ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Oddział NFZ: Śląski
Podziękowano: 2 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: BarbaraB64 »

Dzień dobry :kwiat: Dziś na IKP pojawiła się informacja z nadanym numerem skierowania do sanatorium, profil reumatologia , numer w kolejce 30902 , czas oczekiwania 10 miesięcy . Troszkę zagęszcza mi się kalendarz na następny rok , w czerwcu mam mieć zabieg Kriolezji na kręgosłup a dziś zawiozłam do szpitala skierowanie na artroskopię barku, niestety jeszcze nie wiadomo kiedy będzie zabieg , mają dzwonić do końca roku z terminem , planowo sanatorium powinnam dostać latem ale nie wiem czy wcześniej nie będę musiała skorzystać ze zwrotów, no ale pożyjemy, zobaczmy ;) Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie :kwiat:
Mark1
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 lut 2020 12:05
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Mark1 »

U mnie tez 10 miesięcy oczekiwania- nr 35674 - ale czekam na połączenie skierowań z żoną - pisemko już wysłane :)
18 mc mija w marcu ...
Makadaro
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2015 16:27
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Makadaro »

Zauważyłam że od paru dni kolejka przesunęła się o 100 :lol:
Jerzy DG
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 paź 2023 11:38

Post autor: Jerzy DG »

23.09.25 zatwierdzone / reumatologia / 10 m - cy. Czy ktoś otrzymał z NFZ śląskie wyjazd nad morze ?.
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Archibald »

Tak, ja w tym roku byłem w Świnujściu, z resztą wielu znajomych z forum też było w tym roku nad morzem.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: jacky6 »

Zauważalnym jest stały parametr 10 miesięcy oczekiwania natomiast rozrzut numeracji od dwudziestu kilku tysięcy do trzydziestu kilku tysięcy przy nadawaniu numerów także w odstępie kilku miesięcy.
Ponadto zauważyłem, że w okresie 3 miesięcy następował dzienny spadek numeracji mojej o wielkość ca małych kilkadziesiąt numerów, łącznie spadło trochę ponad tysiąc. Domyślam się, że nie rozdzielano nowych skierowań a jedyna zrozumiała opcja to rozdzielanie zwrotów. Czyli taki sztuczny co nie co spadek.
:mrgreen: :ugeek:
Makadaro
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2015 16:27
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Makadaro »

W lipcu złożyłam wniosek miałam numer 23450, po 3 miesiącach jestem na pozycji 22681.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Kolejka ruszyła od 2 dni.
Numerki spadają ale parametr 10 miesięcy ani drgnął.
:mrgreen:
Teraz już wiem, że nie muszę się spieszyć.
Życie to nie wyścig - to piękna przygoda, w której najlepiej uczestniczyć we własnym rytmie.

:ugeek:

Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Zastanawiam się, czy i kiedy przy tym tempie spadania numerków - ostatnie 10 dni to około 4 tysięcy - kiedy pojawi się konkretne skierowanie i w jakim terminie.
Tradycyjnie zaglądam do działu mazowieckiego i tam ponownie jest podobna sytuacja jak w śląskim.
Szwagrostwo ( śląskie ) wróciło kilka dni temu z Polanicy ale przed wyjazdem narzekali, że ich skierowania papierowe gdzieś zaginęły. Dobrze, że mieli podgląd w necie. Wydrukowano im skierowania z IKP bo bali się, że ich nie przyjmą.

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
pitt53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2016 15:51
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 11 razy

Post autor: pitt53 »

Taka sytuacja zaistniała trochę dla mnie zaskakująca. Skierowanie wystawione przez lekarza rodzinnego na leczenie uzdrowiskowe w dniu 29.10.2025 roku. Nie dostałem do dnia dzisiejszego żadnego pisma z NFZ. Sprawdzałem natomiast dzisiaj IKP a tam skierowanie szpitala uzdrowiskowego w Lądku Zdroju w okresie od 17 luty do 10 marca 2026 roku. Ciekawostka, z którą nie wiem, co zrobić?
ODPOWIEDZ