Pierwszy raz w sanatorium

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
agaorto
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2014 09:17

Pierwszy raz w sanatorium

Post autor: agaorto »

Witam

Po raz pierwszy w życiu dostałam skierowanie do sanatorium i jest to "Orlik" w Ustroniu. Bardzo proszę o informacje co mam zabrać (oczywiście oprócz skierowania i dokumentów :) ) czy np kostium kąpielowy musi być jednoczęściowy? ;) Może ktoś mi napisze jak tam jest itp - z góry dziękuję ;)
forumowicz

Re: Pierwszy raz w sanatorium

Post autor: forumowicz »

Witaj :) zapewniam Ciebie, że jest tutaj duzo wskazówek ,ale wiem jak się nie chce czasami szukać ,dlatego podpowiem Tobie. :)
Pytasz o kostium ? zecydowanie jednoczęściowy ;) jeżeli jest basen i dostaniesz ćwiczenia będzie wygodniej,może czepek (rzecz gustu) ,polecam zakup koreczków do uszu w aptekach.Bardzo dobre zabezpieczenie przed zachorowaniem.Ze słyszalnością ? no cóż ...... :lol: Wygodne butki do ćwiczeń.
Dresik.Ubrania jak byś jechała na dłuższy urlop.Pieniażki ;)
Pytaj jak by co ,pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 25 lut 2014 09:39 przez forumowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
forumowicz

Zapytanie jak jest w danym sanatorium wpisz w dziale Oceń sanatorium tam na pewno otrzymasz informacje jeśli takowe są
Wcześniej wpisz w prawym górnym rogu strony tam gdzie jest lupka ;) nazwę ,może wyświetlą się Tobie posty dot sanatorium.
:)
forumowicz

Oj chyba mi wybaczysz ,jakieś takie roztragnienie wiosenne czy co... :oops: :)
W tym dziale wpisz zapytanie dotyczące konkretnie Orlika w Ustroniu.
:) :oops:
agaorto
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Bardzo Ci dziękuję za info ;) wpisałam w "lupce" to sanatorium - owszem znalazło się sporo stron ale wydaje mi się, że nie na temat ;) no nic - okaże się na miejscu :)
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Aga najlepiej samemu sprawdzić , ja też jadąc pierwszy raz byłam pewna obaw po przeczytaniu informacji , a na miejscu okazało się może w 20 % pokrywało się z opisami -w realu było suuuuper :) :) :)
forumowicz

Witaj :) Sanatorium Orlik w Ustroniu-Zawodziu w pobliżu Parku niespodzianek.Blisko do ogrodów hotelu Belweder.Wyremontowane sanatorium z dobrą bazą zabiegową.Wszystko na miejscu , kawiarnia z wieczorkami tanecznymi.Basen jest ale letni .Będziesz zadowolona , jeszcze miłe towarzystwo i ładna pogoda i będzie ok :) A widoki niezapomniane. Pozdrawiam i udanej rehabilitacji życzę :) :kwiat:
agaorto
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

;) a powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz - margot piszesz, że jest tylko letni basen czyli w marcu nie będzie ćwiczeń? bo chodzi o to, że ja nie znoszę basenów i wody i zastanawiam się czy można np zamienić to w razie czego na inne zabiegi?
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Zawsze mozesz powiedziec ,ze jestes uczulona na chlor czy inne substancje w basenie
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Ja nie ściemniałam o chlorze i takie tam -tylko oficjalnie powiedziałem na wizycie u lekarza ,kiedy to był przydział zabiegów że...... basen? nie ! i nie było problemu (też byłam w Ustroniu ) -lekarz zapisał inne zabiegi wodne tylko że w wannie.Kapiel perełkowa,kąpiel solankowa,kąpiel kwasowa ....poproś i nie będzie problemu.
Jeśli dostaniesz mimo tego basen to będziesz dochodziła piechotką do Domu Zdrojowego.Tam są też inne gabinety zabiegowe.Będzie dobrze :)
ODPOWIEDZ