Dolnośląski Oddział NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: Dolnośląski Oddział NFZ

Post autor: Genever »

Trzymam mocno kciuki i za więcej wieści dla Ciebie w tym wątku no i dla mojej koleżanki. Jedną mam we Wrocławiu, zmotoryzowaną, ta ma do Wrocławia ponad 60 km zatem pozostaje IKP.
Dzisiaj napisała też pismo i wysłała listem poleconym. Jej profil : reumatologia.
Szukałam jej też wieści na FB ( jest taka grupa gdzie mogę czytać bez konta) i powiem Wam tutaj zero ruchu na Forum tam niby jest ale większość odpowiedzi nie dosyć, że nie na temat to jeszcze pełna jadu eeech.. dobrze, że to już za mną. :?
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: wiktor64 »

Witam :)
Macie racje o tym co piszecie ,mysle że zawsze bedą skierowania z NFZ
ktoś musi te sanatoria jesień do wiosny uttzymać ,sami
widzicie ile ludzi rezygnuje i już nie jezdzą ,przyponmijcie
sobie 5 lat temu jak długo sie czekao na przydział ok 3 lat
a teraz rok karencji i jedziesz za 8;10 Miesiecy ,sami widzicie na moim przykładzie
liczyłem na wczesną wiosne i dali mi zwrot iu jade w styczniu Busko Zdrój
teraz nr spadają szybko ,wiem bo żona czeka na przydział i mysle
ze do świąt bedą spadać ,bo NFZ zrobi se lekką przerwe świteczną
tak to widze ,to na tyle i 7 stycznia Busko Zdrój :D :D
Awatar użytkownika
Aliszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 gru 2017 10:18
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Aliszka »

Dzień dobry, weszłam dopiero na forum i widzę Wiktor,że dostałeś skierowanie na styczeń. Mielismy chyba podobne numery, ja mam dziś 3947 i jak patrze na postęp to ponad 4 tys spadło w dwa tygodnie. Wygląda na to,że na dniach powinnam dostać przydział. Ja chyba wolałabym góry niz morze, chociaż nad morzem zima tez fajnie. Byłam na przełomie luty/marzec, niestety wtedy trafilam na Podczele. chyba nikomu nie muszę tłumaczyć co tam przeżyłam :) A że ja uwielbiam chodzić, góry są dla mnie idealne ale wezmę co dadzą, byłabym jakoś w pracy to ułożyła. Dam znac oczywiście. Życze miłego pobytu:)
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 paź 2012 18:35
Staż sanatoryjny: 11
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: andrzejm1954 »

Aliszka trzymamy za słowo, że dasz znać co i jak z Twoim przydziałem. Najbardziej interesuje mnie z jakim wyprzedzeniem przydzielają w normalnym trybie (nie ze zwrotów jak podejrzewa Wiktor) :roll:
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: wiktor64 »

Aliszka pisze: 12 gru 2025 09:33 Dzień dobry, weszłam dopiero na forum i widzę Wiktor,że dostałeś skierowanie na styczeń. Mielismy chyba podobne numery, ja mam dziś 3947 i jak patrze na postęp to ponad 4 tys spadło w dwa tygodnie. Wygląda na to,że na dniach powinnam dostać przydział. Ja chyba wolałabym góry niz morze, chociaż nad morzem zima tez fajnie. Byłam na przełomie luty/marzec, niestety wtedy trafilam na Podczele. chyba nikomu nie muszę tłumaczyć co tam przeżyłam :) A że ja uwielbiam chodzić, góry są dla mnie idealne ale wezmę co dadzą, byłabym jakoś w pracy to ułożyła. Dam znac oczywiście. Życze miłego pobytu:)
Aliszka ja dostałem przydział przy nr 53 i jestem pewien że dostałem ze zwrotów
ale jestem zadowolony Busko Zdrój od 7 stycznia ,własnie wczoraj odebrałem ,
polecony ,a tak nma marginesie dostałem papierek 2 tygodnie przed
wyjazdem ,no to jak to można nazwac jak nie zwrot,człowiek ma rozne plany w zyciu
to dobrze ze nic nie mam zaplanowanego to na tyle :D
Awatar użytkownika
Aliszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

przy takim tempie powinnam dostać do końca roku skierowanie, znajomi dostali w poprzednim tygodniu na luty, Sopot. Więc też niezbyt odległy termin. Ja patrząc na to co się dzieje w pracy zadowolona byłabym w kwietnia, albo przynajmniej przełom marzec/kwiecień. Sama nie wiem co gorsze wyjazd w ostatniej chwili czy długie czekanie :) ale to prawda nie wiem czy dałabym rade teraz się zebrać i jechać. Życzę Ci miłego pobytu. Również chciałabym trafić na fajne miejsce.
Awatar użytkownika
Aliszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzien dobry, obserwuje na fb, na grupach dotyczących sanatoriów, że sporo jest taki szybkich przydzialów, jak myślicie to zwroty? tak dużo?
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

Na pewno...
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Koleżanka dostała odpowiedź odnośnie Lądka ;)
Standardowo wyleciała z kolejki :roll:
Zatem drodzy Państwo jeżeli Wam przyjdzie narzekać na inne NFZ to ten nadal przoduje w eleganckim załatwieniu petenta. Do listy zwrotów dojdzie ów Lądek. Swoją drogą... ile procent ludzi rezygnuje, że dziennie schodzi od miesiąca po 300-500 osób? Składając miała numer w granicy 14 tysięcy i 9 miesięcy czekania. Do listopada był przestój a potem lawina. Powinno schodzić max 2500 tysięcy na miesiąc, schodziło ca 1800 w...tygodniu. Nie mam dużego doświadczenia ale to chyba jakaś nowa sytuacja jeżeli chodzi o przydziały.
Powiedziała mi, że ostatni raz martwi się składając papiery i dostając przydział trzy miesiące wcześniej, ostatni raz myśli o tym jak to będzie w pokoju wieloosobowym i w miejscowości gdzie ciśnienie ma w granicy 200 i ostatni raz liczy na zrozumienie , chciała zostać z tym fatalnym terminie ale w innej miejscowości, tylko tyle . Można było jeden ze zwrotów wykorzystać.
Zatem kolejne wolne miejsca się tworzą dla nie martwiących się wyżej wymienionymi czynnikami ani urlopem w pracy.
Aliszko :kwiat: doczytałam, że czekasz tuż tuż na przydział. Mocno Ci kibicuję.
I nucąc pod nosem cieszę się, że takie dylematy już mnie nie dotyczą.
Awatar użytkownika
Aliszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Szkoda,że nikt więcej się nie odzywa, ciekawa jestem jak teraz wyglądają terminy, poza zwrotami. Zwrot na styczeń mogłabym wziąć, ale na marzec już nie. No i nie oszukujmy się, wolałabym nie na Dolnym Śląsku, zeszłam tu wszystko w każda stronę :)
ODPOWIEDZ