Busko Zdrój-impreza

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Re: Busko Zdrój-impreza

Post autor: ewasz »

Nie ma śniegu :shock: niesamowite...
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2024 10:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 105 razy

Post autor: edwardo »

Ekipie z Buska - super chwil życzę :D

Genever pisze: 02 sty 2026 14:52 < mój hit...widzialamy/em Was z daleka ( czytaj obserwacja bez prezentacji). >
Czemu uważasz takie zachowanie za hit ?
Jeśli osoby piszą sporo o sobie przed wyjazdem , często podając swoje charakterystyczne cechy , wstawiają swoje zdjęcia , muszą liczyć się z tym , że stają się rozpoznawalne . Nie oznacza to , że osoba , która Je rozpozna musi podejść i się przedstawić . Może , ale nie musi i nie widzę w tym nic niestosownego .
Podam na swoim przykładzie . Byłem na turnusie z jednym z forumowiczów . Podał na forum swoje imię , pisał z jakiej jest miejscowości , jakiej marki ma samochód . Już pierwszego dnia , wiedziałem , że to On , gdy zabierał bagaże z samochodu . Upewniło mnie w tym Jego zachowanie , dokładnie takie , jak był odbierany na forum .
Nie obserwowałem człowieka , nie śledziłem , zwyczajnie Go widywałem , na stołówce , na zabiegach , na parkietach . Nie czułem jednak potrzeby , aby podejść i się przedstawić . I w czym tu moja wina ?
Gdyby to był ktoś inny , nie mówię nie , no ale z tym panem nie miałem ochoty zawierać znajomości ;)

To tylko i wyłącznie nasza zasługa , czy jesteśmy rozpoznawalni przez innych :) Jeśli nasze działania przyczyniają się do rozpoznawalności , nie wińmy innych za to , że nas rozpoznają ;)
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

To może wytłumaczę na przykładzie... kiedyś dawno temu parę osób z FB umówiło się w pewnym uzdrowisku. Każdy dostał informację gdzie się spotykamy i o której. Nie znaliśmy się prywatnie, nie wymienialiśmy zdjęć itp. Każdy z grupy 7 osób potwierdził spotkanie. I cóż... jedna z Pań udała totalnego głupa będąc w tym samym lokalu i nie podchodząc do nas, niestety miała pecha bo się wygadała kolejnej Pani i poszły konie w las. Potem wyszły ploty ( już nie wspomnę jak słabe jest ocenianie czyjegoś ubioru, grubych ud, niedopasowanej szminki itp). To uważam za "hit", nie mogę dotrzeć, trudno piszę, przepraszam lecz świadoma obserwacja grupy, która nie wie że jest obserwowana sorry , to jak zabawa w piaskownicy.
:roll: Tutaj było konkretne spotkanie, konkretnych zdałoby się osób, inna sytuacja niż ta o której piszesz , bo w tej zgadzam się w tej kwestii z Tobą. Przecież się z gościem na nic konkretnego nie umówiłevś prawdąa? Być może on też Cię rozpoznał i też nie miał ochoty na zacieśnienie znajomości. Chodzilście swoimi ścieżkami i i super. Zaś świadomym szpiegom (trudno było to odebrać inaczej po fakcie) mówię nie.
To właśnie miałam na myśli. Jeżeli ktoś uważa takie podchody za normalne jego sprawa. Ja po tym razie wyleczyłam się z autoprezentacji. ;) , może kiedyś odważę się wychynąć na spotkanie z pojedynczą osobą ale po takich kwiatkach sami wiecie...
Wam zaś ludziska życzę tylko super spotkań, w fajnym gronie. :kwiat:
Słońca i pogody ducha przez cały pobyt.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2026 13:21 przez Genever, łącznie zmieniany 2 razy.
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

😧 😮 no to faktycznie hit :o

Na takie zachowania , też nie daję przyzwolenia :?
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 33 razy

Post autor: Arker »

Dziękujemy Genevr :kwiat: .Wczoraj zrobiłem rekonesans wieczorem po bazie tanecznej Buska ,i nie porwało mnie nic ani Włókniarz,ani Słowacki ani też Balweder,ludzi bardzo mało nie oceniam muzyki bo wszędzie byłem krótko, Wiktoria była zarezerwowana przez sanatorium Zbyszko ,mieli zapoznawczy.Iwonicz ,Krynica ,Kołobrzeg to pierwsza liga
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Arker piszesz, żerało ludzi? We Włókniarzu nie było miejsc.
Ja na wyjazdach generalnie nie oceniam lokali, bo wybór takowych mam gdzie indziej. Muzyka? W uzdrowiskach chyba wszędzie podobna, w Busku jedyny lokal z dobrą muzyką to Wiktoria. Do Belwederskiej od dawna nadetnie zaglądam . Czas jest taki, że praktycznie od wczoraj zaczęli ludzie przyjeżdżać na kurację. Zaczynał Wojskowy, Słowacki i u nas był bardzo duży wjazd. Za kilka dni wszystko się rozkręci.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Arker, poczekaj, poczekaj a nigdzie się nie dostaniesz :lol:
Znam tak jak i Felice więc...
Muzyka...wiadomo doopy nie urywa ale rytmicznie i można poskakać ...
Osobiście przy każdej muzyce się pobawię...nawet przy rappie :lol: :lol:
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Genever - a jak oceniasz takie działanie ?
Odpisałem na Twój wpis , po czym dwukrotnie go edytowałaś , czyli moja odpowiedź jest teraz nie wiadomo na co :roll:
Gdy odpisywałem , nie było min. treści , że być może forumowicz tez mnie rozpoznał - nie ma takiej opcji - chyba , że szukał Edka na turnusie :lol: :lol:
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Edki to fajne chłopaki są. :lol:
Piszę na komórce i ciągle poprawiam bo błędy znajduję. Ważne, że teraz wiadomo o co kaman.
Teraz to lepiej integrację uskuteczniajcie. Pozdrawiam serdecznie.
edwardo
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Literówki poprawiać , to rozumiem , ale Ty zmieniłaś treść wpisu , na który odpowiadałem , a to już insza inszość ;)
Integracja osób nieznajomych ? to nie moja bajka ;)
ODPOWIEDZ