Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Re: Szalona Paczka

Post autor: Martinka »

Co ja bym zrobila z mężczyzną :?: 🤔🤪
Kiedyś w Iwoniczu o przyjęciu do sanatorium otrzymałam klucz do pokoju, otwieram a tam facet nagi - w slipkach : :!:
Przyjechał w nocy a recepcjonista z rannej zmiany o tym nie wiedziała :lol: :shock: :!: :roll:
Cóż. :?: Oddałam klucz na recepcję :!: :lol:
Dobranoc Gieniu :kwiat: Zbigniewie :kwiat:
Paczuszko Szalona :kwiat: :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia na koniec musiała się odgryźć, ale moje życzenie, żeby dostała się do trójki z dwiema czarownicami słuchającymi Radia Maryja, TV Trwam i Republiki nadal jest aktualne i czekam na spełnienie się mojego życzenia.
Awatar użytkownika
ysy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2022 21:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ysy »

Tak czytam i czytam i nie wieżę :shock:
Martinko :serce: Zbyszku :kwiat: co do jakości zabiegów na NFZ czy ZUS to macie świętą rację i trudno się z Wami nie zgodzić.
Nie każdego stać na prywatne, komercyjne pobyty sanatoryjne.
Martinka mówi że to "średniowiecze" - ok masz rację.
Chcecie prawdziwego sanatorium, prawdziwych zabiegów? Proszę bardzo!
Koło Chojnic w Borach Tucholskich w Krojantach jest prywatna klinika sanatoryjna. Pobyty tylko komercyjne. Pobyt nie może trwać dłużej niż 12 dni.
Wyżywienie stół szwedzki lub dostosowane do pacjenta indywidualnie. 10 do 12 zabiegów dziennie. Jeden zabieg trwa tak jak powinien, w zależności od rodzaju zabiegu, od 20 do 30 minut a czasem i nawet do 40 minut. Na życzenie jedynka, dwójka lub trójka. Koszt ok 7000. Nie każdego stać. Ja tam co roku wysyłam żonę i wraca jak nowo narodzona. Tam nie ma czasu na jakieś ploteczki czy pogaduszki, każdy po dniu zabiegowym chce odpocząć.
Ja wolę te NFZ-owskie, zapytacie :czemu? A chociażby i dla tego że lubię przebywać wśród ludzi, poznawać nowe ciekawe osoby. Może mi nie uwierzycie ale mieszkałem tydzień z biskupem pomocniczym, nie powiem skąd on był, bo to nie istotne ale przyjaźnimy się po dziś dzień. Mam zaszczyt przyjaźnić się z profesorem doktorem habilitowanym z UW, przyjaźnię się też z przewodnikiem górskim, który jak zacznie opowiadać to ja jak dziecko słucham go z rozdziabioną gębą, i z wieloma innymi ciekawymi ludźmi których tu nie wymienię bo jest ich zbyt dużo.
Są to przeważnie ludzie wykształceni i jakoś nie przeszkadza im NFZ-owski pobyt i obcowanie z takim plebsem jak ja.
Jeśli ktoś sobie życzy namiary na prawdziwe sanatorium to służę, proszę pytać na priv
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

zbigniew165 pisze: 10 wrz 2025 20:58 Gienia na koniec musiała się odgryźć, ale moje życzenie, żeby dostała się do trójki z dwiema czarownicami słuchającymi Radia Maryja, TV Trwam i Republiki nadal jest aktualne i czekam na spełnienie się mojego życzenia.
Zbysiu :serce: , nie raz byłam już z takimi :lol: :lol: ja sobie szłam na balety , a koleżanki sobie oglądały co chciały :lol:
One nie wchodziły w drogę mnie , a ja Im .... fajne to były dziewczyny :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

ysy pisze: 10 wrz 2025 21:15 10 do 12 zabiegów dziennie. Jeden zabieg trwa tak jak powinien, w zależności od rodzaju zabiegu, od 20 do 30 minut a czasem i nawet do 40 minut.
A to ja dziękuję :o :lol:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Dobranoc paczuszko . :kwiat:
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gieniu jestes bardzo empatyczba :!: :!:
No musiałam Się odezwać :!:
Kiedyś kobieta z którą mieszkałam prosiła na recepcji o
Osobę do pokoju, po której widać, że nie stawia na stoliku obrazków świętych. :shock:
Uważam, że swoją religijność należy zostawić na swoim podwórku - w innej przestrzeni a podczas wyjazdów do Sanatoriow lub gdzie indziej nie narzucać tego innym ludziom :roll:
Awatar użytkownika
ysy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2022 21:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ysy »

Tak Gieniu :serce: ale tam ludzie jadą się leczyć a nie na balety i tanie wczasy :D
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ysy, jako że nic mi nie pomaga, to nie jadę już do sanatoriów a wczasy wolę bardziej wypasione :lol: :lol:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Martinka tu się też z Tobą absolutnie zgadzam i wolę jechać odpocząć wczasowo, a nie biegać po bazie zabiegowej i brać zabiegi prądowe. :kwiat:
ODPOWIEDZ