Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękowano: 10 razy

Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Post autor: Narewka »

Życzę pomyślnego załatwienia sprawy.
Awatar użytkownika
pitt53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2016 15:51
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 11 razy

Post autor: pitt53 »

Marcin_Es Nie dostaniesz żadnego pisma z NFZ. Informację, że zrezygnowałeś już masz i kropka. NFZ nie będzie Tobie uzasadniał dlaczego zrezygnowałeś z sanatorium. Nowy wniosek jak najbardziej możesz złożyć i ja tak zrobiłem.
Marcin_Es
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2024 12:59
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Marcin_Es »

Ooo to dobrze wiedzieć. Myślałem że oni jakoś oficjalnie o tym poinformują ;) Zobaczymy zatem - nowy wniosek złożę po nowym roku i.. pewnie tym razem już kolejka tak szybko lecieć nie będzie i pojadę... na święta w grudniu 2026 ;)
Marcin_Es
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

pitt53 pisze: 21 gru 2025 16:10 Marcin_Es Nie dostaniesz żadnego pisma z NFZ. Informację, że zrezygnowałeś już masz i kropka. NFZ nie będzie Tobie uzasadniał dlaczego zrezygnowałeś z sanatorium. Nowy wniosek jak najbardziej możesz złożyć i ja tak zrobiłem.
Małe zaskoczenie - właśnie dostałem pisemną odpowiedź z NFZ :lol: W skrócie - poinformowano mnie że w związku ze złożonym pismem - mój wyjazd został anulowany. I na koniec zdanie: "Prośba o zmianę terminu zostanie rozpatrzona po dostarczeniu udokumentowania potwierdzającego okoliczności przedstawione w piśmie z dn. 12.12.26" - na co mam 30 dni. No i teraz się zastanawiam.. złożę to pismo i być może przesuną mi termin np. na kwiecień (co byłoby ok) ale... być może w dokładnie to samo miejsce, którym nie jestem za bardzo zainteresowany ;) Zastanawiam się zatem, czy w ogóle składać jakieś zaświadczenia, czy tak jak zakładałem - nowy wniosek i liczyć, że tym razem będzie lepiej :D
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przede wszystkim musisz wiedzieć,czy dasz radę poczekać następne miesiące na nowy wyjazd.To chyba zależy od stanu zdrowia.Przy zmianie terminu na pewno to samo miejsce,już to przerobiłam.
Pozdrawiam .
Marcin_Es
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Narewko, dziękuję za ważne dla mnie info! W takim razie poczekam na kolejny przydział. I tak składając wniosek w sierpniu liczyłem na wyjazd w połowie przyszłego roku, więc jeśli to będzie wrzesień czy październik - też będzie ok. Dam radę :) Oczywiście zagadką będzie miejsce wyjazdu, ale wówczas zdam się już na los.. choć do wniosku dołączę raz jeszcze pisemko z prośbą o konkretny przydział, ale na cuda nie liczę ;)
Awatar użytkownika
pitt53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2016 15:51
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 11 razy

Post autor: pitt53 »

Marcin_Es pisze: 23 gru 2025 08:58
pitt53 pisze: 21 gru 2025 16:10 Marcin_Es Nie dostaniesz żadnego pisma z NFZ. Informację, że zrezygnowałeś już masz i kropka. NFZ nie będzie Tobie uzasadniał dlaczego zrezygnowałeś z sanatorium. Nowy wniosek jak najbardziej możesz złożyć i ja tak zrobiłem.
Małe zaskoczenie - właśnie dostałem pisemną odpowiedź z NFZ :lol: W skrócie - poinformowano mnie że w związku ze złożonym pismem - mój wyjazd został anulowany. I na koniec zdanie: "Prośba o zmianę terminu zostanie rozpatrzona po dostarczeniu udokumentowania potwierdzającego okoliczności przedstawione w piśmie z dn. 12.12.26" - na co mam 30 dni. No i teraz się zastanawiam.. złożę to pismo i być może przesuną mi termin np. na kwiecień (co byłoby ok) ale... być może w dokładnie to samo miejsce, którym nie jestem za bardzo zainteresowany ;) Zastanawiam się zatem, czy w ogóle składać jakieś zaświadczenia, czy tak jak zakładałem - nowy wniosek i liczyć, że tym razem będzie lepiej :D
Przepraszam, prostuję moją wypowiedź. Dzisiaj też dostałem pisemną odmowę z NFZ w sprawie przesunięcia terminu o podobnej treści. Nic dodać nic ująć a jednocześnie mam nowy przydział do Buska od 27 stycznia.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ostatnio aż boję się sprawdzać numerki,bo tak szybko spadają.Już poniżej 4900, tylko patrzeć ,jak wpadnie przydział.
Mam ogromny dylemat,bo czekam na operację kolana,może w styczniu będzie,potem rehabilitacja długo,czyli sanatorium najwcześniej maj,czerwiec.
Chyba znów napiszę prośbę o daleki termin,może coś to da.
Udsnych wyjazdów życzę!
Aga2911
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 paź 2025 16:14
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Aga2911 »

Narewko mam ten sam dylemat. U mnie dziś spadło do 4550 i też się boję, bo na koniec kwietnia mam ważną wizytę, na którą czekam pół roku. Także od 1 mają już mogę, ale czy tak się uda , zobaczymy.
Marcin_Es
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Aga, przy 4550 to ja podejrzewam, że przydział poznasz pod koniec stycznia.. co będzie zapewne oznaczało wjazd w marcu... Myślę że na kwietniową wizytę raczej się wyrobisz bez problemu. A ja jeszcze jutro wybiorę się osobiście do NFZ żeby ustalić, czy mogę od ręki składać nowy wniosek, czy też będę musiał jakiś czas odczekać.. No i zasadnicze pytanie - jak długo? :)
ODPOWIEDZ