,, Henryk "Świnoujście 14.02.-07.03.2025

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
mustang1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lis 2015 20:04
Podziękowano: 1 raz

Re: ,, Henryk "Świnoujście 14.02.-07.03.2025

Post autor: mustang1 »

Trzeba być dobrej myśli.... Ja też byłem w Kołobrzegu dwa lata temu w maju i była piękna pogoda 🤭
maciejt
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 cze 2022 09:19
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękowano: 11 razy

Post autor: maciejt »

Co prawda wątek od dawna nieaktualny, ale tak se myślę że zamiast tworzyć nowy temat to może podepne się pod tego.
Wydzwoniłem se tego Henryka, i tera dobrzy ludzie napiszcie:
brać chwilówke na opłacenie parkingu czy może są w pobliżu jakie spoko miejsca coby auto zostawić bez opłat?
Będzie gdzie rowera tam przypiąć?
Przyjęcia pewnie standard od rana?
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 82 razy

Post autor: zbigniew165 »

maciejt raczej musisz wziąść chwilówkę na parking, bo poszerzyli strefę płatnego parkowania, a ty tam będziesz w pełni sezonu i nie licz na darmowe parkowanie.
Koszty parkingów to ok. 60 zł za dobę w pełni sezonu, a w marketach na parkingach wszędzie parkometry.
Mam takie miejsca, ale ich odszukanie bez dobrej znajomości miasta nie jest możliwe, a nie byłem w Świnoujściu już dwa lata i nie wiem, czy się coś nie zmieniło. Trzeba też znać trochę życie mieszkańców, żeby mieć wiedzę, jak i gdzie zaparkować, a ja taką wiedzę posiadam, bo pracowałem w jednym z obiektów sanatoryjnych. Jednorazowy pobyt w tym uzdrowisku nie pomoże w parkowaniu bez opłat. Poza sezonem wskazał bym takie miejsce, ale w wakacje się nie podejmuję.
mustang1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lis 2015 20:04
Podziękowano: 1 raz

Post autor: mustang1 »

Gratuluję upolowanego zwrotu. Dla roweru miejsce znajdziesz, chociażby na parkingu podziemnym który jest w hotelu. Na przeciwko budynku przy ulicy Sienkiewicza były zatoczki dla aut bezpłatne, ale ciągle zajęte i zdaje się że odcinek tej ulicy jest teraz w remoncie. W lutym ubiegłego roku remont trwał przecznice dalej.W pobliżu jest tam kilka ulic, że może coś znajdziesz, by zaparkować. Recepcja działa od 7ej godziny. A rowerek bardzo przydatny, jest gdzie smigac :), udanego pobytu.
maciejt
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

No to już konkret jakiś jest. Jade za tydzień bo tak wydzwoniłem zwrota, tak że mocno przed szczytem jeszcze. Tak że jak macie jakie pomysły gdzie postawić auto będę zobowiązany. Ja tak na szybko podpatrzyłem ulicę Reja i Bogusławskiego, na mapach od Googla wygląda że miejscówki bez haraczu. No ale nie wiem na ile te mapy wiarygodne są i aktualne.
Czy w tym przybytku to wi fi w pokojach działa?
Awatar użytkownika
Archibald
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 paź 2021 13:53
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 14 razy

Post autor: Archibald »

Byłem przez moment ( jedna noc) w Henryku w czerwcu 2025r. Super warunki, wi-fi działa bez zarzutu. Udanego pobytu :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 103 razy

Post autor: Felice »

Maciej rower koniecznie. Takich tras rowerowych tylko pozazdrościć. Odszukaj wpisy Violet, opisał super wszelkie możliwości. Z parkingiem nie pomogę.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Maciejt dostał dokładne namiary na dojazd do miejsca, gdzie ja zawsze parkuję i może z tego skorzystać, ale też może sam jeszcze poszukać i na pewno sobie da radę z parkingiem.
maciejt
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

wszystko się zgadza, jeszcze raz dziękuję. Przemyślę temat bo z jednej strony fajnie trochę dukatów zaoszczędzić, z drugiej fajnie też mieć fure na miejscu. W ostatnim tygodniu dojedzie do Świnoujścia moja ślubna, to pojeździmy pewnie rowerami (zabieram w związku z tym oba dwa bicycle ze sobą), ale pewnie też ruszymy ze dwa razy przynajmniej auto. No nie wiem, mam jesio tydzień to pomyślę.
A tak na marginesie: może ktoś ma namiary na jaką przyzwoitą kwaterę dla jednej osoby na tydzień od 5 maja?
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

maciejt co do kwatery podam ci później na pw, bo musze odnaleźć numer i adres.
Jeżeli będzie aktualna, a myślę, że tak, to miałbyś ślubną blisko i jest tam też parking na kilka samochodów, ale dla gości tych pokojów.
ODPOWIEDZ