Zwierzęta w sanatoriach
-
kruszynkaK
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 lip 2021 22:24
- Podziękował: 330 razy
- Podziękowano: 70 razy
Re: Zwierzęta w sanatoriach
Mają zaprzyjaznioną panią ona je przejmuje ,one się tam dobrze czują i jest git .
Do nas mają 700 km z groszem ,do nas też nie zabierają ,bo znają juz je i wiedzą ,że stres z podróży jest u nich spory ,więc po co ?
A są hoteliki dla psów ,czy innych zwierzatek ,przeciw którym nic nie mam ,lepsze w obsłudze niż inne co obsługują ludzi .W czym problem ?
Może w poszanowaniu innych? a to to nie do mnie już pytanie .
-
kruszynkaK
- Super Kuracjusz

Podpinam się pod pytanieedwardo pisze: 16 paź 2025 13:00 Mam jeszcze takie pytanie - może ktoś wie .
Czy zna ktoś obiekt , gdzie ZUS lub KRUS ma podpisaną umowę , a także przyjmuje gości komercyjnych , i Ci komercyjni mogą przyjeżdżać ze zwierzętami![]()
![]()
![]()
-
kruszynkaK
- Super Kuracjusz

Może też przyjść do sanatoryjnej
-
edwardo
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 24 cze 2024 10:51
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 105 razy
Tak to właśnie działa .kruszynkaK pisze: 16 paź 2025 13:12
bo czemu ktoś jadący do obiektu ma szukać innego ,tam gdzie nie ma pozwolenia na wjazd ze zwierzetami?Moż edruga strona też niech szuka takiego dla siebie i zwierzątka![]()
![]()
Chcę zabrać zwierzaka , dzwonię , pytam czy jest mile widziany , jeśli tak to rezerwuję pobyt . Nie jadę tam , gdzie zwierzaków nie akceptują .
A propos - moja psinka też nigdy nie jeździ z nami . Dostaje ataku paniki , biegunki , wyje przeraźliwie , gdy tylko podchodzimy do samochodu .
Lata temu , znaleźliśmy ją maleńką , porzuconą gdzieś przy drodze . Ją i jej brata . Piesek , pomimo pomocy weterynaryjnej , odszedł . Był zbyt wyczerpany . Ona cudem przeżyła . Jak długo były w tym rowie - nie wiadomo . Był to grudzień . Ktoś je po prostu wyrzucił z samochodu . Trauma u niej pozostała do dziś
Na czas naszej nieobecności , zamieszkuje u nas mama , którą psinka dobrze zna .
-
kruszynkaK
- Super Kuracjusz

Jakimś cudem znalazła się na palcu -kciuku blisko dłoni i zaczęła sobie gniazdko szykować ,siadam do kompa stacjonarnego (hm bo z tabletu wyrzuca mi logowanie dalej ,hm jakiś znak chyba
Piesie jak ludzie też mają traumy ,a my to co ? oj opisywać już nie będę ..dzisiaj tylko
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowano: 52 razy
KruszynkoKKleinehexe
Słoneczko do czego ? do hejtu NS-owego czy do zwierzątek w sanatoriach ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Genever
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 maja 2022 06:44
- Podziękował: 19 razy
- Podziękowano: 73 razy
No widzisz... teraz ja przepraszam zrozumiałam inaczej.edwardo pisze: 16 paź 2025 12:19 Może powinienem był zacytować ten fragment , to zrozumiałabyś odpowiednio mój wpis , który zacytowałaś . Zrozumiałem , że jesteś , jak wszyscy tutaj piszący , na - nie .
Spróbuję jaśniej - jadąc komercyjnie możemy wybierać , jadąc z NFZ niestety nie . Jedziemy tam , gdzie nas kierują . Nie mamy wyboru , o którym piszesz . . I o tym był mój wpis .
Genever pisze: 15 paź 2025 19:15 . jeżeli jedziesz do ośrodka gdzie wyraźnie piszą, że możliwy jest pobyt ze zwierzętami wybierz inny z zakazem. Nie będzie dyskusji o alergiach i nie oskarżonych pokojach.
Dokładnie tak. Każdy z ośrodków do których jeździliśmy miał informacje czy przyjmuje czworonogi, to jasny komunikat dla mnie właściciela, jadę, płacę za pobyt, biorę odpowiedzialność. Dla tych dla których nie stanowi to problemów ( nigdy nie odczuliśmy żadnej negatywnej energii wprost przeciwnie) jadą. Dla alergików, ludzi ze złymi doświadczeniami ( zdarza się ja nigdy nie miałam) oraz tych którzy lubią ( teoretycznie) zwierzęta byleby daleko... wybierzcie inny ośrodek. Tych z zakazem jest o wiele więcej. Tak jak mówisz... płacisz wiesz za co.
Dodam tylko, że rozumiem i szanuję ludzi myślących inaczej sama od kilku lat omijam hotele z udogodnieniami dla... dzieci. Można powiedzieć, że mam alergię na dzieci bez kontroli i pewien rodzaj rodziców . To tak poza tematem totalnie.
Na dzisiaj polecam wszystkim film na Netflix Caramello... mądry zrozumie przesłanie.
Pozdrawiam wszystkich, lecę na masaż
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 103 razy
- Podziękowano: 76 razy
-
kruszynkaK
- Super Kuracjusz

bardzo mi się to podoba ,taka postawaKleinehexe pisze: 16 paź 2025 15:19KruszynkoKKleinehexe
Słoneczko do czego ? do hejtu NS-owego czy do zwierzątek w sanatoriach ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
, do tego że zawsze mam inne zdanie niż większość.
![]()