KRYSTYNKA Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
alcza
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 lut 2013 09:58
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

KRYSTYNKA Ciechocinek

Post autor: alcza »

Właśnie otrzymałam skierowanie do sanatorium Krystynka w Ciechocinku na ul. Polnej
Będę wdzięczna za aktualne opinie - znalazłam kilka ale z 2012 r. W galerii bardzo ładnie się prezentuje :)
alcza
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Re: KRYSTYNKA Ciechocinek

Nikt nie był ostatnio w Krystynce? Podzielcie się swoja wiedzą :kwiat: dobrzy ludzie.
alcza
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Nikt chyba ostatnio nie był w Krystynce... Ale w innym temacie Krystyna60 była tak uprzejma i opisała w kilku słowach swój świąteczny pobyt w w tym uzdrowisku. Cytuję - może ktoś oprócz mnie będzie zainteresowany :) Krystyno60 jeszcze raz dziękuję :kwiat:

"Witaj alcza po kolei.......byliśmy z NFZ budynek był podzielony na nową i starą część, my byliśmy na nowej części. Na basen chodziliśmy około 20 min spacerkiem do szpitala sanatoryjnego popływać raczej tam nie było można ,chyba ze w przerwie lub chwilkę po skończonych zajęciach, my chodziliśmy popołudniu popływać do sanatorium wojskowego,
tam jest sauna, dżakuzzi i wiele innych atrakcji.wstęp 8 zł emeryci. Mogliśmy pływać około 2 godz.mieliśmy dziennie 4/5 zabiegów, na pewno będziesz mogła wykupić obiady
dla gości było nawet ogłoszenie ze obiady i śniadania można kupić dla osób zewnętrznych.A jak wyglądają święta? jak dla niekomercyjnych to oszczędzali przez cały pobyt
ale na święta się postarali. No jak mam ocenić sanatorium nie było żle mieli tylko problem ze sprzątaniem, od czasu do czasu ktoś po łebkach posprzątał.Jeśli będziesz chodzić
pływać do wojskowego to niestety kawałek trzeba dreptać ;) ale warto...Sanatorium Krystynka jest niedaleko centrum w pobliżu jest sławny Grzybek i niedaleko tężnie,gdy my byliśmy to tężnie były nieczynne zima :( myślę ze pomogłam,jeśli jeszcze chcesz coś wiedzieć to pytaj pozdrawiam :kwiat:"
kuba_56
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2014 17:56
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kuba_56 »

Witam ,Była w Krystynce,w lutym ,jestem zadowolona,pokoje czyste ,telewizor ,lodówka, radio czajnik ,ręczniki szlafrok,zabiegi okej personel bardzo miły,no jedzonko super,Pozdrawiam.
alcza
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Jestem w Krystynce :)
Czas leci innym trybem. Jest B O S K O.
Pokoje bardzo ładne, nowe mebelki, czysto, łóżka nowe i wygodne. W każdym pokoju telewizor, radio, lodówka, szlafrok, ręczniki. Pokoje urządzone bardzo gustownie. Personel przemiły i kompetentny. Kompleks zabiegowy nowiutki, estetyczny. Posiłki smaczne, w dobrej ilości, ładnie podane i urozmaicone. Na dzień dzisiejszy same plusy. Trochę daleko do centrum ale dla nas to też plus bo chcemy jak najwięcej się ruszać. Dla starszych lub mniej sprawnych jeździ meleks (melex?).
forumowicz

Post autor: forumowicz »

A jak jest w "Krystynce" teraz? Personel jest życzliwy? Pokoje są wygodne i obszerne? Zabiegi na miejscu? Można ustalić indywidualną dietę? Winda jest pojemna? Był ktoś niedawno w tym sanatorium?
ODPOWIEDZ