E-skierowanie status

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2013 08:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: E-skierowanie status

Post autor: renatka11 »

NFZ Mazowiecki- data wystawienia 28.01.2026 r. Dzisiaj status: skierowanie oczekuje w kolejce na wyznaczenie miejsca i terminu leczenia, nr w kolejce 27176, czas oczekiwania 9 miesięcy. Pewnie realizacja będzie koniec października. Pozdrawiam oczekujących.
Gość

Post autor: Gość »

Dzień dobry,skrzys,jeszcze trochę poczekam tak do kwietnia podejrzewam,że numerek się "skończy" ale
karencja jest do końca czerwca.Mi najbardziej zależy aby mieć jedynkę.To podstawowe oczekiwanie.
Z terminem trudno ale najlepszy wariant wrzesień.
Teraz 2270.W tydzień 300.
Renatka 11 pozdrawiam :) a Twój numerek dużyyyy,ale to mazowieckie to i szybciej spada.
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 21 razy

Post autor: skrzys »

Paweł No mi najbardziej zależy aby mieć jedynkę. To podstawowe oczekiwanie i pragnienie choć nie mogę narzekać na mojego kolegę w sanatorium. Co jedynka to jedynka. Dlatego szukam jakichś podpowiedzi jakie sanatorium jest bogate w jedynki z fajną bazą zabiegową i taneczną na miejscu :D U Ciebie w tydzień spadło 300numerów a u mnie w ciągu dwóch dni ponad grubo ponad 200 :shock: Dlatego jakieś podpowiedzi mile widziane :D
Gość

Post autor: Gość »

Skrzys, poczytaj wątek...
Kudowa Zdrój Bristol - rehabilitacja ogólnoustrojowa
Jak coś to pytaj ;)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 132 razy
Podziękowano: 60 razy

Post autor: Atina »

skrzys pisze: 20 lut 2026 21:29 Paweł No mi najbardziej zależy aby mieć jedynkę. To podstawowe oczekiwanie i pragnienie choć nie mogę narzekać na mojego kolegę w sanatorium. Co jedynka to jedynka. Dlatego szukam jakichś podpowiedzi jakie sanatorium jest bogate w jedynki z fajną bazą zabiegową i taneczną na miejscu :D U Ciebie w tydzień spadło 300numerów a u mnie w ciągu dwóch dni ponad grubo ponad 200 :shock: Dlatego jakieś podpowiedzi mile widziane :D
Dużo jedynek Agat Cieplice ...basenu brak ale są w pobliżu termy
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję Paweł No i Atina, wątek przeczytałem i na Agata w Cieplicach też zajrzałem, bedę pisał maila. Zobaczymy co to da. Jest jeszcze troche czasu ale rodzice znajomego mieli skierowanie bodajże we wrześniu z Opolskiego NFZ a w lutym przysłali im propozycję wyjazdu. Odmówili z uwagi na zaplanowany jakiś zabieg i mają czas wyjazdu przesunięty na koniec marca :o
Spontaniczny
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2025 07:22

Post autor: Spontaniczny »

Witam. Mam prośbę do zorientowanych w temacie. Otrzymałem informację z NFZ że jestem oczekującym na wyjazd. Przydzielono mi nr.3307 z inskrypcją o prognozowanym wyjeździe za 7 m-cy.
Przy jakim nr. w kolejce mogę spodziewać się przydziału do konkretnego sanatorium?
Osoby z kilkukrotnym doświadczeniem proszę o wiadomość w jakim odstępie czasu przed wyjazdem otrzymali już sprecyzowane skierowanie wyjazdu.
Pozdrawiam weekendowo i słonecznie.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 132 razy
Podziękowano: 60 razy

Post autor: Atina »

Spontaniczny :)
To zależy z jakiego jesteś nfz...dopisz a ktoś się odezwie z Twojego funduszu
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 70 razy

Post autor: darek »

Spontaniczny pisze: 01 mar 2026 08:12 Witam. Mam prośbę do zorientowanych w temacie. Otrzymałem informację z NFZ że jestem oczekującym na wyjazd. Przydzielono mi nr.3307 z inskrypcją o prognozowanym wyjeździe za 7 m-cy.
Przy jakim nr. w kolejce mogę spodziewać się przydziału do konkretnego sanatorium?
Osoby z kilkukrotnym doświadczeniem proszę o wiadomość w jakim odstępie czasu przed wyjazdem otrzymali już sprecyzowane skierowanie wyjazdu.
Pozdrawiam weekendowo i słonecznie.
Zbyt DUŻO niewiadomych

No-1 Region gdzie składałes wniosek
No-2 Czy to Pierwsze skierowanie ( Istnieje wtedy mozliwość ..przyspieszenie)
No-3 Jednostka chorobowa na jąka nasz skierowani ( PROSZE nie podawaj- ale musisz wiedziec ,że są Topowe na które skierowania schodza szybciej ale sa i takie którycxh leczeniem-rehabilitacja zajmuje się mnie Obiektów)

Najważniejsza Odpowiedź z jakiego województwa
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Spontaniczny- żartując zależy jak Twój NFZ podejdzie do Ciebie spontanicznie to szybko dostaniesz minimum 2 tygodnie a niespontanicznie to jeszcze trochę poczekasz :D
ODPOWIEDZ