Ciechocinek "Pod Tężniami" NFZ 10.06 - 1.07.2026

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
mrozen
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2023 08:11
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 3 razy

Ciechocinek "Pod Tężniami" NFZ 10.06 - 1.07.2026

Post autor: mrozen »

Kochani, wyjeżdżam w czerwcu do sanatorium uzdrowiskowego "Pod Tężniami" na NFZ. I w tym temacie jest bardzo mało informacji, prywatne komercyjne wyjazdy owszem można poczytać ale to inna bajka. Szczególnie interesuje mnie sprawa pokoju jednoosobowego, jak też ile osobowe pokoje są przyznawane kuracjuszom. Stosowne zaświadczenia lekarskie do "jedynki" mam ale nigdy nie udało mi się takowego pokoju uzyskać. O ile w "dwójce" da się jakoś przeżyć to 3 i 4 osobowe pokoje mnie nie interesują. Po prostu odeślę skierowanie. Druga sprawa to dostępność wifi, czy jest dostęp w pokojach? Trzecia sprawa to parking. Z tego co wiem to koszt za 21 dni to 504 zł, wg mnie bardzo drogo, bo ostatnio we "Wrzosie" było 350 zł i mało ludzi korzystało i parkowało na ulicy nieodpłatnie. Czy jest możliwość zaparkowania samochodu na ulicy czy jest zakaz parkowania? Jest jeden wielki plus tego turnusu, to jest termin i ja to doceniam bo zawsze miałem luty/ marzec albo listopad/grudzień. Ale żeby tak chociaż dostać "jedynkę" albo "dwójkę". Serdecznie Was pozdrawiam i życzę najlepszego. Zabiegi wiem że są na wysokim poziomie, kuchnia jest dla mnie bez znaczenia. 🥰
mrozen
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2023 08:11
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 3 razy

Re: Ciechocinek "Pod Tężniami" NFZ 10.06 - 1.07.2026

Post autor: mrozen »

Nikt? Nic? Sami widzicie jak jest, jak się pisze o opinię dotyczącą pobytu w konkretnym sanatorium to cisza jest. Ale każdy by chciał więcej wiedzieć przed wyjazdem. Ale po przyjeździe to nawet paru zdań nie chce się napisać. 🙋
ODPOWIEDZ