Sanatorium "OAZA" Inowrocław

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Krystyna13k
Na forum od: 31 paź 2024 18:18
Oddział NFZ: Lubelski

Sanatorium "OAZA" Inowrocław

Post autor: Krystyna13k »

Dostałam skierowanie do sanatorium "OAZA" w Inowrocławiu. Poproszę o opinie.
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 5 razy

Re: Sanatorium "OAZA" Inowrocław

Post autor: bardzyk2 »

Witam z sanatorium Oaza w Inowrocławiu, turnus NFZ 25.07. do 15.08.2025.
Przyjechałam dzień przed rozpoczęciem turnusu, zarezerwowałam i opłaciłam ten nocleg wcześniej.
Na jedynkę nie było szans podobno, choć to nie do końca prawda. Jestem w pokoju dwuosobowym z balkonem. Dobrze trafiłam na współlokatorkę, więc ok.
Pielęgniarka i wizyta u lekarza szybciutko i bez kolejki, ale byłam już rano, gdy inni dopiero się zjeżdżali.
Zabiegi moim zdaniem dostałam bardzo dobre, jak będzie w praktyce to dopiero zobaczę.
Sanatorium bardzo dobrze położone, tuż przy parku zdrojowym i dosłownie naprzeciwko basenów solankowych gdzie rano, 10x mam ćwiczenia zbiorowe z rehabilitantem. W godzinach 10 - 22 można sobie kupić bilet (ulgowy 16 zł/h). Basen ładny z otwieranym dachem i jedną ścianą. Może troszkę za ciepła woda do ćwiczeń.
Pokój średniej wielkości jak na obecne standardy dwójek, za to łóżko bardzo wygodne a materace nowe. Miejsca w szafie i w szufladach komody wystarczająco dla dwóch pań :D Łazienka maleńka i taka może mniej nowoczesna ale ok.
Mam nadzieję, że dla osób niepełnosprawnych są inne pokoje.
Sala jadalna duża, dosyć zatłoczona, ale osoby które przyjechały tylko na weekend komercyjne siedzą z nami i jedzą to samo a jutro wyjeżdżają. Bufetu szwedzkiego nie ma.
Osób z ZUS chyba nie ma, a turnusy z NFZ zmieniają się częściej niż raz na 3 tygodnie, może dlatego rejestracja idzie sprawnie.
Jedzenie smaczne i moim zdaniem wystarczające. Dla mnie porcje są zbyt duże więc dzielę się z sąsiadem lub zostawiam ;)
Stoliki 8 osobowe.
Na I piętrze kawiarnia i mini sklepik. Tańce codziennie 19-22, od poniedziałku do czwartku wstęp bezpłatny, piątek, sobota, niedziela 5 zł.
Poza tym na razie pogoda dopisuje, choć dziś jest bardzo gorąco i duszno i przed chwilą dostałam alert RCB o możliwości silnych burz.
Paczkomat Inpost 2 minuty od ośrodka, więc można sobie coś wysłać. Przesyłki kurierskie przyjmują. Parking dość spory, płatny 10 zł za dzień.
Wi fi w pokojach słabe i bezpłatne, podobno przy recepcji lepsze.
Czajnik w pokoju i TV łącznie 1,5 zł za dzień.
Na razie tyle, ciąg dalszy za kilka dni.
Pozdrawiam :serce:
Ps Piszę z telefonu i marnie mi to idzie, więc z góry przepraszam za błędy i udziwnienia, które robi sobie sam telefon :oops:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Po Twoim wstępnym opisie , już mi się tam podoba :D
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Podziękowano: 5 razy

Post autor: bardzyk2 »

