Polecam zadzwonić do ZUS (numer na pewno mają na orzeczeniu, ale jeśli potrzebujesz to mogę Ci go podesłać) i zapytać się u źródła jaki jest orientacyjny czas oczekiwania - panie tam są naprawdę miłe i pomocne, można śmiało je "niepokoić"
POMORSKI NFZ -kolejka itp
- Pasazerka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 sty 2025 11:06
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 6 razy
Re: POMORSKI NFZ -kolejka itp
Polecam zadzwonić do ZUS (numer na pewno mają na orzeczeniu, ale jeśli potrzebujesz to mogę Ci go podesłać) i zapytać się u źródła jaki jest orientacyjny czas oczekiwania - panie tam są naprawdę miłe i pomocne, można śmiało je "niepokoić"
- Asik_
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sie 2022 09:55
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 15 razy
Dzwoniłam już i Pani mi powiedziała,że to różnie bywa,bo jeżeli znajdą dla mnie miejsce z odmówionych wyjazdów,to może to być nawet bardzo niedługo. Trochę tym się martwię,bo ja nie mam L4,pracuję i niestety zastępuję w pracy dwie koleżanki,które są na długim zwolnieniu
- Asik_
- Super Kuracjusz

Dzisiaj dostałam skierowanie na rehabilitację w ramach prewencji rentowej z ZUS. 06 października wyjeżdżam do Ustronia- OŚRODEK JASKÓŁKA.
Może ktoś był i podzieli się spostrzeżeniami ?
Pozdrawiam
Asik
-
Endrjus
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 gru 2012 22:31
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 1 raz
Wakacje kończą się, więc trzeba zacząć obserwować ruchy w kolejce do sanatorium. Na razie, zapewne mając na uwadze okres urlopów, kolejka przesuwa się w ślimaczym tempie, ale kiedyś dotrze do mety i wystartujemy do upragnionego uzdrowiska.
Od 12. maja ubyło 2069 i pozostało mi 2265, czyli jestem prawie na półmetku. Myślę, że jak zapowiadano, muszę odczekać swoje ok. 9. miesięcy.
Pozdrawiam
- BarbaraG
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 sie 2018 12:24
- Staż sanatoryjny: 4
Hej Asik,Asik_ pisze: 27 sie 2025 21:27 Witam wszystkich Pomorzan,![]()
Dzisiaj dostałam skierowanie na rehabilitację w ramach prewencji rentowej z ZUS. 06 października wyjeżdżam do Ustronia- OŚRODEK JASKÓŁKA.
Może ktoś był i podzieli się spostrzeżeniami ?
Pozdrawiam![]()
Asik
W ogóle nie słyszałam o tym ośrodku.
Ogólnie ludzie chwalą sobie Ustroń, ale ja tam nie byłam.
Pozdrawiam
- BarbaraG
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 sie 2018 12:24
- Staż sanatoryjny: 4
Z tego co się orientuje to przydziały do konca roku są rozdane, więc pewnie jeszcze trochę poczekasz.Endrjus pisze: 29 sie 2025 11:52 Witam serdecznie
Wakacje kończą się, więc trzeba zacząć obserwować ruchy w kolejce do sanatorium. Na razie, zapewne mając na uwadze okres urlopów, kolejka przesuwa się w ślimaczym tempie, ale kiedyś dotrze do mety i wystartujemy do upragnionego uzdrowiska.
Od 12. maja ubyło 2069 i pozostało mi 2265, czyli jestem prawie na półmetku. Myślę, że jak zapowiadano, muszę odczekać swoje ok. 9. miesięcy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Asik_
- Super Kuracjusz

W ogóle nie słyszałam o tym ośrodku.
Ogólnie ludzie chwalą sobie Ustroń, ale ja tam nie byłam.
Pozdrawiam
[/quote]
Z tego co czytałam jest to hotel (i tak się przedstawiają jak dzwoniłam) Zabiegi mają dopiero chyba od stycznia i wtedy też podpisali umowę z ZUS.
NFZ umowy tam nie ma.Opinie są jak zawsze różne, Zobaczę na miejscu i tak najważniejsze są zabiegi.
Pozdrawiam serdecznie