SWAROŻYC - ŚWINOUJŚCIE 31.07 - 21.08

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
liliana111
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 gru 2013 13:02
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 4 razy

SWAROŻYC - ŚWINOUJŚCIE 31.07 - 21.08

Post autor: liliana111 »

Witam kuracjuszy
Czy ktoś z Was dostał też przydział do tego sanatorium ?,a może ktoś tam był i opowie jakie to miejsce ,plusy i minusy :roll:
Awatar użytkownika
Asik_
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2022 09:55
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 28 razy

Re: SWAROŻYC - ŚWINOUJŚCIE 31.07 - 21.08

Post autor: Asik_ »

Witam Liliana111,
właśnie moja koleżanka wróciła z tego sanatorium,chwilę tylko z nią rozmawiałam,ale ogólnie była zadowolona.
Z minusów to "Swaroźyc" jest tylko noclegownią,na posiłki i zabiegi trzeba dochodzić do różnych miejsc,ale jak sama powiedziała towarzystwo było udane,więc wróciła zadowolona. Ty masz lato,a to jest duży plus.
Pozdrawiam i życzę dobrego pobytu I owocnej rehabilitacji :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 82 razy

Post autor: zbigniew165 »

Z tego już co wiem, to Swarożyc już cztery lata temu miał być połączony łącznikiem z Bursztynem, ale pewnie brak pieniędzy jest powodem, że jeszcze nie zrealizowano inwestycji.
W każdym razie dokumentacja i projekt już jest tylko czeka na realizację, a wtedy będzie to fajny obiekt dla kuracjuszy ze stołówką i małą bazą zabiegową.
mustang1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lis 2015 20:04
Podziękowano: 1 raz

Post autor: mustang1 »

Nic tylko pogratulować takiego przydziału i terminu, nawet jeśli warunki będą słabe, to zrekompensuje okolica, piękna plaża, Promenada, jest gdzie potańczyć, byłem w sierpniu ludzie się bawili na promenadzie wieczorem przy muzyce, jest wiele atrakcji :P . A zabiegi, to wszędzie takie same, udanego pobytu. 8-)
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 14 razy

Post autor: Archibald »

Byłem w czerwcu 2025 r. w sąsiednim Bursztynie, potwierdzam słowa poprzedników, dobre miejsce i czas, tyle, że trzeba pokonać trochę dystansu ( posiłki Bursztyn, zabiegi w Rusałka).
liliana111
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 gru 2013 13:02
Podziękował: 4 razy

Post autor: liliana111 »

Mam pytanie dotyczące parkingu ; czy można liczyć na miejsce parkingowe i jaki jest koszt?
Zabieram też ze sobą rower, bo wiem ,że w Świnoujściu są wspaniałe ścieżki rowerowe i chciałabym skorzystać z takiej formy aktywności (rzecz jasna w czasie wolnym).Czy przy Swarożycu są miejsca do przypięcia roweru?
Dziękuję wszystkim za wiadomości i pozdrawiam :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

liliana111 już odpowiedziałem na temat parkingu w strefie uzdrowiskowej w temacie wyjazdu do Henryka.
Niestety z parkingami w Świnoujściu jest tragicznie drogo, bo ok. 60 zł za dobę.
Może pod Rusałką utargujesz mniejszą cenę, bo byś parkowała trzy tygodnie, bo na mniej dni, to oni wolą Niemców.
Jedziecie w pełni sezonu i tu jest problem z parkingami, a strefa płatnego parkowania obejmuje prawie całe centrum miasta, a szczególnie strefę nadmorską.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dodam tylko, że doba parkowania w strefie płatnego parkowania w Świnoujściu to kwota 85 zł, ale masz swój samochód przy budynku swojego sanatorium w zatoczce. Cena aktualna na ten rok 2026.
ODPOWIEDZ