Dąbki Polonez

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
annajak
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2012 22:37
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7

Dąbki Polonez

Post autor: annajak »

Chcę podzielić się opinią o sanatorium Polonez w Dąbkach. Było to już 10-te moje sanatorium, na przełomie listopad-grudzień 25 r. Byłam bardzo zadowolona, jedzenie bardzo smaczne, posiłki starannie przygotowane, bufet szwedzki więc aż za dużo. W żadnym innym sanatorium nie spotkałam się z taką formą posiłków, wszędzie jest to 2-3 plasterki na talerzyk. Pokoje 2-osobowe dla małżeństw, i studia 2+2 dla pań lub panów. Pokoje ładne z balkonami. Jedyny mankament to przechodzenie do budynku obok na zabiegi i posiłki, ale to dosłownie kilka kroków. Zabiegi najczęściej są wykonywane jeden za drugim, żeby nie było potrzeby kilka razy chodzić. Zdarza się że są w pewnym odstępie czasowym ale wystarczy kilka minut poczekać i jak tylko miejsce się zwolni to rehabilitanci już dany zabieg wykonują. Zabiegi takie jak w każdym sanatorium, brak tylko masażu klasycznego. Nie ma też basenu ale można chodzić do hotelu Geovita, obok, i tam można korzystać z basenu i siłowni. Dla kuracjuszy Poloneza cena jest niższa i jest to 20 zl za godzinę, jeśli nawet się przekroczy godzinę to nikt tego nie kwestionuje. Ogólnie jest czysto, ręczniki zmieniane co tydzień. Ponieważ był to listopad/ grudzień i była pora grypowa to dużo kuracjuszy chorowało, ale w innych sanatoriach tych co wszystko było na miejscu w jednym budynku też większość była chora, więc to nie miało znaczenia że trzeba przechodzić z budynku do budynku. Dla mnie jedno z najlepszych sanatoriów.
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2022 09:55
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 15 razy

Re: Dąbki Polonez

Post autor: Asik_ »

Annajak,
dziękuję za opinię.W Polonezie były 2 moje koleżanki i też były bardzo zadowolone.A poza tym nie mogę zrozumieć,że z tego co wiem,chyba we wszystkich sanatoriach w Dąbkach są śniadania i kolacje w formie bufetu szweckiego,a raczej w wszystkich pozostałych miejscach w Polsce (chyba,że się mylę )wydzielają po kilka plasterków wędliny i sera i cały czas narzekają na małe stawki żywieniowe :cry: W Dąbkach jakoś idzie gospodarzyć. Szkoda,że nie przepadam za morzem,więc nie chciałabym tam trafić,ale tylko z powodu morza ;) Dla mnie góry to moja miłość :serce: :lol:

Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Anna, dzięki za opinię :D
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

Dziękuję za opis :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Dziękuję za opinię :D
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: wiktor64 »

dzieki za opinie :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Bea-70
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 cze 2025 15:06
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Bea-70 »

Dzięki za opinię,ja także jestem bardzo zadowolona z Poloneza.
Awatar użytkownika
Yark
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2018 18:09
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Yark »

Chyba poszliśmy do przodu :) .
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 10 razy

Post autor: violet58 »

annajak pisze: 01 wrz 2025 13:54 Chcę podzielić się opinią o sanatorium Polonez w Dąbkach. Było to już 10-te moje sanatorium, na przełomie listopad-grudzień 25 r. ....
Trochę antycypujemy.... ;) :) :D
ODPOWIEDZ