Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Peonio! Skierowanie do sanatorium dostaje się ze sporym wyprzedzeniem, co najmniej dwa miesiące przed wyjazdem. Będziesz miała sporo czasu na przygotowanie. A mi tymczasem kolejka pędzi jak szalona, jestem już 1612. Jeżeli tak dalej pójdzie, to termin marcowy staje się coraz bardziej realny.
U mnie cyfra dnia 1188. Jak kolejka nie przyhamuje, to skierowanie będzie na przełomie listopada i grudnia. A co się tyczy wykrzyknika, to piszę tak jak mnie w szkole nauczyli, po wołaczu stawiam wykrzyknik, inaczej nie potrafię.
Witam.
Może mi ktoś powiedzieć na podstawie własnych lub znajomych doświadczeń ile czeka się na wyjazd do sanatorium w Lubelskim?
Dzwoniłem do NFZ powiedzieli mi, że około 9 miesięcy. Czy to realny czas oczekiwania czy może ktoś ma inne doświadczenia z tego roku ?
Z góry dziękuje za informację.
Koledzy Kubo 2522 i Kuracjuszu 2021! Mi we wrześniu minął rok od ostatniego pobytu w sanatorium i od razu przepisowo złożyłem wniosek. Szybko dostałem pozytywną odpowiedź i numerek w kolejce. Sądząc po tempie przesuwania się kolejki, to przydział dostanę na marzec, a więc po pół roku od złożenia wniosku, oczywiście jak dobrze pójdzie. Śledząc ten temat na forum, to zazwyczaj typowy okres oczekiwania u innych kandydatów do sanatorium jest zbliżony do mojego. Teraz jestem 1016 w kolejce.
Nie mam jeszcze przydziału. Nie ma co się zbytnio napalać. Kolejka jest kapryśna, czasem nieoczekiwanie przyspieszy, innym razem potrafi się zatrzymać na wiele dni. Zatem na przydział czekam cierpliwie, dziś jestem 461.