ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Cześć Aniołku :D , ależ wiem o tym...... dlatego przy Tobie bym się wysypiał ;) :D .
A co, mam wyrzucić ? została mi w spadku :P . A podobno to grzech wyrzucać jedzenie :oops: . Z mlekiem to piję kakałko, ale mamie dawałem z odrobiną mleka z kożuszkiem. Takie piła od kilkudziesięciu lat i coś na słodko do podwieczorka :) .
Z reguły potrawy z jarzyn czy warzyw mają słodki smak, a różnymi przyprawami wywołujemy smaki które nam najbardziej odpowiadają........ ja lubię pikantny ;) i wyrazisty :lol: .
Pogody ciąg dalszy na łyżwiarstwo :roll: .
Miłego i przyjemnego :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

U mnie też pogoda taka sobie, a jeszcze wczoraj zapowiadali od rana słońce i już się rakiem wycofali. :roll: Nic to, zaraz na spacerek biegnę. :D
Wyrzucać nie można, ale też zmuszać się do czegoś, co nam nie służy również. Jesteś usprawiedliwiony, gdybyś wyrzucił. :)
Też lubię słodkie do kawy, ale się zawzięłam w sobie i od miesiąca, żadnych słodyczy. :o :shock: Nie może mi jakiś grzyb czy inne pasażoty w jelitach rządzić co jem. :P Jestem dumna z siebie, zwłaszcza z chwil, gdy w pracy było ciasto, czy cukierki, a ja się nie złamałam patrząc jak wszyscy wcinają. :o :D A jak mnie ktoś namawia, bo i tak jest, to mówię: że alkoholika do baru się nie ciągnie, i skutkuje. :lol:
Przyjemnego łyżwiarstwa, :kwiat: niech będzie szybkie, chyba że wolisz figurowe. ;) :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No wiesz :roll: ...... falbanek nie szlifuję :lol: . Ale to nie znaczy, że ma być bez kantek :P . Dziękuję :kwiat: , do obiadu powinienem się wyrobić. Choć zobaczymy co będzie przed tv...... czy więcej oglądania czy prasowania :lol: .
Zmuszać się nie będę, ale jakoś się nie nauczyłem........ pić, wolę wąchać ;) . W ostateczności niedaleko jest lodówkomat, to zostawię, zwłaszcza że jest oryginalnie zamknięta.
Dawniej to ja wyrabiałem, a mama piekła. Później to już wszystko sam robiłem i nie kupowałem..... bo różne rzeczy dodają. Po drugie, trening czyni mistrza :lol: . A co lepiej smakuje jak się własnymi, choć może nie takie piękne zrobi :P .
Oj tam :roll: , te dobre też potrzebują od czasu do czasu przyjemności ;) ...... żeby lepiej pracowały :) . Ale jak się lepiej czujesz bez....... to bez(a) :lol: . Tylko za bardzo nie cierp....... jak eremita :lol: . Uważaj na piórka...... żeby Ci nie wyrwali do krakuski ;) .
U mnie cukier zaczyna się zbrylać :lol: . Mleko jest słodkie, to dla równowagi stawiam na kwaśne. Kakałka też nie, pomidory z cebulką....... to byłby dopiero dysonans :oops: . Jedynie owoce co mają słodyczy ;) . Choć od czasu do czasu jakieś cucu przekąszę :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie? A myślałam, żeś krakowski dandys i nosisz żabociki i takie tam. :lol:
A potem za te przyjemności w aptece będę płacić, dziękuję bardzo. :roll: Wybieram inne. :D
To zaparzaj, wąchaj, a potem kwiaty podlewaj z fusami. :)
Też robiłam sama ciasta lub rodzicielka mi dawała (teraz się na mnie zżyma, że nie chcę już :roll: ). Jedynie na bezę Pavlowa zajeżdżałam do lokalnej, rzemieślniczej, kawiarenki, podobnie z lodami (takich ze sklepu nie jem od dawna). Dobrze, że lodziarnia już u mnie zamknięta, bo po sezonie, a kawiarenka tylko weekendowo, to pokusa mniejsza. :oops: Typowych słodyczy sklepowych od dawna nie kupuję, wystarczy, że przeczytam skład i już mi przestają smakować. :lol:
I jak tam, zakończona jazda? :? W nagrodę pomidorową, na własnych warzywach mogę poczęstować. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Takie masz skojarzenia ? :roll: . W d......perełki się nie ubieram :roll: , jakoś tak mi nie po drodze :P . Ciągle trzeba by do barbera chodzić na układanie...... żabota :lol: .
To wolę już się napić, bo i tak wąchanie będzie ;) . A kwiatki po takiej ilości kofeiny mogłyby skakać z doniczki na doniczkę :oops: .
Trzeba będzie pomyśleć o szarlotce lub makowniku...... miejsce w zamrażalce się zwolniło :lol: .
Dziękuję :kwiat: , wiesz jak dawno nie jadłem dobrej domowej pomidorowej ?...... tylko proszę bez ryżu :? .
Tak, już pojeżdżone. Przy okazji łyżwa odkamieniona :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Żartowała sobie. :P :oops: :lol:
9, następny, co z ryżem nie lubi. :roll: Ale się nie bój, z makaronem. :)
A jaki problem taką zrobić, przecież na targ chodzisz, to kup pomidorków na zupę póki sezon trwa. :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wiiieeem, nie obrażę się :lol: .
Z ryżem mi nie po drodze....... chińczykiem nie jestem :roll: . Pewnie dlatego że na kluchach chowany :lol: . Ale nie przejmuj się...... nie będę przecedzał :P .
Jak tak mówisz, to może się skuszę ;) . Dawniej można było bardzo dojrzałe kupić, takie w sam raz na zupę. Obecnie bardziej niedojrzałe sprzedają, a nie będę malinowych po dwadzieścia lub więcej na zupę kupował. Wolę do sałatki.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Potrzymają w domu i ci dojdą, przesadzasz. :P
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Taaaa :roll: ...... i zaczną mi kiełkować :shock: .
Zobaczę, jak będzie coś w miarę interesującego, to będziemy robić :P .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wymyślasz. :P Myślisz, że co jest w koncentratach? Lecą wszystkie pomidory jakie przyjadą, nikt tego nie przebiera, zepsute, niedojrzałe... A ty marudzisz, bo są troszkę niedojrzałe. :roll:
ODPOWIEDZ