OPOLSKI NFZ - kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Mijariolka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2023 20:07
Podziękowano: 11 razy

Re: OPOLSKI NFZ - kolejka

Post autor: Mijariolka »

To dobra wiadomość dla Ciebie, bo chcesz wyjechać w terminie bardziej jesiennym :D
Trzymam kciuki abyś był zadowolony z tego co zaproponuje Tobie nasz opolski NFZ :D
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 21 razy

Post autor: skrzys »

Nie omieszkam sie pochwalić ale i spytać o opinię. Kornelia ze Śląskiego zobaczyła w przeglądarce a potem na ikp, ciekawe jak jest u nas :?:
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Napięcie rośnie, :shock: koło 10 numer 108, teraz po 12 numer 95 a jutro będę w Opolu ;)
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Po 14 było 85 a po 16 wskoczyła informacja że mam i ja :) II oddział sanatoryjny równica ustroń i w związku z tym prośba o wszelkie informacje które mogą być mi przydatne: Czy jest szansa na jedynkę? Kiedy dzwonić-pytać, rezerwować? Z tego co na szybko wyczytałem to parking przy sanatorium płatny za pobyt 300zł choć ponoć można przy kościele u księdza :) Proszę piszcie o wszystkim co może mnie zainteresować :)
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 46 razy

Post autor: lawenda »

Skrzys gratuluję przydziału. Mam nadzieję że spełnił Twoje oczekiwania. ;)
Napisz ile czekałeś, od złożenia wniosku do wyjazdu.
Ja muszę jeszcze czekać aby móc złożyć wniosek, ale znajomi są zainteresowani.
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj lawendo :) ( czy ktoś pisał/mówił Ci że masz pięknie pachnący nick :) ) Jadłem nawet lody lawendowe(bez podtekstów proszę :) ) Dziękuję, Mam nadzieję że spełni, poerwsze koty za płoty już były w Kołobrzegu teraz już coś :roll: wiem :lol: Skierowanie wysłane 16.02. a dziś przy nr bodajże 85 przydział ale termin 26.10-16.11. daleki ale niestety pazdziernikowo-listopadowy czas był dla mnie przymusowy z racji pracy :)
Bardzo proszę o wszelkie info mam na skierowaniu II oddział ale może możnaby jakieś pokoje wyżej żeby były lepsze widoki :)
Mijariolka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Skrzys również gratuluję przydział. Super, że Panie z naszego NFZ spełniły Twoje oczekiwania :D
Równica jest też na mojej liście wyjazdowej. Byłam w Ustroniu, ale w innym sanatorium. Ustroń i okolica to piękne miejsce na rehabilitację, turystyczne wypady i rehabilitację.
Życzę, aby jedynaczką była Twoja :D i aby Równica i Ustroń spełniły Twoje oczekiwania.
Pozdrawionka :D
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 46 razy

Post autor: lawenda »

Dziękuję skrzys. :kwiat: Nikt, jesteś pierwszy :lol: ;)
Co do Równicy to ja niestety nie pomogę. Ustroń to dla mnie czarna plama jeśli chodzi o pobyty sanatoryjne. Kiedyś raz odbierałam teściową z jakiegoś sanatorium, ale już nawet nie pamiętam z jakiego.
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I tak czytam, piszę rozpytuję o tą Równicę a czas powoli leci. Drogie te wyjazdy sanatoryjne z jednej strony, i parking który teraz kosztuje 400zł i jakiś karnet na basen ale z drugiej strony to raz na półtora roku i wszystko dla zdrowia. Warunki z tego co czytam powinny być ok bo po 20 czerwca wszystkie remonty mają być ukończone po pięcioletnim remoncie tak że zobaczymy ale z drugiej strony czytam że z racji braku kasy w NFZ to masa zabiegów jest obcinania tych bardziej wodo i prądo żernych a na to jest gimnastyka. Masakra. Pożyjem zobaczymy. Za wielkich doświadczeń sanatoryjnych nie mam to nie mam za bardzo porównań. Mijariolka też cieszę się że panie z NFZ podziałały pozytywnie. Napisz gdzie byłaś i jak było w Ustroniu. Może jakieś podpowiedzi gdzie pochodzić😀 Gdzie ci się podobało a gdzie nie? Pozdrawiam :kwiat:
Mijariolka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Skrzys byłam sporo temu w Danielu w ramach prewencji rentowej ZUS. Mieliśmy bardzo dużo zabiegów po 6 dziennie, a więc nawet po obiedzie, wieczorami jeszcze spotkania z psychologiem. Zdecydowanie mniej wolnego czasu niż z NFZ, ale i tak sporo zwiedziłam, gdyż dzień długi byłam w czerwcu. Ustroń jest piękny, dla mnie bardziej urokliwy niż Wisła. Przeurocze spacery i rowerowe przejażdżki wzdłuż Wisły, piękny park, Czantoria, Równica, Pijalnia Wód, wiele miejsc, gdzie można odpocząć. Będziesz samochodem, to zachęcam do zwiedzenia okolicy - Wisła ze skocznią w Malince, Zaporę, wodospad, Pałacyk Prezydenta. Można też pochodzić po górach jak czas i pogoda pozwoli. Daniel to spoko sanatorium wszystko na miejscu włącznie z basenem wróciłam jak zawsze zadowolona. Do Równicy chodziłam na basen i na dancingi do Klubu Kuracjusza.
Równica to moloch, ale mi to nie przeszkadza i z uwagi na bogatą bazę zabiegową chciałabym tam kiedyś trafić. Myślę, że dobrym pomysłem jest pojechać dzień wcześniej żeby zawalczyć o jedynkę. Często tak robię i prawie zawsze się udaje :D
Pod koniec września odwiedzę Bristol w Kudowie mam nadzieje na udany pobyt :D
Pozdrowionka :kwiat:
ODPOWIEDZ