Świnoujście
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowano: 62 razy
Re: Świnoujście
Reszta to hotele sanatoryjne z wyjątkiem Adama i Ewy, ale to jest o profilu kardio.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 76 razy
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Rozmawiałem wtedy z kuracjuszkami i potwierdzały, że miały schorzenia kardiologiczne.
W czasie pandemii też tam miałem skierowanie, ale niestety NFZ je unieważnił z powodu pandemii i nie pojechałem. Dostałem Verano będące wtedy w remoncie ale miałem jedynkę, bo jeszcze ich nie przerobiono na dwójki.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękowano: 31 razy
Zabiegi myślę, że porównywalne z innymi obiektami w Świnoujściu, wyżywienie pewnie niewiele odbiega
od normy w sanatoriach. Na plus można zaliczyć to, że baza zabiegowa jest na miejscu no i fakt, że
obiekt nie należy do "Uzdrowiska" więc obowiązują nieco inne zasady przy wyjazdach na wycieczki
tzn. brak opłaty za nieobecność, bez problemu wydawano też "suchy" prowiant. Na plus można też zaliczyć
kawiarenkę, która jest w tym samym budynku co nie pozostaje bez znaczenia w tej porze roku.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Oczywiście, żeby dostać się do tej kawiarni z Energetyka trzeba wyjść z budynku i przejść ok. 30 metrów, czyli kurtka musi być o tej porze roku.
O samym sanatorium Energetyk się nie wypowiadam, bo wcześniej zachwalałem to sanatorium i otrzymałem za to kilka negatywnych opinii nawet posądzano mnie, że jestem jego pracownikiem.
Podobno pogorszyły się tam warunki pobytu ale na forum jest mało opinii na ten temat.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Posiłki wszystkie oczywiście, jak myślałem to catering, zimne obiady i liche wędliny, ponieważ nie było i nie ma tam kuchni. Narzekania na ruch pojazdów, a jest tam kostka brukowa i wszystko słychać.
Tak, że dobrze zrobiłem nie reklamując tego sanatorium.
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 103 razy
Zbyszku , nie wiem jak teraz , ale gdy ja byłam , była kuchnia . Posiłki przygotowywane były na miejscu . Catering przywoził tylko zupy .
Atinko ... ja nie potrafię Ci nic w Świnoujściu polecić
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
Zaczęli ogólnoustrojówką w Bałtyku . Trochę ich ta forma przerosła, bo to jednak rodzaj leczenia ze specjalnymi wymaganiami. Zrobiono remont Adama i Ewy i założenie było takie, że zamkną Bałtyk od razu, a rehabilitacja będzie w wyremontowanym budynku. Minęło 10 lat, a Bałtyk jak straszył wypadającymi oknami, tak straszy.