Świnoujście

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Świnoujście

Post autor: Atina »

Pobyt z NFZ ...które polecacie sanatairium w Świnoujściu
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Re: Świnoujście

Post autor: zbigniew165 »

Moim zdaniem Bursztyn jest najlepszy, a następny Henryk, chociaż z niego rezygnowałem trzy razy przy zwrotach i Światowid jako trzecie sanatorium.
Reszta to hotele sanatoryjne z wyjątkiem Adama i Ewy, ale to jest o profilu kardio.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

Dziękuję Zbigniewie :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Zbyszku a od kiedy Adam i Ewa jest kardiologiczny? Jestem zdziwiona, że takie zmiany. Wcześniej był to ośrodek rehabilitacji ogólnoustrojowej i z takimi założeniami był remontowany. Pewnie coś nie pyknęło, że zmienili.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Felice nie wiem od kiedy ale nasza Gienia była w Adamie i Ewie, to już tam był profil kardiologiczny ale też byli kuracjusze na inne schorzenia, chociaż w mniejszej liczbie.
Rozmawiałem wtedy z kuracjuszkami i potwierdzały, że miały schorzenia kardiologiczne.
W czasie pandemii też tam miałem skierowanie, ale niestety NFZ je unieważnił z powodu pandemii i nie pojechałem. Dostałem Verano będące wtedy w remoncie ale miałem jedynkę, bo jeszcze ich nie przerobiono na dwójki. :shock:
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękowano: 31 razy

Post autor: Dzia_dek »

Atino, moim zdaniem warto zainteresować się sanatorium "Energetyk". Położenie wiadomo, że jest ok.
Zabiegi myślę, że porównywalne z innymi obiektami w Świnoujściu, wyżywienie pewnie niewiele odbiega
od normy w sanatoriach. Na plus można zaliczyć to, że baza zabiegowa jest na miejscu no i fakt, że
obiekt nie należy do "Uzdrowiska" więc obowiązują nieco inne zasady przy wyjazdach na wycieczki
tzn. brak opłaty za nieobecność, bez problemu wydawano też "suchy" prowiant. Na plus można też zaliczyć
kawiarenkę, która jest w tym samym budynku co nie pozostaje bez znaczenia w tej porze roku. ;)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zbyszku co do kawiarni Scaliano w Energetyku, to była dostępna od godz. 16.00 i głównie jest to lokal do codziennych tańców i oczywiście trzeba wcześniej wykupić rezerwację. Nie wiem, jak jest teraz ale Muzyczka może udzieli świeżych informacji.
Oczywiście, żeby dostać się do tej kawiarni z Energetyka trzeba wyjść z budynku i przejść ok. 30 metrów, czyli kurtka musi być o tej porze roku.
O samym sanatorium Energetyk się nie wypowiadam, bo wcześniej zachwalałem to sanatorium i otrzymałem za to kilka negatywnych opinii nawet posądzano mnie, że jestem jego pracownikiem.
Podobno pogorszyły się tam warunki pobytu ale na forum jest mało opinii na ten temat.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Poczytałem trochę o Adamie i Ewie na fejsbuku i opinie negatywne tylko znalazłem.
Posiłki wszystkie oczywiście, jak myślałem to catering, zimne obiady i liche wędliny, ponieważ nie było i nie ma tam kuchni. Narzekania na ruch pojazdów, a jest tam kostka brukowa i wszystko słychać.
Tak, że dobrze zrobiłem nie reklamując tego sanatorium. :roll:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy

Post autor: GIENIA »

Felice gdy ja byłam w Adamie i Ewie .... luty 2020 ... obiekt był ośrodkiem wczesnej rehabilitacji kardiologicznej oraz prowadzili ogólnoustrojówkę .... z taką panią mieszkałam w pokoju ... ja zwykły turnus 21 dniowy , Ona ogólnoustrojowy .
Zbyszku , nie wiem jak teraz , ale gdy ja byłam , była kuchnia . Posiłki przygotowywane były na miejscu . Catering przywoził tylko zupy .

Atinko ... ja nie potrafię Ci nic w Świnoujściu polecić :?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Felice »

Czyli jak to u nich… poplątanie z pomieszaniem…
Zaczęli ogólnoustrojówką w Bałtyku . Trochę ich ta forma przerosła, bo to jednak rodzaj leczenia ze specjalnymi wymaganiami. Zrobiono remont Adama i Ewy i założenie było takie, że zamkną Bałtyk od razu, a rehabilitacja będzie w wyremontowanym budynku. Minęło 10 lat, a Bałtyk jak straszył wypadającymi oknami, tak straszy.
ODPOWIEDZ