Utwórz nowe słowa
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 260 razy
- Podziękowano: 138 razy
Re: Utwórz nowe słowa
Sak
Jeśli w słowie wyjsciowym są jednocześnie litery K , T , R , M , A ... to nowych słówek jest bardzo dużo ... stąd i powtórki łatwo .... trzeba by za każdym razem wertować po kilka stron w tył , czy się nie powtórzą
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 260 razy
- Podziękowano: 138 razy
Makart ... nazwa własna ..
Może ktoś poda słówka , których jeszcze nie było ( ja się nie podejmę ) i zmieńmy słowo główne
-
nula
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 lut 2020 00:29
- Podziękował: 19 razy
- Podziękowano: 34 razy
Kasta
Krasa
Star
Tumak
...
-
nula
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 lut 2020 00:29
- Podziękował: 19 razy
- Podziękowano: 34 razy
Jeśli w słowie wyjsciowym są jednocześnie litery K , T , R , M , A ... to nowych słówek jest bardzo dużo ... stąd i powtórki łatwo .... trzeba by za każdym razem wertować po kilka stron w tył , czy się nie powtórzą
[/quote]
No, ale Gieniu, czy ta zabawa nie straci sensu, jeżeli będziemy polegać tylko na swojej pamięci? Dla mnie oczywistym było od poczatku, że aby utrzymać reguły gry, należy to sprawdzać. No chyba, że ktoś jest tak pewny swoje pamięci, że nie powtórzy tworzonych słówek. Oczywiście zdarzą się błędy, i myślę , że nie celowe. I nikt nie powinien się obrażać, na zwróconą uwagę.
Jeżeli zabawa ma wzbudzać niepotrzebne kontrowersje, niesnaski - to może ja zamknijmy i wymyślmy coś innego
...i właśnie się zorientowałam, że powtórzyłam słówko " Kasta"