Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Aga2911
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 paź 2025 16:14
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Post autor: Aga2911 »

A ja myślę, że w połowie stycznia już będzie przydział. Jeżeli nie dostanę ze zwrotów to może być późniejszy termin. Teraz już są przydzielane wyjazdy na koniec marca początek kwietnia .
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Narewka »

To zupełne szaleństwo...3800 do końca.
Widocznie rozdzielają 2 kwartał, to piorunem leci. Kilka dni spokoju, bo nic się nie dzieje, a potem znów zaglądanie z myślą, oby jeszcze nie..
Oj ,trudno nam dogodzić.
Wszystkiego dobrego czekającym, udanych wyjazdów.
Awatar użytkownika
Wanda Maz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2014 08:39
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Wanda Maz »

Witam w tym nowym 2026 roku. Życzę wszystkim był on pomyślnym rokiem a w szczególności co do terminu i miejsca pobytu sanatoryjnego.Podzielę się tym w jakim tempie spadają numerki. Nie minęło jeszcze 3 miesiące a już spadło 17 tysięcy (zaczynałam od 34tys).
Przykro mi Marcinie że nie udało Ci się załatwić sprawy że zmiana terminu.bo jednak tego czasu kolejnego roku oczekiwania na złożenie nowego wniosku.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Już 2900....i widzę,że są skierowania na kwiecień.
Czyli cały czas kolejka pędzi.
Awatar użytkownika
Wanda Maz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2014 08:39
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Wanda Maz »

Już 2900....i widzę,że są skierowania na kwiecień.
Czyli cały czas kolejka pędzi.

A skąd Pani wie są już przydziały na kwiecień?
Pozdrawiam i trzymam kciuki.
Aga2911
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Nie wiem skąd Narewka to wie, ale ja czytałam na Facebooku , na stronie sanatoryjnej że osoby z mazowieckiego już mają przydziały na kwiecień .
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Po prostu czytam posty.
Jeśli w temaciw wyjazdów/powyżej/,ktoś pisze,ze wyjeżdza z Warszawy do Szczawna 31 marca,to dla mnie logiczne .że zaluczy kwiecień.
No,chyba że tylko przez Warszawę przejeżdża
Marcin_Es
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2024 12:59
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Marcin_Es »

Wanda Maz pisze: 04 sty 2026 21:13 Witam w tym nowym 2026 roku. Życzę wszystkim był on pomyślnym rokiem a w szczególności co do terminu i miejsca pobytu sanatoryjnego.Podzielę się tym w jakim tempie spadają numerki. Nie minęło jeszcze 3 miesiące a już spadło 17 tysięcy (zaczynałam od 34tys).
Przykro mi Marcinie że nie udało Ci się załatwić sprawy że zmiana terminu.bo jednak tego czasu kolejnego roku oczekiwania na złożenie nowego wniosku.
Dziękuję, choć mój przypadek jest troszkę zawiły. Faktem jest, że termin mi zupełnie nie pasuje - zwyczajnie nie puszczą mnie z pracy na 3-tygodniowy urlop w tym okresie. Inna sprawa , że mogłem powalczyć o zmianę terminu, jednak zrezygnowałem z tej możliwości, gdyż - jak dowiedziałem się bezpośrednio w NFZ - zmiana oznaczałaby jedynie zmianę terminu a nie miejsca odbycia turnusu. I już nawet nie chodzi o to, że wolałbym jechać nad morze a wysłano mnie w przeciwnym kierunku. Po prostu nie byłem zainteresowany wyjazdem do szpitala uzdrowiskowego.

W NFZ powiedziano mi, że gdy mój nowy wniosek zostanie przyjęty i zarejestrowany, będę mógł spróbować zorganizować sobie wyjazd wcześniej (nie po statystycznych 10 miesiącach oczekiwania) starając się o przydział ze zwrotów. Jednak to wymaga regularnego wydzwaniania do NFZ i dopytywania czy zwolniło się jakieś miejsce.. gdzie.. i na kiedy? Z tego co mi powiedziano, są to tak na prawdę wyjazdy last minute - dziś dzwonię, a wyjazd (o ile mi odpowiada termin i miejsce) może być w ciągu kilku dni :lol: Tak się jeszcze nie bawiłem, ale spróbuję ;)
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Takiego tempa to jeszcze nie widziałam.Już spadłam na nr poniżej 1900.Napisałam ponownie prośbę o maj/czerwiec ,pokazałam skierowanie na operację kolana i... zobaczymy,czy ktoś to czyta .
Aga2911
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

No ciekawe Narewko , czy będzie to wzięte pod uwagę. Trochę cię wyprzedzam więc pewnie szybciej otrzymam wiadomość odnośnie terminu i miejsca. Dam znać. A Tobie życzę pozytywnego przydziału.
ODPOWIEDZ