia to faktu że czekamy na wyjazd około 7 miesięcy.

Ewasz też tak myślę, że dokumentacja najważniejsza.

Bogutko u mnie jest taki sam problem, źle wpisany kod schorzenia. Pani w NFZ-e powiedziała dokładnie to samo co Ty piszesz, że trzeba złożyć nowy wniosek i oni aktualizują. A moja p. doktor twierdzi że system nie przyjmuje kolejnego wniosku i koło się zamyka.

Wszystkim dziękuję za dobre rady i chęć pomocy. Mam nadzieję że trafię na normalnego lekarza w sanatorium. Jeśli nie, to NFZ zafunduje mi 3 tygodniowe wczasy. :roll:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Lawendo, poprzedni mój wyjazd realizowałam z błednym schorzeniem bo machnęłam na to ręką. W sanatorium pani doktor mówi: muszę dać zabiegi zgodnie z wypisanym schorzeniem, ups. W moim przypadku wpisano mi astmę, której nigdy nie miałam. W przydziale sanatorium też kierowano się astmą.
Tak było.
A teraz rodzinna wypisując wniosek zrobiła kopiuj wklej powielając błędnie astmę. Mając poprzednie doświadczenie interweniowałam.
Bogutka
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bogutko też to już przerabiałam, co prawda wniosek był wypisany właściwie, ale zanim się doczekałam sanatorium nabawiłam się innych dolegliwości i chciałam aby lekarz zlecił mi zabiegi również na tą przypadłość w ramach gwarantowanych 54 zabiegów. Niestety usłyszałam dokładnie to samo co Ty, że może zaordynować zabiegi tylko zgodne z symbolem choroby we wniosku. Teraz sytuacja jest trochę inna, bo dotyczy tylko kręgosłupa. We wniosku mam kręgosłup szyjny, a dokumentację medyczną na lędźwiowy. Zobaczymy jak będzie.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Myślę Lawendo, że Twoja lekarka powinna już przejść na emeryturę...
Odkąd pamiętam to byłam i jestem zdania, że każdego "papieru" trzeba pilnować...
Być dla siebie być również lekarzem bo my najlepiej znamy swój organizm.
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zgadzam się z Tobą Ewasz. Najlepsze w tym jest to, że to młoda lekarka świeżo po studiach. Aż boję się pomyśleć co będzie za kilka lat . :roll:
ODPOWIEDZ