Kołobrzeg-Holtur Podczele 2-23 wrzesień
Kołobrzeg-Holtur Podczele 2-23 wrzesień
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowano: 62 razy
Re: Kołobrzeg-Holtur Podczele 2-23 wrzesień
- Aliszka
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 04 gru 2017 10:18
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowano: 4 razy
-
Janick U
- Kuracjusz

- Na forum od: 01 paź 2021 08:16
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 4
Dziś już wiem że,warto było.Oczywiście,pisanie o wspólnych toaletach i łazienkach,nie mija się z prawdą.Tak jest.Budynek jest stary i trąca PRL-em ale w całym ośrodku są kible i łazienki w pokojach.Generalnie,piętra na lewo od Recepcji ich nie mają.Trafiłem,oczywiście,na lewo-ostatnie piętro.Zaznaczam że,kibel i łazienka to jedno pomieszczenie.Jedno spodkanie(Przy piwie)załatwiło temat korzystania na cały turnus.Było 5 panów i 0 problemów.Panie mają osobno.Najwięcej złych opini dotyczy właśnie wc-łazienek.Szczeże.Więcej smrodu nawąchałem się po innych ośrodkach mając kibel pod nosem.Co do zabiegów,są naprawdę dobre.Umarłego może nie przywrócą do życia,ale pomagają.Można wykupić prywatnie zabiegi.Polega to na rotacyjnym przechodzeniu z łóżka na łóżko,gdzie na każdym masz inne ćwiczenie na kręgosłup.Mnie pomogły.Są też inne zabiegi.Jedzenie było b.dobre.Jeśli nie wymagasz Bóg wie czego.Sanatoryjny standard z plusem.Jest basen.Jeśli nie masz zleconych ćwiczeń,popołudniami jest dostępny.Jest kawiarnia,duża świetlica,wypożyczalnia rowerów.Rowery takie sobie ale jeżdżące.Balety 2x w tygodniu.Ciasto mają pyszne ale znika w momencie.Pozostała jeszcze okolica.Dla jednych piękna,dla innych zadupie.Jeśli lubisz ciszę i spokój-to miejsce dla ciebie.Jeśli lubisz miejsca gwarne i rozrywkowe-uciekaj.Dodam tylko że,do morza idziemy leśną drogą,która na rozlewiskach zamienia się w groblę(taka właśnie nzw ulicy)ok 700 metrów.Odsyłam do map.Na koniec przypominam że,sanatorium to nie tylko budynek i zabiegi.To przede wszyskim ludzie.Ja spodkałem wspaniałych ludzi z którymi mam kontakt do dziś.Czego tobie życzę. Udanego pobytu.
1. czy czynny jest basen, czy bardzo zimna woda.
2. jak z parkingiem, wtedy parkowałem przed sanatorium //dalej droga prowadziła do morza// za darmo.
pozdrawiam zygaa
-
Janick U
- Kuracjusz

- Na forum od: 01 paź 2021 08:16
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 4
-
Genever
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 maja 2022 06:44
- Podziękował: 19 razy
- Podziękowano: 73 razy
Pozatym babka w pokoju wieloosobowym (; oczywiście trza było trafić...) dała tak popalić, że hej. Pół roku słyszałam jej głos w głowie i to przykład jak jeden osobnik może rozwalić pobyt.
Ale.... znalazłam super towarzystwo i dzięki nim fajnie spędzałam czas wieczorem, jeździliśmy do Kołobrzegu.
Tam i do Sopotu Leśnik tylko od maja do września.
Swoją drogą będę w styczniu w Kołobrzegu to podjadę i zrobię jakieś fotki. Sama jestem ciekawa co się zmieniło po paru latach.
Dobrego pobytu.