Busko Zdrój - Włókniarz

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 103 razy

Re: Busko Zdrój - Włókniarz

Post autor: Felice »

Klimatyzacja jest tylko w A1. W terminie w którym jedziesz jest bardzo mała szansa na jedynkę w innych budynkach, bo jest to już sezon.
Ja dopłacam jak trzeba i w ubiegłym roku na podobny termin zamawiałam pokój wcześnie, bo nie jest tak ,że na A1 pokoje czekają na potencjalnych chętnych.
AniaW
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 lis 2022 16:31
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: AniaW »

Dziękuję za radę, zarezerwowałam 😁 teraz tylko czekać. Na razie przeglądam internet w poszukiwaniu inspiracji na czas wolny i miejsc do odwiedzenia w okolicy.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 13 razy

Post autor: Narewka »

Mnie też Felice dobrze doradziła ,też zarezerwowałam jedynkę i czekam, do 29 maja. Liczę tygodnie, liczę na ciepłe dni i wieczory dobre do spacerowania. Na razie tylko do tego się nadaję. Potem będzie lepiej.
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

Jestem w Busku Zdrój Włókniarz. UWAGA: przy placeniu pobierają opłaty z "marszu " za telewizor , lodówkę i czajnik. Aby uniknąć nieporozumien warto od razu zaznaczyć co się chce. Opłata od OSOBY. Kazdy chce zarobić. Telewizor 52,50 zł , lodówka 52,50 zł ,a czajnik muszę sprawdzić bo nie brałam. Koszt pobytu to 409,50 zł. Parking płatny u parkinkowego 200zł. Opłata klimatyczna 126 zł od osoby. Jestem w bydynku A. Czesto czuć opary siarki. Pokój w mojej ocenie jest mały jak na 2 obce osoby. Zagracony. Mebelki ładne ale dołożono fotele z innej parafii. One komplikują temat bo sa zawalidrogami. Nieużyteczne. Lepiej jakby były krzesełaczka np. Metalowe. Foteli nie da sie przysunąć do stolika bo za mało miejsca i dojscie do okna zagrodzi. Brak balkonu . Jest taka balustradka. Wjazd do Buska i widoki mnie załamały. Brzydko. Lecz później park robi super wrażenie, 2 kościoły, sklepy,lokale,tężnia,kino,a wszedzie nie byłam. Jedzenie smaczne i dostatecznie dużo. Wizyta u lekarza nie poprzedza wizyta u pielęgniarki jak często bywało. Warto zabrać ze sobą strój kąpielowy, czepek /przy basenie jest automat za 10zł można kupić/ długie wełniane sklarpety, nałokietniki wełniane ,czapke gdyby zapisali basen lub krioterapie
Załączniki
20260314_132601.jpg
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Za oplate uzdrowiskowa placimy gotówką , za parking można i tak i kartą. Dojazd jest trochę skomplikowany więc warto obejrzeć mapkę. My podjechaliśmy tak jak prowadziłGPS i musielismy się cofać ,nakręcać aby trafic pod własciwe miejsce
Załączniki
20260316_090336.jpg
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Pisałam już wcześniej, że do nawigacji trzeba wpisać nie Włókniarz tylko Rafał. Wjazd na parking jest dokładnie naprzeciwko. Adres Rokosza przy którym jest Włókniarz to tylko wjazd od bloku A1 na parking ze szlabanem.
AniaW
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzięki Ibizka Wielkopolska za informacje z pierwszych chwil pobytu. Czy mogłabyś dać znać czy są prowadzone jakieś remonty, jakiej strony, części Włókniarza unikać?
AniaW
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

I jeszcze jedno - dziękuję za zdjęcie ośrodka z ponumerowanymi budynkami- mogłabyś dodać który nr to część np A1, A, B?
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Proszę bardzo
Załączniki
20260317_082326.jpg
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

1 to C,2 to A, 3 to C, a 4 A1. W styczniu żadnych remontów nie było.
ODPOWIEDZ