Kudowa Zdrój Bristol - rehabilitacja ogólnoustrojowa

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Oddział NFZ: Śląski
Podziękowano: 2 razy

Re: Kudowa Zdrój Bristol - rehabilitacja ogólnoustrojowa

Post autor: BarbaraB64 »

Malgo nie wiem ilu dokładnie jest osób na ogólnoustrojowej ale jak ja byłam to całkiem sporo osób było . Co do ilości zabiegów to ogólnie miałam 90 , zabiegi popołudniu często były wyznaczane ale zawsze można było się dogadać z rehabilitantami żeby zrobić szybciej , oczywiście w miarę możliwości , ciężko było przyspieszyć ćwiczenia w basenie bo tylko 5 osób na daną godzinę mogło być ale zdarzało się że ktoś rezygnował i można było wskoczyć na jego miejsce , ostatnia tura basenu była o 15- tej. Ćwiczenia indywidualne z rehabilitantem były pod nazwą czynno - bierne i teraz w lipcu jak byłam to miałam takie, czasami to ledwo żywa z nich wracałam :D ale warto było , rehabilitanci posiadają też uprawnienia z osteopatii i też skorzystałam z tego.
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2021 14:10
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Malgo »

Basiu, te informacje brzmią bardzo zachęcająco! Mam więc nadzieję że trzy tygodnie wystarczą aby dojść do jako takiej sprawności po zabiegu!
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Malgo ja byłam dwa razy tam na poszpitalnej rehabilitacji i jestem bardzo zadowolona , przy następnym skierowaniu znowu będę chciała tam pojechać. Masz już wyznaczony termin?
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Basiu, przeszłam kwalifikacje i zaakceptowali moje skierowanie jaki pilne z realizacją do połowy czerwca :cry:
Pani Oddzialowa bardzo miła, powiedziała żeby dzwonić bo często ktoś wypada. Wierzę że uda mi się znacznie szybciej. Nie mam potwierdzonego konkretnego terminu, jedynie przyznany numer. Masz jakieś doświadczenie w tej kwestii? Na ile jest szansa załapać się duuuzo wcześniej niż maksymalna data realizacji?
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Malgo Ja miałam termin przyjęcia lipiec czyli pod koniec półrocznego terminu realizacji skierowania, w kwietniu dzwoniła do mnie pani z planowania z informacją że zwolniło się miejsce i czy chcę skorzystać ale ja wtedy byłam w środku remontu w domu i nie skorzystałam , ostatecznie jechałam 15 lipca a 18 lipca mijało pół roku od wystawienia skierowania.
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Basiu, czyli liczę na to że również do mnie zadzwonią wcześniej! Chociaż u mnie podobnie - budowa domu, więc czas średni na długą nieobecność, ale uruchomienie się po zabiegu jest w tym momencie priorytetem :D . Czekam więc niecierpliwie na telefon!
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Malgo , maj czerwiec to super czas na pobyt, większe szanse na ładną pogodę a w Kudowie jest co zwiedzać, ja kiedy pierwszy raz byłam to praktycznie po zabiegach nie siedziałam w budynku, był wrzesień a pogoda była cudowna więc z koleżanką z pokoju zwiedzalysmy co się dało i na ile siły pozwalały, same organizowalysmy sobie wycieczki , było super po prostu, Życzę Ci żeby i Tobie dobrali fajną koleżankę do pokoju ( z tego co wiem dobierają według wieku ) super pogody , Życzę trafionych zabiegów i szybkiego powrotu do pełnej sprawności. :kwiat: jak będziesz jeszcze chciała o coś zapytać to pisz .
Malgo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Basiu, wszystko racja i najchętniej pojechałabym właśnie maj/czerwiec. Ale też chciałabym móc wrócić do pracy jak najszybciej, więc muszę się po prostu uruchomić po zabiegu i 6 tygodniach usztywnienia…
ODPOWIEDZ