P.s pytałeś na portierni czy mają żelazko?
Pobyt-opinia Busko Zdrój Astoria 7,01:28 01,2026
- ZbigniewMax
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 maja 2022 09:24
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 11 razy
Re: Pobyt-opinia Busko Zdrój Astoria 7,01:28 01,2026
Parownica, jak jest dobra to zastępuje żelazko. Ja ciuchy w sanatorium piorę sam/nie zawsze jest potrzeba, zależy ile się weźmie, wyśle ze sobą/ żelazko turystyczne zawsze zabieram ze sobą. Co do prania, myślę że pralnie w Busku Zdroju istnieją, wystarczy zanieść poprosić, a jak są automatyczne to samemu wyprać. 
- Andrzej1958
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2018 19:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 79 razy
Na zdjęciu jest parownica/żelazko parowe.
Do zbiorniczka na dole wlewasz wodę, podłączasz do prądu, odczekujesz chwilę. Przyciskając przycisk na uchwycie (na środku) powodujesz wyrzut pary wodnej. Koszula na wieszak i cały czas przyciskając przycisk od wyrzutu pary jeździsz po koszuli. Powinno się rozprasować.
Uważaj by się nie poparzyć parą.
W każdym bądź razie, koszuli na blachę nie wyprasujesz. Żelazko da lepszy efekt.
Powodzenia.
Do zbiorniczka na dole wlewasz wodę, podłączasz do prądu, odczekujesz chwilę. Przyciskając przycisk na uchwycie (na środku) powodujesz wyrzut pary wodnej. Koszula na wieszak i cały czas przyciskając przycisk od wyrzutu pary jeździsz po koszuli. Powinno się rozprasować.
Uważaj by się nie poparzyć parą.
W każdym bądź razie, koszuli na blachę nie wyprasujesz. Żelazko da lepszy efekt.
Powodzenia.
- wiktor64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 sty 2017 20:42
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 66 razy
- Podziękowano: 35 razy
Tu nie ma portierniZbigniewMax pisze: 17 sty 2026 11:31 Parownica, jak jest dobra to zastępuje żelazko. Ja ciuchy w sanatorium piorę sam/nie zawsze jest potrzeba, zależy ile się weźmie, wyśle ze sobą/ żelazko turystyczne zawsze zabieram ze sobą. Co do prania, myślę że pralnie w Busku Zdroju istnieją, wystarczy zanieść poprosić, a jak są automatyczne to samemu wyprać.
- ZbigniewMax
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 maja 2022 09:24
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 11 razy