Oaza Inowroclaw 25.07 do 15.08. NFZ cd.
Tydzień za nami.
1. Zabiegi bardzo dobre, lekarka niczego nie skąpiła ale co nieco doradziła :). Mam wrażenie, że zabiegi typu okłady borowinowe, fango L, masaż na łóżku wodnym są dłuższe niż np. w Ustroniu w Orliku, czy w Busku w Nidzie. Gimnastyka super z własnym rehabilitantem (pół godziny). Druga gimnastyka w basenie solankowych zbiorowa 15 minut i drugie 15 minut wolne pływanie lub jakuzi.
Lekarz dostępny codziennie przez 3 - 4 godziny bez kolejek.
2. Pokoje jak pisałam wcześniej ok i choć dalekie od luksusu mieszka się wygodnie. Ręczniki przyszli wymienić raz więc chyba zmieniają raz na tydzień. Sprzątanie chyba co drugi dzień ale jeszcze się nie połapałam, bo po śmieci przychodzą częściej. Balkon niezbędny do suszenia ręczników, kostiumów kąpielowych i prania bo pralni ani suszarni nie ma. Na balkonie jest spora suszarka stojąca.
W pokoju mała chłodziarka.
O jedynki, bez zaświadczenia lekarskiego, trudno.
Wi fi bezpłatne niby jest ale nie wszędzie. W naszym pokoju nie ma, więc piszę z telefonu i za błędy przepraszam :oops:
3. Spacery. Park zdrojowy z nową, duża tężnią, pijalnią wody, palmiarnią, kawiarniami, muszlą koncertową itp. jest naprawdę bardzo duży, zadbany i piękny.
Gorzej że sklepami, bo łącznie z apteką są dość daleko, dla niektórych zbyt daleko. Jeździ kilka autobusów do galerii handlowej, jeden co godzinę ale przystanek bardzo blisko, do innych trzeba kawałek podejść.
4. Parkietoterapia w wielu miejscach, w naszej kawiarence też. Ludzie fajni ale kilka zmian co parę dni, więc zmieniają się dość często.
5. Jedzenie jak dla mnie bardzo dobre. Surówki, owoce, smaczne zupy. Dżem lub miód codziennie do śniadanie w jednorazowych opakowaniach. Do śniadania zupa mleczna w wazach na dodatkowych stołach w ilościach nieograniczonych. Na stole kawa lub kakao, na bocznych stołach termosy z wrzątkiem i herbata expresowa. W porze obiadowej na bocznych stołach dodatkowe wazy z zupą i często miski z surówką. Mimo to są i tacy, którzy narzekają a nawet bardzo narzekają :roll: . Ja do nich nie należę :P
No i na razie tyle.
Podsumowanie po powrocie.
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: wiktor64 »

Bardzyk2 dzieki za opinie początkowa ,tylko
brać przykład ,a takj ich mało jest na forum :D
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 18 razy

Post autor: alka50+ »

Bardzyk2.....i oby tak było do końca turnusu. :kwiat:

A wyrazami gdzie słownik czasami lepiej ,,wie,,od Ciebie co chciałaś napisać i jak :lol: to się nie przejmuj :serce:

Kiedyś...gdy ja miałam taki sam problem..i przepraszałam :o Ktoś mi / aż szkoda ,że nie pamiętam Kto to był../tak ładnie wtedy to skomentował.... łamiąc rożne słowa w pisowni :lol: ..że wyleczył mnie z wyrzutów nie tak zapisanych wyrazów....i tego Tobie życzę.
Z przyjemnością.....poczytam dalej....uściski.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Serdecznie dziękuję :kwiat: Lubię Inowrocław...Opis zachęcający, chłodziarka na wyposażeniu, jest gdzie nóżką trącić. Fajnego pobytu, może uda się foteczki przybytku i parku. Pozdrawiam!
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Bardzyku , cieszy że jesteś zadowolona :)
oczywiście czekam na podsumowanie - dziękuję :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Podziękowania za relację. :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Bardzyku, pięknie Ci dziękuję za rzetelny opis, aż chciałoby się tam pojechać :D
Cudnego czasu w na dalszy pobyt i wróć zadowolona.
Myślę, że uda nam się po Twoim powrocie spotkać bo już dawno się nie widziałyśmy (za daleko mamy :lol: )

Pozdrawiam :serce:
ODPOWIEDZ