ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Cześć Aniołku :D , AI to wie tylko tyle co jej powiemy :P . A że jej dużo powierzamy, to i wiele możemy się dowiedzieć :o .
Tak czy tak powoli będzie nas wypierać........ jak w "Terminatorze" :oops: .
Słoneczko wiosennie świeci, piękna pogoda zrobiła się, to mam nadzieję że i sprawy potoczą się też tak dobrze.
Już po śniadanku, to można przygotowywać się do wymarszu.
Miłego i słonecznego :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

AI, stety czy niestety, ale potrafi się sama uczyć, np. sama nauczyła się gry w szachy, grając sama ze sobą, na własnych błędach i to bardzo szybko na taki poziom weszła, że nie tylko ogrywa mistrzów, ale zostawia ich daleko w tyle. :o Jak ze wszystkim, można ją wykorzystać dobrze, ale i źle. Czy wyprze człowieka? Tak samo mówiono w czasach rewolucji przemysłowej, że maszyny wyprą człowieka, a jak widać tylko przyspieszyło to przyrost ludności.
Dzień dobry :kwiat: U mnie też słoneczko pokazywało swoją buźkę. :D Dobre choć to, bo dzień dziś miałam ciężki :roll: i nie ma coś widoku na jakieś luzy, bo jak nie kijem, to pałką i ciągle są problemy różnej maści do rozwiązywania, zadania nadprogramowe do wykonania. :roll:
Może choć Tobie udało się coś pozytywnego wychodzić. :)
Miłego :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Na razie nie wiem :roll: ..... wiszę :lol: . Zamiast tak jak było dawniej prosto, to wymyślili......... schody :P i stopniowanie. A cały czas mówią że nie ma funduszy........ w służbie zdrowia też :shock: . No nic, trzeba się uzbroić.
Przynajmniej masz cały czas ruch, to i szare komórki rozwijają się :D ...... tylko nie rozwal AI :lol: .
Czas pokaże, ale jak patrzę z perspektywy czasu...... to czasu może braknąć ;) . Wszystko można użyć dla rozwijania i postępu, ale też i jako broni. Zwłaszcza że wojny wymuszają postęp :oops: .
Zjedz obiadek...... razem ze mną ;) i odpocznij. A ja zrobię pranie.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Głową w dół? ;)
U mnie przy okazji modernizacji schodów, poszło trochę porządków, ale girlandę to już powieszę w weekend, bo już mi się nie chce. :roll: A miałam jeszcze nalewkę z pigwy wprowadzić w następny etap, bo już tydzień temu to powinnam zrobić, ale trochę mi to z głowy wyleciało, a trochę czasu brakło. :roll: Może jutro się uda. :? Nie wspomnę, że octy też przydałoby się już zlać. Piękne matki octowe wyhodowałam. Mam na zbyciu, jakby kto chciał. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Może akurat nie głową ;) .
Ja już zacząłem przybierać choinkę, budować jarmark świąteczny i inscenizację lodową :lol: .
W przyszłym roku będziesz miała osobistą sposobność obdarować mnie takowym napitkiem :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A to będziesz działalność turystyczną uskuteczniał? :? :o ;)
Ło matko, ale matki się nie pije! :shock: :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Matki nie :roll: ...... ale rozcieńczoną :P .
Raczej wręcz przeciwnie ;) .
https://youtube.com/shorts/OeB-CvmDXRo? ... aGb9_0G5WQ
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie wiem co tam rozcięczasz i jakiego rozpuszczalnika używasz, ale gratuluję. ;) :lol:
Dobramoc z Tobą. :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobramoc :kwiat: .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , nie ma za co :roll: ........ a rozcieńczona matka to córka ? :lol: .
Najlepszy rozpuszczalnik to woda i ją używam. A niektórzy rozcieńczaną milion razy i mówią że to lekarstwo :shock: ....... coś innego też mają i to znacznie rozcieńczone :roll: .
Powracając jeszcze do AI, to wczoraj była rozmowa z Krzysztofem Gawkowskim, Wicepremierem i Ministrem Cyfryzacji.
Stwierdził, że wszystkie platformy społecznościowe powinny stosować zabezpieczenia ograniczające kłamliwe i obraźliwe treści.
Za Wikipedią......
" Kontrowersje
Po aktualizacji przeprowadzonej w lipcu 2025 roku, Grok zaczął publikować obraźliwe komentarze, wymierzone m.in. w znane postacie życia publicznego, takie jak Roman Giertych, Donald Tusk, Jarosław Kaczyński, Szymon Hołownia, czy Jan Paweł II. Do sytuacji odniósł się wicepremier i minister cyfryzacji Krzysztof Gawkowski, który zadeklarował, że w przypadku braku reakcji ze strony platformy możliwe będzie wyłączenie X w Polsce. Grok obrażał również ofiary powodzi w USA i osoby w innych krajach jak prezydent Turcji Recep Tayyip Erdoğan.

xAI oficjalnie przeprosiło za aktualizację wskazując na stare instrukcje, które zostały omyłkowo aktywowane podczas aktualizacji systemu." ........... omyłkowo ? śmiem bardzo w to wątpić :evil: .
Niestety...... " Ponieważ jednak Grok jest szkolony na treściach generowanych przez użytkowników, może czasami odzwierciedlać uprzedzenia lub dezinformacje obecne w tych danych."....... delikatnie mówiąc :P .

To człowiek tworząc algorytmy daje taką "władzę" i to człowiek jeszcze nią steruje. Śmiem twierdzić, że wiele zachowań ludzi w ostatnich latach jest sterowane i podporządkowane grupce albo jednostkom posiadający bardzo duży kapitał i swój park technologiczny pozwalający wpływać na społeczeństwo........ już widzę kolejnych hitlerów :twisted: .
I tym niezbyt zachęcającym wnioskiem zmienię temat..... na pogodowy :lol: .
Jak jest chyba każdy widzi, także nie będę komentował :roll: .
Na koniec tygodnia zapowiadają opady śniegu...... z przepowiedni AI ? :lol: .
Miłego i spokojnego :D .
ODPOWIEDZ