Najlepsze sanatorium w Kołobrzegu ?

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Re: Najlepsze sanatorium w Kołobrzegu ?

Post autor: ewasz »

No to ja teraz zadam pytanie Adamowi:

Adam to według Ciebie, które sanatorium w Kołobrzegu jest najlepsze?

Minęły 2 lata i ...
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

...... i CISZA. Niestety , bardzo wiele osób , przed wyjazdem zadaje wiele pytań , oburza się gdy nie ma odpowiedzi , a nawet ironizuje. Po czym wraca z sanatorium i zapomina że to forum w ogóle istnieje. Przypomina sobie dopiero przed kolejnym wyjazdem. Cóż , życie ....
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Niestety, tak to wygląda Ewiko 🥴
sanatorzystkazpucka
Na forum od: 05 lis 2025 13:49
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sanatorzystkazpucka »

cześć,
ja jakąś ekspertką tutaj nie jestem, bo dopiero kilka lat jeżdżę do Kołobrzegu na sanatoria, ale powiem tak, jeśli miałabym wybrać, to zdecydowanie polecam Sanatorium Uzdrowiskowe Bałtyk. Byłam tam już dwa razy i za każdym razem byłam zadowolona. Super :serce: lokalizacja blisko morza, dobra baza zabiegowa, a do tego opcja z NFZ, co jest dla mnie dużym plusem. Reszta normalnie, personel miły, ale wiadomo, że zawsze się może zdarzyć ktoś z gorszym humorem (czasami to byłam ja :lol: ) Z tym NFZem to też wszystko jest fajnie opisane na ich stronie, więc nie miałam jakiś większych problemów organizacyjnych. Tutaj dokładniej to jest: []

Byłam też raz w Lechu prywatnie. Ogólnie było spoko, ale w porównaniu do Bałtyku, trochę mniej zorganizowane i profesjonalne miejsce. Pokój był okej, ale widać, że obiekt też wymaga trochę odświeżenia. Tutaj personel też był miły i pomocny,więc nie mogę narzekać ;)

PS szkoda że to forum takie mało aktywne jest, natknęłam sie na nie przypadkiem szukając odpowiedzi na jedno pytanie i widze zee mogloby byc fajną skarbnicą wiedzy :(
Ostatnio zmieniony 08 lis 2025 14:34 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Dobrze, że Andrzej zdemaskował Adama, który tylko pyta o najlepsze sanatorium, a sam się nie pofatygował z opinią, bo należy do takich forumowiczów o których pisze Ewika i Ewa.
Jak widzę na forum forumowicza z takim stażem, to raczej nie odpowiadam na takie zapytania, bo wiadomo, że tylko włącza się do dyskusji, jak potrzebuje informacji przed wyjazdem do sanatorium.
Na forum staż Adama, to 9 lat i 130 postów :shock: to chyba o czymś świadczy.
W 2020 r był w Mewie w Kołobrzegu i co :?: nic, bo nie znalazłem opinii. Może przeoczyłem, ale większość jego postów, to zapytania o opinię. :roll:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Opinia Adama , po pobycie w Mewie :)
Adam1978 pisze: 17 lut 2021 15:21 Miałem pokój w Mewa 1 pokój miałem od recepcji w lewo na końcu korytarza później zostałem przeniesiony
dwa pokoje wcześniej na przeciwko pokoju pięlęgniarek
wyposażenie pokoju to wygodne łóżka z lampkami
telewizor dodatkowo telewizja dodatkowo płatna część pokoji z balkonem wspólna łazienka dla dwóch osób łazienka dzieli pokoeje.częśćć zabiegów miałem w budynku to się nie przemieszczałem jak chodzi o zabiegi wodne typu basen to trzeba przejść do budynku Mewa 5 tam też się odbywają kąpiele perełkowe i solankowe masaże jak chodzi o ćwiczenia to trzeba przejść do Mewy 4 tam w salce i odbywają się tam ćwiczenia i jeszcze na przyrządach ćwiczenia. Mewa 2 to jest budynek z pokojami . Bardzo blisko do morza przejście przez park do Centrum spacerkiem jakieś 15 min a do pociągu jeszcze bliżej najbliżej to iść do kładki są windy i jakieś 600 m jest Sanatorium Mewa najpierw trzeba podejść do Mewy 5 tam się zarejestrować i tam przydzilali pokoje można też dostać pokój w Mewie 5.
Pozdrawiam
Adam
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia ja sobie zastrzegłem pisząc post, że być może przeoczyłem opinię Adama o sanatorium Mewa w którym był w październiku 2020 r., a opinię, którą zacytowałaś napisał cztery miesiące po powrocie z sanatorium w lutym 2021 roku.
Przyznaję się do błędu, ale tylko odnośnie tej opinii, bo resztę podtrzymuję.
ODPOWIEDZ