OPOLSKI NFZ - kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Sniper
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 paź 2021 00:15
Oddział NFZ: Opolski
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 36 razy

Re: OPOLSKI NFZ - kolejka

Post autor: Sniper »

Kolejka idzie sprawnie wniosek od lekarza 29.12., teraz 817 w kolejce :roll:
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 21 razy

Post autor: skrzys »

Tak więc u mnie było tak że 16.02 skierowanie poszło do NFZ a wczoraj w aplikacji IKP przyszła zmiana stanu-nieznany, wszedłem do IKP ale nie przez aplikacje ale a komputerze i wyszło, i nr w kolejce i czas oczekiwania i nr skierowania. Numer miałem 2879 a po chwili jak sprawdziłem na https://skierowania.nfz.gov.pl/ pokazało 2737, szybko spadło :D W aplikacji dalej pokazuje stan nieznany :) :?: Niby czas oczekiwania 8 miesięcy ale znajomi mieli propozycję wyjazdu już chyba po 4-5 miesiącach, z uwagi na zabieg przesunęli im wyjazd o miesiąc później ale i tak wcześniej będą mieli niż mieli mieć.

Kolejne pytanie, jak to młodego stażem kurajusza: Jak jest w Opolskim NFZ z możliwością zasugerowania sanatorium do którego by się chciało trafić? Wiem że to loteria w pewnym sensie al czy jest jakaś szansa na przychylenie się do prośby osoby decyzyjnej w NFZ? Próbowaliście? z jakim skutkiem??? :) :?:
orion
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2025 18:00
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 11 razy

Post autor: orion »

Nic nie kosztuje przesłać mailem prośbę o upatrzone sanatorium, ja poprosiłem. i dostałem
orion
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nic nie kosztuje przesłać mailem prośbę o upatrzone sanatorium, ja poprosiłem. i dostałem
Sniper
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 paź 2021 00:15
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: Sniper »

Zawsze mówię lekarzowi wystawiającemu skierowanie do sanatorium o wskazaniach np. leczenie nadciśnienia, dzięki temu zamiast w góry trafiłem dwa lata temu nad Bałtyk.
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Macie jakiś sprawdzony ;) adres mailowy do NFZ czy może jednak pofatygować się osobiście? :?:
orion
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wejdź na swój portal pacjenta i po zalogowaniu w zakładce skierowania do sanatorium możesz wysłać mejla dotyczącego Twojego skierowania i poproś o sanatorium do którego chciałbyś pojechać.
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To już chyba wolę wysłać maila bezpośrednio do Opolskiego NFZ niż przez wskazaną drogę, myślę, mogę się mylić! że łatwiej to będzie załatwić w ten sposób. Chyba :D
orion
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Skrzys, chyba korzystasz z Pacjent.gov.pl.? Przesyłając meila z tego portalu masz pewność ż trafi on do lekarza który przydziela sanatoria co sprzyja spełnieniu Twojej prośby. Jeżeli nie korzystasz to może warto poznać ten portal bo jest on istotny dla nas pacjentów. Wejdź na pacjent.gov.pl , zaloguj się przez profil zaufany lub inny sposób i przekonasz sie że jest to do ogarnięcia.
pozdrawiam...
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Rozumiem, byłem na tym portalu. Jakie są szanse że przychylą się do terminu i ewentualnej sugestii ws sanatorium??? Z jednej strony nie muszą ale skoro będzie odległy i jesienno zimowy czas to może łatwiej komuś dać kto chce w tym czasie jechać niż narażać się na zwrot i komplikacje ;) przemyślę :)
ODPOWIEDZ