POLONEZ Dąbki

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Bea-70
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 cze 2025 15:06
Oddział NFZ: Śląski

POLONEZ Dąbki

Post autor: Bea-70 »

Witam,
Chcę podzielić się opinią n/t sanatorium „Polonez” w Dąbkach.
Wyżywienie: śniadania i kolacje w formie szwedzkiego stołu, obiad serwowany. Posiłki świetne.
Pokoje czyste sprzątane co drugi dzień, wszystkie sprzęty nowe tj.meble,łóżka,poduszki,kołdry,firany,zasłony. W pokoju leżaki i suszarki na pranie. Obiekt wyremontowany w każdym calu.
Wymiana ręczników co tydzień.
Wcześniejszy przyjazd dzień wcześniej to głupota. Wszystko dla kuracjuszy!
Baza zabiegowa także nowa, wszystko w przyjaznej, profesjonalnej i przemiłej atmosferze. Kawiarnia codziennie otwarta, wieczorki we wtorki i czwartki,w połowie turnusu piknik :)
Sanatorium wspaniałe, wszystkie straszne opowieści które słyszałam o sanatoriach nie mają miejsca w POLONEZIE.

Polonez to dwa budynki nie połączone ze sobą, więc w okresie zimowym na pewno jest to problem i to jedyna niedogodność w chłodniejszym okresie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 31 razy

Re: POLONEZ Dąbki

Post autor: Dzia_dek »

Bea-70 pisze: (...)Wcześniejszy przyjazd dzień wcześniej to głupota. Wszystko dla kuracjuszy!(...)
Możesz rozwinąć zacytowany przeze mnie akapit? Może jakaś wersja dla "słabszych"? :?
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Dzięki Bea-70 za opis,
Miło się czyta jak kuracjusz zadowolony :D
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Dawno już nie czytałam tak pochlebnego opisu - dziękuję.
Nie żeby się czepiać, Polonez jest obiektem nowym czy po remoncie?
Awatar użytkownika
Bea-70
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam,
Bardzo chętnie odpowiem na pytania.
Przyjechałam do Poloneza jako ostatni kuracjusz (pod wieczór) i wszystko na mnie czekało tj. ładny pokój, miła współlokatorka i brak kolejek -nic tylko się cieszyć.
Był to mój pierwszy pobyt w sanatorium. Personel sanatorium dokładał wszelkich starań ,aby rozwiązać problemy pensjonariuszy, a takowe się zdarzały i umilić im pobyt. Są to oczywiście moje subiektywne odczucia i grona osób które miałam przyjemność poznać w sanatorium.
Obiekt jest po remoncie.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: berbla65 »

Dziękuję za opis, fajnie sie czytało...dobrze byłoby sie tam ,, zameldować " . Pozdrawiam :kwiat:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 25 razy

Post autor: Zosia »

Dołączam się do podziękowań :kwiat: Czy w zasobach mają Oni pokoje 1 os ? Weszłam na chwilę na ich stronę, organizują też turnusy rehabilitacyjne ale mowa tylko o pokojach 2 i więcej osobowych a może tylko nie doczytalam ?
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Ja również dziękuję. :kwiat: W Dąbkach nie byłam od 18 lat, byłoby miło dostać tam przydział.
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 42 razy

Post autor: lawenda »

Dziękuję Bea-70 za opis. :kwiat:
Miło czytać że kuracjusz zadowolony. :)
I mnie przy okazji przypomniał się sanatoryjny pobyt w Dąbkach. :D
Awatar użytkownika
Bea-70
Kuracjusz
Kuracjusz

Zosia pisze: 01 sie 2025 19:38 Dołączam się do podziękowań :kwiat: Czy w zasobach mają Oni pokoje 1 os ? Weszłam na chwilę na ich stronę, organizują też turnusy rehabilitacyjne ale mowa tylko o pokojach 2 i więcej osobowych a może tylko nie doczytalam ?
Witam, ja także byłam zainteresowana pokojem 1 os.,lecz dostają go tylko osoby np.z aparatem tlenowym. I takowe pokoje są,ale z odpowiednim przeznaczeniem. Ja byłam w dwójce i miałam wspólny przedpokój i łazienkę z koleżanką która miała jedynkę.
ODPOWIEDZ