Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Wanda Maz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2014 08:39
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 1 raz

Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Post autor: Wanda Maz »

Wniosek złożony 10 października , odpowiedź z dnia 31 października nr na starcie 34 212,, po upływie tygodnia o 1 000 mniej.
Rozpoczął się dla mnie czas oczekiwania i sprawdzania jak spadają numerki. Pozdrawiam oczekujących😊
Marcin_Es
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2024 12:59
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Marcin_Es »

Pytanie do osób z doświadczeniem w sanatoryjnych wyjazdach.. Moja kolejka pokazuje obecnie 10901, co oznacza awans w kolejce o ponad 4500 w ciągu ostatnich dwóch tygodni!! Jeśli utrzyma się tempo.. to czeka mnie wyjazd na święta :lol: A tak na zupełnie na serio - ile Waszym zdaniem może potrwać do wyzerowania kolejki? Nie wiem czego się spodziewać w związku z taką ilością ludzi w kolejce... Jest jakiś klucz wyliczania, czy to czysta loteria?
Awatar użytkownika
Wanda Maz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2014 08:39
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Wanda Maz »

Co do terminu wyjazdu to jest jedna wielką niewiadomą. Ostatnio dostałam skierowanie po 6 miesiącach gdy moja koleżanka która dkladała wniosek wcześniej otrzymała przydział po 9 miesiącach. Nie widzę tu żadnego logicznego rozwiązania. Życzę Ci byś dostał przydział w terminie o jakim marzysz. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Narewka »

Od kilku lat,po tych wszystkich zmianach ,dostaję skierowanie prawie zgodnie z czasem oczekiwania 10 miesięcy.Ostatnio to było 9,5 m-ca,poprzednio prawie 10.A jak sobie przypomnę sprzed niedawnych przecież lat oczekiwanie przez 37 miesięcy,to aż się nie chce wierzyć,że tak było.Teraz ,prosząc o Busko ,napisałam ,że liczę na wyjazd maj-czerwiec przyszłego roku,oby czasem mi nie przyspieszono.
A co będzie,to się okaże!.
Marcin_Es
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2024 12:59
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Marcin_Es »

W moim przypadku 10 miesięcy oznaczałoby wyjazd w maju i to byłoby super rozwiązanie. Oby tak właśnie było, bo jakoś mi się nie uśmiecha wyjeżdżać na turnus w okresie zimowym :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Marcin teraz szybko schodzą numerki bo ruszyły nowe umowy i nowe aneksy. Był ogromny przestój w przydziałach.
Ja tak jak Narewka stwierdzam, że przydziały są raczej zgodne z podanym w piśmie terminem oczekiwania.
Aga2911
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 paź 2025 16:14
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Aga2911 »

Też bym chciała do Buska. Pisałaś do nfz e-mail z prośbą o konkretne miejsce?
Aga2911
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Marcin_Es pisze: 07 lis 2025 14:12 Pytanie do osób z doświadczeniem w sanatoryjnych wyjazdach.. Moja kolejka pokazuje obecnie 10901, co oznacza awans w kolejce o ponad 4500 w ciągu ostatnich dwóch tygodni!! Jeśli utrzyma się tempo.. to czeka mnie wyjazd na święta :lol: A tak na zupełnie na serio - ile Waszym zdaniem może potrwać do wyzerowania kolejki? Nie wiem czego się spodziewać w związku z taką ilością ludzi w kolejce... Jest jakiś klucz wyliczania, czy to czysta loteria?
Kolejka nie musi się wyzerować , mozesz mieć numer 1000 czy 2000 i dostaniesz, skierowanie z wyprzedzeniem 3-4 miesięcznym.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Narewka »

Napisałam tylko o Busko,ale o sanatorium z zabiegami,posiłkami na miejscu i ew.windami.
Tak mi podpowiedział bywalec Buska.

Pisałam przez stronę w IKP,jest to widoczne pod skierowaniem.Może wezmą pod uwagę.
Aga2911
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dziękuję Ci Narewko może i ja spróbuję tak napisać.
ODPOWIEDZ